• Trainingsmateriaal dankzij steun Stichting Burgerweeshuisfonds

    Aan het begin van dit voetbalseizoen tekende zich al een financieel moeilijk jaar zich af door een combinatie van achterstallige kosten uit het verleden en een significante terugval in inkomsten vanuit de kantine en sponsoring vanwege de covid19 pandemie. Hier kwam in oktober ook nog eens de tweede corona-golf en resulterende tweede sluiting van de kantine bovenop.

    Daarnaast waren ook nog eens behoorlijke investeringen nodig om de vereniging ‘corona-proof’ te maken. De kantine moest voorzien worden van de benodigde maatregelen om deze veilig te kunnen gebruiken. Verder moesten trainingsmaterialen aangeschaft worden om iedere leeftijdsgroep van eigen materialen te kunnen voorzien, omdat de jeugd gelukkig kon blijven voetballen ondanks alles. Juist voor de jeugd was dit enorm belang, omdat het vermaak en beweging die voetbal biedt hard nodig waren in een jaar waarin verder weinig mogelijk was.

    Het bestuur van FC Weesp heeft daarom op dat moment een verzoek ingediend bij de Stichting Burgerweeshuisfonds Weesp voor financiƫle steun om trainingsmaterialen, zoals ballen, pionnetjes, en hesjes, aan te kunnen schaffen. Begin dit jaar kreeg FC Weesp het goede nieuws dat de Stichting een mooi bedrag beschikbaar stelde om de jeugd van (FC) Weesp te helpen.

    Na een inventarisatie door onze materialencommissie, onder de verschillende jeugdteams, is er gekozen om bijna 100 derbystar, vele hesjes en pionnetjes voor alle verschillende leeftijdsgroepen te bestellen. De ballen zijn nu alweer een tijdje in gebruik en de hesjes en pionnetjes zullen op korte termijn worden uitgedeeld door de materialencommissie.

    FC Weesp wil namens de ruim 500 jeugdleden de Stichting Burgerweeshuisfonds van Weesp ontzettend bedanken voor hun steun in deze moeilijke tijd!