• Kampioenen 2e fase seizoen 2021/22

  De winterstop is nu voor de meeste teams begonnen en de 2e fase van de KNVB competitie is nu afgesloten, dus het is een goed moment om even te reflecteren om de afgelopen seizoenshelft.

  Gelukkig hebben de jeugdteams ‘gewoon’ hun competitie kunnen afmaken en hebben zij dankzij de flexibiliteit van onze trainers ook kunnen trainen, ondanks dat de veldverlichting de laatste weken al om 17.00 uitgaat. Wij willen daarom onze trainers en andere vrijwilligers heel erg bedanken dat zij het mogelijk hebben gemaakt dat onze jeugdspelers hebben kunnen voetballen!

  De volgende 4 jeugdteams zijn in december periodekampioen geworden en wij willen namens FC Weesp alle jongens en meiden heel erg feliciteren met hun kampioenschap!

  • JO11-2 

  • JO12-1

  • JO13-2

  JO11-2 Alle spelers van het team, Alano, Christopher, Finn, Ilai, Joris, Merlijn, Pieter, Sefhat en onze aanvoerder Ties, samen met onze vaste invaller Jayden en alle andere jongens uit de andere JO11 teams die hebben meegedaan, hebben fantastisch gevoetbald! Zij hebben na een moeilijke 1e fase van de competitie laten zien dat zij samen als één team kunnen voetballen en met tikitaka-voetbal prachtige goals kunnen maken, maar ook kunnen vechten tegen fysiek sterke tegenstanders uit Almere en omstreken. Complimenten!

  JO12 

  Met trots delen wij de goede prestaties van de gehele JO12. In de eerste fase na de zomerstop was de JO12-2 al kampioen geworden, en van de 1e klasse doorgestroomd naar de hoofdklasse. Het is de 12-1 nu ook gelukt om ook kampioen te worden in de 2e fase, na een spannende wedstrijd tegen de nr 2 Zuidvogels. De 12-3 heeft door de komst van veel nieuwe spelers een compleet nieuw team hard gewerkt aan teambuilding en de smaak van winst te pakken. En de 12-4 stond tot de laatste wedstrijd bovenaan, maar de laatste wedstrijd werd verloren van Abcoude. Al met al hebben we geweldige resultaten neergezet, echt iets op trots op te zijn!  

  We zetten niet gauw 1 speler in het zonnetje, want voetbal is teamsport en wij zijn trots op al onze spelers, maar dit seizoen is er zeker een speler die het verdiend om even op de voorgrond te staan. Onze Fiene, keepster uit de 12-1, is voor het jeugdplan van de KNVB geselecteerd. En na diverse selectierondes waarbij verschillende talenten zijn afgevallen, staat onze Fiene nog altijd onder de lat en is zij onderdeel van het talententeam onder 12 van de regio Noord-Holland. Zet hem op Fiene, wij zijn trots op je!


  JO13-2 De JO13 heeft afgelopen maanden hard gewerkt! De 13-1 en 13-3 zijn het eerste kwart kampioen geworden en de 13-2 heeft dit laatste kwart de eerste plek in de poule veroverd. Dus alle 3 de JO13 teams zijn dit seizoen al kampioen geworden! De JO13-3 is gepromoveerd naar 2e klasse. En alle teams gaan dus op voor de beker. De 13-1 is in de beker helaas in de penaltyfase uitgeschakeld. De 13-3 heeft een 2-0 achterstand om weten te zetten in een 2-3 overwinning, en gaan dus door. Daarnaast hebben we door de krappe bezetting van de teams elkaar veel moeten helpen met invallers.  Dus eigenlijk komen bovenstaande prestaties op conto van de hele JO13! Goed gedaan dames en heren!!! En laten we de top trainingen van Mehmet die aan de basis staan van deze top prestatie vooral niet vergeten!

  Wij zijn als club heel trots op deze teams, en uiteraard op al onze teams, en kijken ernaar uit om op zaterdag 15 januari weer te beginnen met de 3e fase van de KNVB competitie. In de tussentijd blijven we lekker trainen, en gaan we genieten van een mooie kerstperiode!

  Met sportieve groet,

  Jeugdcommissie FC Weesp