• Week van de Scheidsrechter

  Ook dit jaar vindt de 'Week van de Scheidsrechter' weer plaats van 25 september tot en met 3 oktober, waarbij het uitspreken van waardering voor de arbiter centraal staat. 

  En dat bedankje is dat jaar belangrijker dan ooit! Want na een zwaar coronajaar kunnen we natuurlijk niet meer dan blij zijn dat er ook dit seizoen weer scheidsrechters voor ons klaar staan. Helaas loopt het aantal ieder jaar verder terug. Een extra reden om zuinig te zijn op de scheidsrechters die nog actief zijn. FC Weesp roept verenigingen, voetballers en voetballiefhebbers dan ook op om juist nu mee te doen en alle (assistent) scheidsrechters te bedanken. 

  Geef de scheidsrechter samen met de tegenstander voorafgaand aan je wedstrijd een applaus of koop een aardigheidje voor de scheidsrechter. Deel je initiatief via social media met #scheidsbedankt of zoek onder die hashtag naar leuke voorbeelden.

  Juist deze week willen wij een oproep doen aan al onze leden om jezelf of iemand anders aan te melden voor de scheidsrechterspoule via scheidsrechters@fcweesp.nl. Wij stellen een vergoeding per wedstrijd beschikbaar voor iedereen die zich aanmeldt.

  Naast een vergoeding biedt FC Weesp ondersteuning door ervaren scheidsrechters, een opleiding en kleding. Je hoeft overigens niet wekelijks te fluiten; een paar keer per seizoen is prima.

  Alleen op deze manier kunnen wij ervoor zorgen dat onze teams zaterdag of zondag een scheidsrechter hebben, want ook komend weekend hebben veel van onze teams weer geen scheidsrechter, omdat we simpelweg niet genoeg scheidsrechters kunnen vinden. 

  Namens FC Weesp willen wij onze scheidsrechters - Barry, Boy, Hans, Hassan, Bas, Jan & Jan, Marcel, Riccardo, Roderik, Ruud, Tristan, Rovano, Vincent en Martijn - ontzettend bedanken voor hun inzet!

  Met sportieve groet,


  Martijn Verweij - Scheidsrechterscoördinator FC Weesp

  Rutger ter Hoeven - Bestuurslid FC Weesp