• Zaterdag 19 juni 2021 Laren’99 JO9-1 vs FC Weesp JO9-1 6-7 

  Zaterdagmorgen rond de klok van 10.00 uur op weg naar Laren om daar tegen de plaatselijke JO9-1 te gaan voetballen. Op veld 5 stond de tegenstander al klaar. In goed overleg gingen we 7 tegen 7 spelen. Het is de regiocup. Laten we de jongens maar zoveel mogelijk op het veld staan en niet ernaast. 

  Tevens waren er ook een aantal ouders als chauffeurs mee. Zij hebben voor het eerst sinds tijden hun zoons weer aan het werk gezien. Dat maakt het erg leuk voor de spelers. Ook voor de coach trouwens. Leuk om te laten zien dat ze echt beter zijn geworden in de Corona-periode. 

  In de voorbereiding had Jip wat last van zijn enkel, maar Jip gaf aan dat hij fit genoeg was om te spelen. Hierdoor begonnen met Simon op doel. Charlie en Imrane iets meer vanuit de verdediging. Amr en Jip op het middenveld. Awed en Aziz iets meer vanuit de aanval. Alexander begon in de wissel en zou na 5 minuten alweer lekker meespelen. 

  De ploegen waren goed aan elkaar gewaagd. Het spel ging op en neer met kansen over en weer. FC Weesp kwam op 0-1 voorsprong. Het begon met een strakke pass van keeper Simon richting de rechterkant van het veld. Rond de middellijn nam Aziz de bal aan en zette zijn turbo aan. Aziz dribbelde naar de achterlijn. De bal kwam via Amr bij Awed terecht die de 0-1 van dichtbij binnenschoot. Door het goede verdedigende werk van Charlie, Alexander en Imrane en het goede keeperswerk van Simon bleef de 0 op het scorebord staan voor Laren’99. Imrane was in deze fase ook een rustpunt in de opbouw. Goed om dat ook even te vermelden. 

  Het tweede kwart ging Charlie keepen. Dit was even wennen. Voor het eerst weer sinds september vorig jaar. Na de 1-1 van Laren’99 ging FC Weesp weer vol op de aanval. Amr heerste weer op het middenveld. Een schot op de paal belandde bij de attente Awed. Wederom van dichtbij 1-2. Aziz wilde vandaag ook een keer scoren en schoot van een aardige afstand de bal als een racket over de keeper heen en onder de lat. 1-3. Niet veel later een mooi samenspel van FC Weesp. Na het afpakken van de bal ging het spel richting het doel van Laren’99 waar Jip deze keer aan het eind van de aanval stond. 1-4. Het was echt een fase om van te genieten. Er werd goed verdedigd door het hele team. Het hele team wilde graag samen voetballen om doelpunten te maken. Het voetballend oplossen gaat niet altijd goed. Dat kostte nog een doelpuntje. Ruststand 2-4. 

  Het derde kwart stond Amr op doel. Amr bewees dat hij niet alleen goed kan voetballen, maar ook goed kan keepen. Ook Amr hield de nul. Verdedigend ging het goed. Charlie speelde simpel en nam geen risico. Alexander stond zijn mannetje en pakte veel ballen af. Daarvoor stond Simon om te zorgen dat de ploeg goed in balans staat. Mooie voetbalterm. Dit stelde Awed, Jip, Imrane en Aziz in staat om lekker vrijuit te voetballen. Aziz had het in het 3e kwart op zijn heupen. Wat een acties. Alsof de bal met een touwtje aan zijn voet vast zat. Zeker als Jip in de buurt is, kan dat leiden tot doelpunten. Jip had rond de middellijn de bal. Hij gaf een fijn passje op Aziz. Aziz omspeelde de verdediger en lobje de bal over de keeper heen. 2-5. Daarna was het wederom Aziz met een goede actie en een goede goal. 2-6 na het 3e kwart. 

  Aziz ging in het 4e kwart op doel. Aziz had al een hattrick op zijn naam. Laren’99 is nog niet zo veel in het verslag naar voren gekomen, maar ze hadden echt wel een goed ploeg. Het vierde kwart was ook duidelijk voor hun. Met omschakelmoment (3-6) en een mooi uitgespeelde aanval (4-6) kwam Laren’99 terug in de wedstrijd. Daar was weer Jip. Jip is echt goed uit de Corona-periode gekomen. Jip onderschepte zelf de bal rond de middellijn. Jip dribbelde een stuk richting de doel en met een hard schot dat net stuitere voor de keeper werd het 4-7. In principe wedstrijd beslist. Alleen Laren’99 liet het er nog niet bij zitten. Met een afstandsschot (5-7) en een goede counter (6-7) kwamen ze nog angstvallig dichtbij. Het piepte en kraakte even bij FC Weesp, maar FC Weesp bleef staan. 

  Na deze sportieve wedstrijd werden de boxen uitgewisseld. Daarna door naar de penalties. Die werden over het algemeen goed genomen. FC Weesp had nog een verrassing. Amine was met Aziz meegekomen en ging bij een aantal penalties op doel staan. Hiermee had hij ook nog een rol bij deze wedstrijd. 

  Na de penalties was er ook nog een klein feestmomentje. Simon was deze dag 9 jaar geworden. Dan is het toch wel leuk om zijn maatjes te trakteren op een zakje chips en wat te drinken. 

  Moe en voldaan gingen de spelers weer richting FC Weesp. De wedstrijden van de Regiocup zitten er alweer op. Volgende week een vriendschappelijke wedstrijd tegen de JO10-3. Leuk vooruitzicht. 

  Verslaggever JO9-1