• Wedstrijdverslagen zijn altijd welkom, soms zijn ze vrolijk en beschrijven ze een mooie gewonnen wedstrijd, soms ook een nederlaag, zoals nu bij de JO11-2. De zomervakantie is nu echt voorbij. Het ‘normale’ leven is weer begonnen. De kinderen zijn weer naar school en ook het sporten is weer van start gegaan. Deze zaterdag stond voor FC Weesp JO11-2 de eerste wedstrijd op het programma. Een thuiswedstrijd tegen Muiderberg. Een nieuwe teamsamenstelling, aangezien we van een kwart veld naar een half veld en van 6 tegen 6 naar 8 tegen 8 zijn gegaan. Toch zijn veel spelers bij elkaar gebleven en is er een leuk, gezellig en enthousiast team gecreëerd. In de eerste trainingsweek is geprobeerd om aan deze nieuwe samenstelling en aan het grotere veld gewend te raken. Verder zijn er goede afspraken gemaakt en hebben we er zin in om er weer een mooi seizoen van te maken! 

  Om 08.30 uur stonden alle spelers op het veld. Vol energie om weer lekker te gaan voetballen. Na goede warming-up gedaan werd de opstelling doorgesproken. Luke begon als keeper. Milan en Sven vormden de twee-mans verdediging. Het middenveld werd bezet door drie spelers, Sem op links, Joep centraal en Cody op rechts. De aanval bestond Sam op links en Jayden op rechts. Roeland begon in de wissel en Romy was deze wedstrijd helaas verhinderd. 

  André (vader van Milan) floot om exact 09.00 uurvoor het beginsignaal. Na de aftrap was het wel meteen duidelijk dat we met Muiderberg een tegenstander van formaat hadden getroffen. Daar waar de spelers van FC Weesp nog erg moesten wennen aan het grote veld, speelde Muiderberg veel makkelijker. Het was dan ook niet geheel verrassend dat Muiderberg na 5 minuten de score opende. FC Weesp bleef zoekende en kwam lastig aan voetballen toe. De afstanden bleven wat te groot, waardoor Muiderberg telkens snel de bal wist te veroveren. Uiteindelijk viel ook de 0-2 na een knappe aanval. Bij FC Weesp gingen de koppies niet omlaag, maar bleef iedereen elkaar aanmoedigen. Inmiddels van Roeland in het veld gekomen voor Jayden. Hiermee kwam er iets meer snelheid voorin, waardoor er makkelijker de lange, diepe bal kon worden gespeeld. Echter, stond Muiderberg zeer sterk te verdedigen, waardoor FC Weesp niet echt in de buurt van de goal kon komen. Na het eerste kwart was er een korte pauze, waarin de nog wat aanwijzingen konden worden doorgesproken. Jayden wisselde met Cody en ging rechtsmidden spelen. In het tweede kwart bleef het lang 0-2 en wist FC Weesp af en toe het doel van Muiderberg onder vuur te nemen. De ‘organisatie’ bij FC Weesp stond nu beter. Milan en Sven stonden verdedigend hun mannetje. Op het middenveld en in de aanval wisten de spelers elkaar ook wat makkelijker te vinden. Dit kostte best wat kracht en daardoor wist Muiderberg voor rust toch nog twee keer te scoren. De ruststand was 0-4. 

  Door het warme weer, het grotere veld en de langere speelduur kwam de rust als geroepen. In de rust werd vooral gesproken over wat er goed ging en over de positionering. In de tweede helft ging Sven op doel en kwam Luke in het veld en ging linksmidden spelen. Sem schoof naar linksvoor en Sam ging even in de wissel. Cody en Milan vormden de verdediging en Joep en Jayden bleven op het middenveld. FC Weesp moest ook nu weer even wennen aan deze samenstelling. Dit kostte snel 2 doelpunten door sterk spel van Muiderberg. Daarna kreeg FC Weesp wel weer wat meer grip. Sam kwam erin voor Sem en FC Weesp ging iets verder van hun doel spelen, waardoor de aanvallers wat dichter bij de goal van Muiderberg kwamen te staan. De doelstelling in de rust was om te proberen om meer op de helft van Muiderberg te komen en om natuurlijk een doelpunt te maken. Dit laatste lukte uiteindelijk. Jayden gaf de bal knap diep op Roeland en die wist de keeper van Muiderberg met een hard, laag schot te passeren. FC Weesp bleef daarna op zoek naar een tweede goal. Een hard schot van Roeland ging rakelings over en Sam raakte, na een knappe actie, de paal. Doordat FC Weesp wat verder naar voren speelden, kreeg Muiderberg wat meer ruimte. Hier maakten ze ook gebruik van. Aan het begin van het vierde kwart stond het 1-7 en de vermoeidheid op de gezichten van de spelers van FC Weesp was duidelijk te zien. Toch gaven de spelers niet op en bleven goed georganiseerd spelen. Dat Muiderberg beter was, was duidelijk. Uiteindelijk werd dit in de score nog iets verder uitgedrukt. De eindstand was 1-9. Ook bij de penalty’s was Muiderberg nog wat scherper. 

  Helaas geen overwinning in de eerste wedstrijd, maar wel weer heel veel geleerd! Zeker ook  complimenten over de inzet en de werklust. Komende zaterdag weer een nieuwe wedstrijd. Dan staat de uitwedstrijd tegen BFC uit Bussum op het programma! 

  Joost

  Coach JO11-2