• Vrijdagavond 7 X 7 competitie

  Tegenwoordig voegen we er ook aan toe dat we het eerste team zijn. Het eerste team betekent in dit geval dat we als eerste begonnen zijn. Het succes op de vrijdagavond. Ondertussen 6 herenteams en 1 damesteam. Top! 

  Door naar het verhaal van de 35+1. Het leek we een avondje zoals ooit in de serie All-stars. Je zit met 15 man in de groepsapp. Aanvoerder Martin vraagt wie er vrijdagavond kan spelen. Uiteindelijk 7 positieve reacties, waarbij onder deze 7 zelfs niet iedereen fit was. Invaller Wouter en Ferninand werden opgesnord. Dave kwam toch aansluiten, maar wilde alleen dan gaan keepen. Daarover later meer. Uiteindelijk dus met 10 man richting WVHEDW. Dat is goed te wandelen vanaf het treinstation Amsterdam Sciencepark. Daar kwam het eerste obstakel. Denkt iedereen nog wel aan zijn mondkapje? Uiteraard niet. Gelukkig stuurde Chris al berichten in de groepsapp waardoor Martin extra mondkapjes meenam. Onderweg op het station en in de trein voldoende bekenden tegengekomen. Altijd gezellig. 

  Bij WVHEDW was 35+1 de eerste speelronde vrij. Dus nog even tijd voor bakkie koffie en we konden de tegenstanders even goed bekijken. 2 weken geleden waren 2 tegenstanders namelijk niet komen opdagen. 1 team vanwege Corona en het andere team eigenlijk zonder reden anders dan dat ze geen 7 man hadden. Uiteindelijk was het zover. In een ouderwets klein kleedkamertje omkleden. Na een uitgebreide warming up van 4 a 5 minuten kon de 1e wedstijd beginnen.  

  35+1 vs WVHEDW 4-1 

  Direct tegen het thuisteam. Beide teams spelen in nagenoeg dezelfde kleuren. 35+1 speelde dus maar met de shirts binnenstebuiten. In een overwegend sportief duel bleek de 35+1 de bovenliggende partij. Vooral de afronding was koelbloedig. Bij deze wedstrijden geven we de doelpunten aan Wouter, Aize, Christian en Martin. Vooral de 2-0 viel op. Het was een hoge bal bij de 2e paal. Er werd vanaf de zijkant nog geroepen “geen hoge ballen”. De bal van Vince bleek echter precies op maat, zodat de kleinste speler van het veld de bal bij de 2e paal kon binnenkoppen.  

  35+1 vs Zeeburgia 2-1 

  Dit was een gelijk opgaande wedstrijd. Wederom koelbloedig in de afronding. Friso en Wouter hadden voor de 2-0 voorsprong gezorgd. Een ogenschijnlijk rustige inzet van Zeeburgia was een tijdje onderweg. Bij wijze van spreken was Zeeburgia al aan het teruglopen om de verdedigende positie in te nemen. Alleen glipte de bal toch onder de keeper van FC Weesp door. Het was overigens de enige onzorgvuldigheid van Dave. Hij keepte verder als een kanjer. 

  35+1 vs Buitenboys 5-0 

  Dit was een wedstijd dat veel lukte. Dan lijkt het ook opeens alsof we weer zo goed waren als vroeger. Mooie steekpassen, mooie loopacties, spel werd goed breed gehouden en als de afronding dan ook nog lukt dan loopt de score opeens op. De 2-0 was fraai met een steekpass van Aize op Friso. Friso behield het overzicht en legde de bal panklaar voor de zogenaamde 3e man. Dat was Martin die de bal rustig in het hoekje legde. De 3-0 was ook lekker. Wouter ging op avontuur op de rechterkant. Wouter gaf een strakke voorzet die Aize achter zijn standbeen kon afronden. Andere goals kwamen op naam van Chris, Wouter en Friso.  Je leest het al. Dit was een wedstrijd dat het allemaal lukte. Nou oke. Niet alles. Een schot kwam op het dak van de kantine van WVHEDW terecht. Gelukkig geen schade aan de zonnepanelen. De wedstijdbal bleek een bal van FC Weesp te zijn, dus die moesten we toch echt zelf gaan halen. Gelukkig doet de moeder van Michael de was niet meer aangezien de kleding van deze speler aardig vies was geworden bij deze exercitie.  

  35+1 vs TOG 0-0 

  De batterij was een beetje leeg. De spanningsboog van onze keeper Dave ook. Lekker kletsen met de wisselspelers. Het was een soort schaakwedstrijd op het veld met 7 tegen 7. Laag tempo. Veel gekletst. Co Sint – een bekende naam bij FC Weesp- speelt bij TOG; alleen deed hij niet tegen ons mee. Wellicht de volgende keer. Laten we dit gedeelte van het verslag maar kort houden.  

  3e helft. 

  Snel douchen. Een klein drankje in de kantine van WVHEDW. Een vaste vrijwilliger die ons allemaal goed hielp. Paste helemaal in de sfeer. Nog even 5 minuten Nederlands Elftal kijken op de TV in de kantine. Bij de nabespreking bleek dat Vince zeker 4 assists op zijn naam deze avond. Ferdinand had weer ouderwetse net-geen overtredingen ingezet om de bal ter veroveren van de tegenstander. Michael had lekker meegespeeld; aangezien hij dus niet keepte vandaag. Scheelde echt niet veel of hij had er 1 gescoord. Dat komt nog wel een keer. Dan komt er nog een verhaal naar boven. Rinse had vandaag kunnen scoren, maar hij weigerde gewoon om op goal te schieten. Rinse had zelfs door kunnen dribbelen over de doellijn. Dat deed hij ook niet. Deze mooie aanval eindige met een tikkie breed en geel goal. Deze alinea had nog veel langer kunnen worden, maar van de kantinevrijwilliger die ons zo goed verzorgde, moesten we om 23.30 uur de kantine uit. Daar kun je dan ook niet tegenin gaan. Weer wandelen naar het station en met zijn allen in de trein. De sfeer zat er goed in. Horeca gaat natuurlijk om 0.00 uur dicht, dus iedereen ging in de goede flow naar huis.  

  Over 3 weken naar Buitenboys. 

  Verslaggever 35+1