• Zaterdag 26 juni 2021 FC Weesp JO10-3 vs FC Weesp JO9-1 2-3

  Om het seizoen voor beide team positief af te sluiten hadden we een onderlinge wedstrijd georganiseerd tussen de JO10-3 en de JO9-1. De inschatting op voorhand was dat de teams ongeveer even goed zouden moeten zijn. Dat bleek ook het geval. 

  De JO9-1 startte met Simon op doel. Alexander en Charlie iets meer vanuit de verdediging. Amr op het middenveld. Imrane en Jip meer vanuit de aanval. Aziz was ietsje te laat en begon in de wissel. Na 5 minuten zou Aziz alweer meespelen. 

  De teams bleken inderdaad goed aan elkaar gewaagd. JO10-3 is een fysiek sterk team met veel loopvermogen. JO9-1 ging daar werklust en samenspel tegenover zetten. Simon en Finn waren allebei goed aan het keepen. Na het eerste kwart stond het nog 0-0. 

  In het tweede kwart ging Alexander keepen. Het wedstrijd bleef gelijk. JO10-3 iets meer balbezit. JO9-1 snel in de omschakeling. Een mooi aanval van de JO9-1 leidde de 0-1 in. Aziz gaf een goede pass op Amr. Amr ging door richting het doel van Finn. Amr schoot hard de bal richting het doel. Dit schot kon Finn goed tegenhouden. Alleen stond Aziz dichtbij om de rebound erin te schieten. Een volgende counter was weer raak. Een goede pass van Amr op Aziz. Aziz ging door op Finn en schoot de 0-2 binnen. Amr speelde een goede wedstrijd vandaag. Tegen een goede tegenstander. Genieten. Merlijn liet zich van zijn goede kant zien. Bij een intrap dribbelde hij het veld in en met een heel hard schot van afstand schoot Merlijn de 1-2 binnen. Het doelpunt van JO10-3 was helemaal in lijn met het spelbeeld. Charlie en Simon waren het 2e kwart goed aan het verdedigen. Zeker ook met hulp van Imrane. Hiermee bleef de stand op 1-2. 

  Rust. Ingrid had limonade voor de jongens geregeld. Top! Kort praatje van de trainers om de tops en de tips uit te wisselen. 

  Jip ging het 3e kwart keepen bij de JO9-1. Merlijn deed dat bij de JO10-3. Beide keepers deden het uitstekend. Jip heeft een aantal “zekere” doelpunten tegengehouden. Dat geldt ook voor Merlijn. Wat een reflexen! Voor de lezers die Merlijn niet kennen. Merlijn is zeker voor JO9 begrippen een lange keeper :-). Kijk op bladzijde 25 van het Vomar-boek. Als de keepers de bal niet konden tegen houden dan was er de lat. Dean knalde de bal een keer hard op de lat namens de JO10-3. Aziz deed dat op zijn beurt voor de JO9-1. Zonder Jip en Merlijn zou het waarschijnlijk een doelpuntrijke wedstrijd worden. Het bleef echter 1-2 staan na het 3e kwart. 

  Jip en Merlijn waren zo lekker aan het keepen dat ze allebei bleven staan. De JO10-3 was echt op jacht naar de gelijkmaker. Goede schoten van Dean, Tara, Finn en Justin, maar Jip stond steeds op de goede plek. Simon mocht het laatste kwart meer in de aanval spelen. Simon liet zien dat dit een verrassend effect had. Simon pakte de bal af diep op de helft van de JO10-3. Een goed passje op Aziz die de 1-3 maakte door Merlijn uit te spelen. Niet lang kon de JO9-1 van de grotere voorsprong genieten. Dean stoomde op via de rechterkant. Dean kijk goed en zag Silvester vrij voor de goal staan. Een voorzet op maat en een koelbloedige Silvester zorgde ervoor dat de stand 2-3 werd. Het spel golfde over en weer. Er werd niet meer gescoord. 

  Een korte nabespreking en door naar de penalties. Deze werden lekker genomen. Amine was weer komen kijken, mocht bij een paar penalties keepen en stopte er ook 1 netjes.

  Afrondend was het lekker om een echte wedstrijd te spelen. Voor beide teams. Deze intensiteit is lastig om vanuit een training op te bouwen. Leuk om beide teams lekker te zien spelen. Veel dingen gingen goed. Tevens mooie aanknopingspunten om weer verder op te gaan trainen. Namens de JO9-1 wil ik graag de spelers en de trainers bedanken voor de sportieve wedstrijd!

  Verslaggever JO9-1.