• 20 mei 2022: 35+1 

  Welkom terug trouwe lezer. Welkom bij de 4e avond voor de 35+1. Vandaag uit bij Nautilus in Amstelveen. De trouwe lezers weten ondertussen hoe het werkt.  Dus even kort. Martin inventariseert de aanwezigheid. Uiteraard niet genoeg. Druk appen appen appen. Maarten en Maarten waren bereid om in te vallen. In het veld is dit geen bezwaar, maar in het verslag is dat toch wat onhandig dat 2 spelers met dezelfde naam meedoen. Maarten had voorgesteld om onder een andere naam te spelen in het verslag. Dat kan Peter zijn of Bert of een andere mooie naam. Nu weer kort. Verzamelen bij het Helletje. Snel naar Amstelveen. Bij aankomst bleek de 35+ van Nautilus uitgekozen te zijn voor een spotje van de KNVB als een echt kelderklasse-team. Zeker vermakelijk om naar te kijken hoe ze in verschillende samenstellingen moesten juichen. Dat werd op de gevoelige plaat vastgelegd. De kantine van Nautilus is klein danwel knus. Het welkom van de vereniging was welgemeend en warm. De kleedkamers zou je ouderwets kunnen noemen, maar klassiek of traditioneel zou zeker ook op zijn plaats. Een goede ambiance voor een goede 35+ avond. Een echte All-stars avond. 

  FC Weesp – Roda’23 5-1 of 4-1 

  Roda’23 speelt goed verdedigend en met een snelle spits kunnen ze het de andere ploegen goed lastig maken. Wat belangrijk is om tegen Roda’23 niet achter te komen. 2 minuten later. 0-1. Het voordeel is, dat je nog lang de tijd hebt om het goed te maken. Dus. Een mooie combinatie tussen Rinse en Vince leidde tot een goede kans. Friso was attent om de 1-1 binnen te tikken. Maarten –voortaan Peter of Bert- en Aize waren in de wissel begonnen. Aize maakte de 2-1 en 3-1; allebei op aangeven van Peter of Bert. Michael speelde vandaag in het veld, aangezien Dave niet fit was. Klachten aan de kuit. Michael stond aan de basis van de 4-1. Een goede actie aan de linkerkant. Een strakke voorzet bij de 2e paal. Daar stond Friso klaar om de bal binnen te tikken. De scheidsrechter heeft deze stand doorgegeven. Dus sorry, Vince. Jouw fraaie goal na een lekker een-tweetje met Peter of Bert telt helaas mee. Nou oke, voor ons dus wel. 5-1. Goede start van de avond. 

  Koffiepauze 

  Even de kantine in. Twee dames van Nautilus stonden klaar om ons te helpen. Op de vraag “hebben jullie koffie?”, was het antwoord “Nee”. Op de vraag “hebben jullie bier?”, was het antwoord “Ja”. Speciaal voor FC Weesp werd er verse koffie gezet. Met de koffie erbij werd nog even een groepsfoto gemaakt voor jarige Christian om toch ook daar even bij stil te staan. Verder rustig even praten over allerlei belangrijke, minder belangrijke en totaal onbelangrijke zaken. Toen mochten we weer aan de bak. 

  FC Weesp – NFC 2-4 

  Over kansen missen en hem dan aan de andere kant tegenkrijgen.  Dat is deze wedstrijd. FC Weesp had 2 mooie kansen om te scoren. Die werden niet benut. In de counters van NFC. 0-1, 0-2 en 0-3. Dan begint de inhaalrace. Friso scoorde de 1-3 na een goed teruggetrokken bal van Peter of Bert. Na een aanval van Peter of Bert rechterkant via Aize naar Rinse aan de linkerkant. Voorzet op maat van Rinse, zodat Aize de 2-3 kan maken. FC Weesp ging nog vol op de aanval. Een mooie aanval met een kans voor Vince; net naast. Aize schoot nog een bal op de lat. NFC was druk aan het temporiseren. Ja, dan toch nog een counter vlak voor tijd. 2-4. Helaas pindakaas. 

  FC Weesp – Sporting Martinus 3-2 

  FC Weesp begon sterk aan deze wedstrijd. Vince scoorde snel de 1-0 na een afgemeten pass van – ja alweer- Peter of Bert. Als Martin dan ook nog de 2-0 maakt door de bal schitterend tegendraads binnen te schieten, dan zit FC Weesp wel op rozen. Voorzet overigens weer van Peter of Bert. FC Weesp nam iets gas terug. Sporting Martnius een stapje erbij. De 2-1 viel wat gelukkig of ongelukkig; afhankelijk voor welke ploeg je bent. De 2-2 was een duidelijk vrijdagavondschot. 9 van de 10 keer zou de bal over de ballenvanger gaan, maar nu zat de bal strak in de hoek. Onhoudbaar voor Dave. 2-2. Toen was het opeens weer een wedstrijd. Het spel ging op en neer. Kansen over en weer. Aize besliste de wedstrijd door vanaf de rechterkant naar binnen te trekken en de bal strak in de verre kruising te schieten. Met strak in de kruising bedoelen we in dit geval dat de bal ook echt in de winkelhaak bleef zitten. Lekker goaltje waarmee 3 punten naar FC Weesp gingen. 

  FC Weesp – Nautilus 0-2 

  De batterijen waren aan beide kanten wat leeg aan het raken. Dan zie je ook deze week Roda’23 al met drankjes langs de lijn zitten. De sfeer zat er goed in. De keeper van Roda’23 was nu extra alert om te voorkomen dat er een bal tegen een van de drankjes zou gaan. Door naar de wedstrijd. Rinse voorkwam meerdere kansen door meerdere goede intercepties. Uiteindelijk kwam Nautilus op een 0-1 voorsprong door een goede aanval. Als Martin per ongeluk hands maakt, maar de scheidsrechter dat niet ziet… zag je vermoeidheid bij Nautilus. Kritiek op hun eigen clubscheidsrechter. Dat moet de vermoeidheid zijn geweest. Maarten –dus niet Peter of Bert, maar Maarten- kreeg nog een paar ongelukkige trappen te verwerken. Een op zijn voet en een op zijn kuit. Ook dat zullen we scharen onder de vermoeidheid. FC Weesp kon het spel niet omdraaien en kreeg vlak voor tijd de 0-2 nog te verwerken. 

  De winnaar van de avond was Sporting Martinus met 9 punten. NFC 2e met 7 punten. Weesp en Roda 3e met 6 punten en Nautilus 5e met 4 punten. Complimenten dus voor Sporting Martinus. Je ziet dus ook dat iedereen van elkaar wint. In de overall-stand staat FC Weesp nog steeds bovenaan. Dat voor wat betreft de stand.  

  Door naar het informele gedeelte. Even douchen, omkleden en een klein drankje in de gezellige kantine. Deze was goed georganiseerd door de vrijwilligers. Roda’23 bood nog een biertje aan. Erg sportief. Ondertussen werd de schade opgemaakt.  Dave, Maarten, Peter of Bert en Friso hadden last van hun kuit. Martin van zijn rug. Rinse van zijn lies. Michael van zijn hak. Vince en Aize van hun knie. Het zijn echt ware atleten die gasten van de 35+1. Uiteraard rees toen de vraag. Waar was Zorro eigenlijk? Zorro bleek lekker in Zuid-Spanje te zitten. Niet slecht. Na een uurtje borrelen bleken Dirk en Jaap nog in Helletje te zijn. Met gezwinde spoed gingen de mannen terug naar Weesp. Goed om daar nog even de avond in stijl af te ronden. 10 juni is de 5e en laatste speelronde bij NFC. Voldoende tijd om alle pijntjes te laten genezen. 

  Verslaggever 35+