• Een gure oostenwind, motregen en een graadje of 4. Niet bepaald lekker weer om een balletje te gaan trappen. Toch hadden de spelers van FC Weesp er veel zin in. Warm aangekleed stonden ze ruim voor de wedstrijd op het veld om een goede warming-up te doen.

   

  Om half elf floot spelbegeleider Patrick (vader van Sam) voor de aftrap. FC Weesp speelde in de bekende formatie: Jayden op doel, Joep en Milan in de verdediging, Cody centraal op het middenveld en Sam en Luke in de aanval. Julius begon deze keer als wissel. Aan het begin was het even weer wennen en wist Diemen een tweetal kansen te creëren. Jayden keepte goed en hield Diemen van het scoren af. Daarna pakte FC Weesp het initiatief. Met goed combinatievoetbal en afbouw van achteruit werd FC Weesp sterker en sterker. De leverde ook een aantal kansen op, maar het vizier stond nog niet helemaal op scherp. Al hing de 1-0 wel in de lucht. Na opnieuw een goede aanval was het dan ook Sam die de ban brak: 1-0. Diemen gaf niet zomaar op en wist er af en toe gevaarlijk uit te komen. Bij het Weesper doel kwamen ze niet, daar zorgden Milan en Joep wel voor. Verdedigend stond het ijzersterk. Aanvallende bleef Weesp erg gevaarlijk. Sam kwam er goed door aan de linkerkant en gaf de bal voor op Luke. Luke zette goed door en maakte de 2-0. Kort daarna was het opnieuw Sam die raak schoot. Eerst nog tegen de keeper aan, maar in de rebound was het raak. Weesp ging nog wat aanvallender spelen en daardoor kwam Diemen terug in de wedstrijd: 3-1. Tijdens de korte onderbreking werden de spelers van Weesp weer even op scherp gezet. Dit leidde direct tot mooie aanvallen en eveneens mooie doelpunten. Julius zorgde op aangeven van Sam voor de 4-1 en Luke maakte zijn tweede van de ochtend en zette de 5-1 op de borden. Weesp was de sterkere partij en drukte dat voor rust ook uit in doelpunten. Sam dribbelde snel en slim in en schoot hard raakt. Ook Cody wist het doel te vinden en zette met een mooi afstandsschot de ruststand op de borden: 7-2.

   

  In de tweede helft verving Luke Jayden op het doel en bleef Weesp in ongeveer dezelfde samenstelling spelen. Ook in derde kwart was het een genot om naar FC Weesp te kijken. Voetballend sterk, mooie individuele acties en prima samenspel. De 8-2 viel na een mooi passeeractie van Jayden, die daarna de bal keurig in het doel schoof. De 9-2 was een doelpunt, zoals die op de training is geoefend. Een een-tweetje door het centrum van de verdediging tussen Sam en Cody. Cody kwam hierdoor vrij voor de keeper en miste niet. Weesp verslapte niet en bleef verzorgd voetbal spelen. Door een goede opbouw tussen Milan, Luke en Jayden werd Diemen uit elkaar gespeeld. Jayden gaf een mooie diepe bal en Sam en die kon doorlopen naar het Diemer doel. Geen probleem voor Sam: 10-2. In het vierde kwart ging FC Weesp iets anders spelen. Een aantal spelers bleef niet op hun vertrouwde positie spelen, maar gingen op een andere positie spelen. Het was duidelijk dat de spelers hier aan moesten wennen Het zorgde voor wat minder ‘organisatie’. Diemen maakte hier dankbaar gebruik van en scoorde in korte tijd 5 keer: 10-7. Nadat er meer gewenning was in het Weesper team werd de controle weer teruggepakt. Toch maakte Diemen het nog wat spannender door de 10-8 binnen te schieten. Uiteindelijk was het Julius die de wedstrijd vlak voor tijd in het slot gooide. Hij maakt op aangeven van opnieuw Sam de 11-8. De eindstand.

   

  Ook de afsluitende penalty’s werden door FC Weesp gewonnen. Luke keepte zeer sterk en stopte er 5 van de 8, terwijl de penalty’s van FC Weesp er bijna allemaal in gingen. Een leuke voetbalochtend met vooral in de eerste drie kwarten een uitstekend spelend FC Weesp.

   

  Joost

  Coach JO10-3