• De laatste weken lezen we het geregeld, tussen de regels, FC Weesp speelt helemaal niet slecht, maar lijkt nog niet op elkaar ingespeeld. Het team is na de corona periode vrijwel helemaal opgepimt met de aanstormende jeugd, die nog moet wennen aan de routiniers. 

  Vanmiddag werd weer energiek begonnen en leken de snelle en technische mannen in het team op zoek naar de voorsprong, maar ze werden verrast door een goed en snel genomen corner  van De Meer en dat betekende 0-1. 10 minuten later bracht aanvoerder Jesse Rijnsburger met een mooi afstandschot in de kruising van het De Meer goal, en  kwam de stand op 1-1. Dat bleef lang zo, maar kort voor rust bracht De Meer toch de stand op 1-2, tijd voor de thee.

  Na rust vloog al snel de vlam in de pan bij FC Weesp-De Meer, na een stevig duel van Adamba Doumbia, debuterend vandaag bij de thuisclub, werd de voetballer met de rode kaart van het veld gestuurd. Over de beslissing zal ik geen oordeel geven, maar de ironische lachpartij van sommige De Meer mannen vond ik onsmakelijk, had ik niet verwacht van leden uit de club met zoveel geschiedenis.

  En ja met een man minder en ook nog geel voor twee verdedigers van FC Weesp, Jerrel van de Poel en Jurre van Brug, maar ook geel voor De Meer spelers, was het al met al geen leuke wedstrijd, en doordat het voortdurend regende, kon zelfs het weer je niet opfleuren.

  1-3 en 1-4 kwamen al snel achter elkaar op het scoreblaadje van de goed leidende scheids, en de hardwerkende Weespers konden nog slechts een extra doelpunt noteren. Uitslag 2-5 

  Als er snel in de komende weken een uit of thuis een winnend duel mag worden afgesloten, denk ik dat het moreel 100 % omhoog schiet en dat er punten worden behouden, deze ploeg verdiend meer. Misschien wel volgende week thuis tegen DWS.

  Na de wedstrijd werden de vaste keuze zondag-1 spelers Buddy Budenberch en Bart Tijnagel, die vertrokken naar Geinburgia en BFC bedankt met een shirt van FC Weesp verrast, altijd handig.....

  De redacteur