• De laatste wedstrijd van deze competitie ronde. Voor JO10-3 stond een uitwedstrijd in Naarden tegen de plaatselijke NVC op het programma.

  De voorbereiding was niet helemaal optimaal: parkeerproblemen en een lange wandeling naar het sportcomplex. De spelers van FC Weesp kwamen vlak voor het beginsignaal het veld op en konden daardoor heel kort even opwarmen en wennen aan het veld. De opstelling werd nog snel doorgesproken en toen floot de spelbegeleider voor het begin van de wedstrijd.

  NVC had nog niet afgetrapt of de 1-0 lag al in het net. De spelers van FC Weesp stonden spreekwoordelijk te slapen. FC Weesp mocht de aftrap nemen, maar verspeelde meteen de bal en NVC schoot direct weer raak. FC Weesp kwam er niet aan te pas en na nog geen 5 minuten werd al tegen een achterstand van 5-0 aangekeken! NVC lag op schema voor een monsterscore en FC Weesp moest vrezen voor een verschrikkelijke afstraffing.

  Met een paar kleine aanpassingen en door nu eindelijk wakker geschud te zijn, kreeg FC Weesp meer grip op de wedstrijd. Jayden wist het doel schoon te houden en Joep en Milan kregen verdedigend de touwtjes meer en meer in handen. Op het middenveld joeg Cody de tegenstander flink op en voorin begonnen Sam en Sem een plaag voor de verdediging van NVC te worden. Na een goede uittrap van Jayden op Sam, wist Sam Sem te bereiken en die maakte de 5-1. Daarna kreeg Sem het op zijn heupen en wist snel de 5-2 en 5-3 te maken. FC Weesp kreeg meer en meer controle en onder aanvoering van Lise, in het veld gekomen voor Sem, werd NVC continu op eigen helft al vastgezet. Er waren flink wat kansen op een vierde Weesper doelpunt, maar de bal ging er niet in. FC Weesp zette een tandje bij en Sem, weer terug in het veld gekomen voor Milan, maakte zijn vierde van de ochtend. FC Weesp was weer helemaal terug in de wedstrijd. De gelijkmaker hing in de lucht en kon niet lang uitblijven. Het was Sam die zichzelf goed vrijspeelde en FC Weesp op gelijke hoogte bracht: 5-5. Toch wist NVC voor rust weer op voorsprong te komen, twee knappe goals zorgden voor een 7-5 ruststand.

  In de rust werden de spelers van FC Weesp nog even goed op scherp gezet, zodat de tweede helft niet zo zou beginnen als de eerste. Sem verving Jayden op doel en de opdracht voor de veldspelers was duidelijk: NVC vroeg vastzetten en flink opjagen. De spelers van FC Weesp voerden dit uitstekend uit en NVC kwam bijna niet meer van de eigen helft. FC Weesp creëerde opnieuw flink wat kansen, maar zowel Cody als Lise zagen hun schot gekeerd en ook Sam en Joep waren niet gelukkig in de afwerking. Maar de 7-6 kon niet uitblijven. Milan wist de bal goed te veroveren en speelde Jayden aan. Jayden bedacht zich niet en gaf een lange bal op Sam en zette hem alleen voor de keeper. Voor Sam een koud kunstje: 7-6. Daarna kreeg ook NVC kreeg weer wat kansjes, maar Sem werd hier niet echt door verrast. FC Weesp stroopte de mouwen nog verder op in de jacht naar de gelijkmaker. Lise en Cody bleven de tegenstander flink opjagen, waardoor NVC elke keer snel balverlies leed. Uiteindelijk wist FC Weesp het vele balbezit te verzilveren. Jayden kreeg op rechts de bal, speelde zich vrij en schoot de 7-7 tegen te touwen.

  Met nog een paar minuten te spelen werd het spannender en spannender. Aan beide kanten had nog makkelijk een goal kunnen vallen, maar geen van beide teams lukte het om de winnende goal er in te schieten. Het eindsignaal klonk en 7-7 was de eindstand. De penalty’s moesten dus de beslissing brengen! In strafschoppenserie waren de spelers van FC Weesp klaar wakker. Alle 7 spelers schoten hun penalty er onberispelijk in. En daarmee werden de penalty’s gewonnen!

  Een mooie voetbalochtend met twee verschillende gezichten. Trots om te zien dat de koppies niet omlaag gingen, maar dat er op karakter en inzet een verdiend gelijkspel uit het vuur werd gesleept! Nu twee weken helaas geen competitie, want een wedstrijd als deze smaakt natuurlijk naar meer.

   

  De coach