• Een mooie voetbalochtend. De tweede wedstrijd voor de JO11-2 van FC Weesp was een uitwedstrijd in Bussum tegen BFC. Alle spelers van FC Weesp stonden klaar om de nederlaag van vorige week weg te spoelen. Bij BFC was weinig ruimte voor een warming-up. Toch vonden we een veldje waar we goed konden inspelen. De opstelling werd besproken en kort aangeven waar de spelers op moesten letten. De coaches gaven de spelers individueel ook nog wat tips.


    Iets na 11.00 uur startte de wedstrijd. Luke begon op doel met Milan en Jayden voor hem in de verdediging. Op het middenveld stond Sam op links, Joep centraal en Cody op rechts. Voorin werd de aanval gevormd door Sem op links en Roeland op rechts. Sven en Romy begonnen in de wissel. De wedstrijd begon gelijk op, maar langzaam aan kreeg FC Weesp meer grip. Er werd prima verdedigd en rustig opgebouwd. Op het middenveld waren Joep en Sam continu goed aanspeelbaar. Voorin werd gebruik gemaakt van de snelheid van Roeland en de balvastigheid van Sem. Zo ontstonden er wat kansjes. Bij balverlies werd BFC telkens goed vastgezet en joeg Cody vanuit het middenveld goed door. Met Romy in het veld voor Sem en Sven voor Cody bleef het beeld hetzelfde. Uiteindelijk viel de verdiende 0-1. Roeland was doorgebroken aan de rechterkant en gaf voor op Romy. De verdediger van BFC wist zich geen raadt en schoot de bal in eigen doel. Daarna drukte FC Weesp verder door en maakte het ook de 0-2. Romy was de doelpuntenmaakster. Na een korte pauze tussen het eerste en tweede kwart verving Cody Jayden in de verdediging en kwam Sem in het veld voor Sam. Het was even wennen en BFC maakte daar gebruik van. Een hard schot werd door Luke gekeerd, maar BFC was eerder bij de bal om de 1-2 binnen te tikken. FC Weesp bleef geconcentreerd voetballen en vergrote de voorsprong met een mooie goal van Roeland weer naar 2. In de eerste helft liep FC Weesp verder uit naar 1-5. Roeland had opnieuw gescoord en Sam had de 5e gemaakt na een mooie actie en combinatie met Romy.

    In de rust werden de puntjes op de i gezet. Sven ging op doel. De opstelling werd iets veranderd door Sem rechtsvoor en Jayden linksvoor te zetten en Romy in de verdediging. Dit pakte goed uit, want FC Weesp combineerde er lustig op los. De vrije man werd telkens gevonden en er was veel beweging zonder bal. De ene mooie aanval na de andere werd op het veld gelegd. Een driedubbele een-twee tussen Sam en Jayden strandde helaas op de handen van de keeper, maar Roeland was alert en maakte alweer zijn derde van de ochtend. Achterin stonden Milan en Cody sterk en ver van de goal te verdedigen. BFC kwam er bijna niet meer door. En als BFC al bij het doel kwam, stond Sven sterk te keepen. Ondanks de inmiddels 1-7 stand - Sam had zijn tweede gemaakt - bleef FC Weesp fanatiek en fel spelen. Het was genieten aan de kant. In de korte pauze tussen het derde en vierde kwart werd afgesproken om goed positie te blijven houden. FC Weesp wilde op jacht naar de 10. De kansen kwamen, maar de keeper van BFC hield er veel uit. Toch viel de 1-8. Het was Luke die op aangeven van Jayden de bal binnen schoot. Daarna waren het schoten van Joep, Sam, Sem, Cody en Jayden die een beter lot verdienden, maar helaas geen doel troffen. Het was Romy die het net wel wist te vinden. Na een combinatie tussen Sem, Joep en Jayden kwam de bal bij Romy. Die aarzelde niet en schoot de 1-9 op de borden. Daarna wilde FC Weesp te graag de 10e maken, waardoor de verdedigende taken werden vergeten. Dit kostte een tweede tegengoal. Het slotakkoord was wel voor FC Weesp. Uit een goed genomen hoekschop kopte Milan de 10e binnen! Kort daarna floot de spelbegeleider voor het einde. Helaas geen penalty’s, maar wel de nodige boksen en high-fives.

    Een mooie voetbalochtend, waarin FC Weesp liet zien goed te kunnen voetballen en valse start van vorige week deed vergeten. Een mooie teamprestatie, die smaakt naar meer. Volgende week uit tegen Almere FC.

    Joost
    Coach JO11-2