• Op de eerste, mistige zaterdag van oktober trad de FC Weesp JO10-3 aan tegen Waterwijk JO10-6. Een vroeg uitwedstrijd, maar iedereen leek voldoende wakker en het ‘bruiste’ van de energie.

    Bij Waterwijk speelden we op gewoon gras. Dat bleek toch wel even wennen te zijn. Ondanks wat optisch veldoverwicht keek FC Weesp al snel tegen een 2-0 achterstand aan. De organisatie stond goed, maar de kansen bleven uit. Af en toe een kleine mogelijk via Sam en Cody, maar het was Waterwijk die met een afstandsschot wel toesloeg: 3-0. De koppies bij FC Weesp gingen iets omlaag, maar dat was helemaal niet nodig. Er werd goed gevoetbald en een doelpunt kon niet uitblijven. Jayden schoot een goede voorzet van Sam eerst nog over, maar wist later toch op opnieuw aangeven van Sam de 3-1 in te tikken. FC Weesp pakte de draad weer op en de koppies gingen weer omhoog. Het spel ging op en neer. Luke wist met goede reddingen zijn doel schoon te houden en Milan en Joep stonden verdedigend hun mannetje. Toch was het weer Waterwijk dat het net wist te vinden. Na de aftrap was het snel 4-2. Door goed doorjagen van Lise en Cody kwam de bal bij Jayden. Zijn schot werd nog geblokt, maar Cody wist de rebound knap binnen te schieten. FC Weesp leek in score dichterbij te kunnen komen, maar door iets te slap uitverdedigen, maakte Waterwijk z’n vijfde van de ochtend. Vlak voor rust lukte het Sam eindelijk om goed door de verdediging te komen en vrij voor de keeper te komen. Het was voor Sam een koud kunstje om de 5-3 ruststand op de borden te zetten.

    Na de rust verving Jayden Luke op doel en ging Cody wat verdedigender spelen en Joep juist iets aanvallender. Deze ‘nieuwe’ opstelling had iets gewenning nodig, want Waterwijk maakte snel de 6-3. Daarna kreeg FC Weesp de wedstrijd steeds meer onder controle. Waterwijk kwam bijna niet meer in de buurt van de goal door sterk verdedigen van Lise, Cody en Milan. Waterwijk probeerde het daarom met afstandsschoten, maar daar werd Jayden niet door verrast. Aanvallend konden Sam en Joep elkaar goed vinden en sloten Cody, Lise en Luke regelmatig goed aan. Sam knalde uit een snel genomen hoekschop de 6-4 binnen en snel daarna maakte Joep de 6-5. FC Weesp bleef jagen en de tegenstander vastzetten. De 6-6 viel dan ook niet onverwacht.

    In het laatste kwart nam de spanning steeds verder toe. Het spel ging weer meer op en neer en uit een counter wist Waterwijk weer aan de leiding te komen: 7-6. Bij FC Weesp gingen de koppies dit keer niet omlaag, maar werden de mouwen nog maar eens opgestroopt. Een goede uittrap van Jayden zette Sam voor de keeper: 7-7. FC Weesp bleef druk zetten met Luke en Cody voorop in de strijd. Dit leidde tot een ware scrimmage voor de goal van Waterwijk. Het was Luke die het laatste zetje kon geven: 7-8! FC Weesp kwam voor het eerst deze wedstrijd op voorsprong. Het eindsignaal kwam steeds dichterbij, dus verdedigend moest FC Weesp alle zeilen bijzetten. Rots-in-de-branding achterin was Milan. Waterwijk kwam niet meer in de buurt van de goal. De bevrijdende 7-9 werd door Sam ingeschoten. Daarna klonk snel het eindsignaal. Uitzinnige vreugde bij de spelers van FC Weesp. Op karakter en inzet werd deze mooie overwinning uit het vuur gesleept!

     

    De coach