• De 3e van de 5 vrijdagavonden stond gepland. Op de vrijdag dat de Meivakantie begint. De vaste lezers weten hoe het werkt. Aanvoerder Martin stuurt een appje rond wie er allemaal wel of niet zijn. Deze keer waren er al afmeldingen op voorhand. Je voelt het al aankomen. De teller kwam tot 6,5 speler. De donderdagavond stond er met een deel van het team een borrel gepland met Ralph. Goed om met hem bij te praten gezien de situatie bij zijn (schoon)familie. Het spelerstekort kwam ter sprake. Zorro was aanwezig bij de borrel en twijfelde of hij mee wilde doen aangezien hij op de zondag 14kilometer zou gaan rennen. Langzaamaan bieden de opties zich aan. Edwin was ondertussen geregeld. De spelers van de zondag 4 worden ook langzaamaan ouder dan 35, dus een prima groep spelers om afentoe te polsen. Wouter en Robert hadden wel zin om een balletje mee te trappen.

  Door naar de vrijdagavond. Dus verzamelen bij het Helletje en snel naar Bovenkerk. Rustig omkleden, zodat je nog ruim 5 minuten hebt voor de warming up. Rustig omkleden viel nog best tegen. Het licht in de kleedkamer deed het niet. Omkleden kan ook in het donker. Friso bracht uiteindelijk samen met een van de vrijwilligers weer licht in de duisternis. Chris was een van afwezigen. Hij had al aangegeven dat Roda’23 uit; dat je die eigenlijk niet kan winnen. Een goed vertrekpunt. Chris zou in ieder geval zijn reeks vasthouden. Nu de vraag of het team deze reeks kon doorbreken. Later meer hierover.

  FC Weesp - NFC 1-0
  We beginnen bij het begin. Op het eerste veld van Roda’23. NFC is een lastige ploeg voor FC Weesp. Dave stond op doel en begon de wedstrijd goed door het doel goed op het veld te zetten. Moet ook gebeuren. Wouter was alert. Hij pakte de bal op het middenveld af. Aangezien NFC niet richting Wouter liep, maar achteruit kon Wouter doorlopen en de bal lekker erin schieten. 1-0. Robert was goed aan het verdedigen en zorgde ervoor dat Dave niet al te veel ballen kreeg. Edwin kon weer lekker zijn eerste minuten op het veld maken. Edwin is nog steeds topfit. Bij het aankondigen van de laatste minuut ging NFC door met zijn offensief. Een hard schot op doel ging over het doel. Over het hek. Over de sloot. Over het het hek aan de andere kant van de sloot. Zo ging de laatste minuut snel voorbij en bleef het 1-0.

  Pauze.
  Na de eerste wedstrijd had FC Weesp pauze. Bij Roda 23 kun je lekker buiten zitten. Het was lekker warm buiten. Echt zomeravondvoetbal. Limonade erbij. Bakkie koffie erbij. Sterke verhalen over werk en voetbal werden uitgewisseld. Ondertussen had Robert de bal gehaald die aan de kant van de sloot lag. Zo maak je de wachttijd zeker nuttig. Na een minuutje of 20 pauze waren we er weer klaar voor.

  FC Weesp - Nautilus 3-0
  Nautilus begon erg offensief. Ze hadden een paar uitstekende spelers. Ze leken ook op voorsprong te komen. Goede voorzet bij de 2e paal. Goed schot op de doel. Redding van Dave. Niet klem. Bal tegen de paal. Bal weer het veld in. Dave was er als de kippen bij en had snel de bal te pakken. FC Weesp begon ook lekker te voetballen. Rob zorgde voor de rust en de balans in het team. Ook zeker het vermelden waard. Door naar de doelpunten. Een goede pass van Vince kwam precies goed bij Wouter aan die de 1-0 kon binnen schieten. Niet veel later gaf Rinse een perfecte pass op Martin. Martin kon alleen door op de keeper rondde de aanval in stijl af. 2-0. Wouter gaf de bal goed aan Aize mee. Aize gaf een voorzet op maat bij de 2e paal, waar Vince beheerst de 3-0 kon maken. Lekker gespeeld tegen een goede tegenstander.

  FC Weesp - Sporting Martinus 2-1
  Het spel ging lekker op en neer. Uiteindelijk kwam Sporting Martinus er regelmatig gevaarlijk uit. Een hard schot in de korte hoek betekende de 0-1. FC Weesp ging vol op de aanval. Op zoek naar de gelijkmaker. Veel schoten net over of net naast. Waar de bal tussen de palen kwam, stond er bij Sporting Martinus een uitstekende keeper op doel. Uiteindelijk brak de ban door een goede aanval over rechts met een combinatie tussen Wouter en Aize. Leek net alsof ze vaker samen hebben gespeeld. Aize gaf een harde voorzet hoog bij de 2e paal. Daar stond Friso op de goede plek om de bal erin te koppen. 1-1. Voorzet was overigens aan de harde kant. Friso moest na het scoren even een paar knipperen met zijn ogen. Sporting Martinus bleef loeren op de counter. Dave stond goed op zijn post en zou niet meer gepasseerd worden in deze wedstrijd. Vlak voor tijd maakte Wouter de winnende goal door attent te zijn bij de 2e paal waar een balletje er tussen viel.

  FC Weesp - Roda’23 1-2
  Roda’23 speelt best behoudend. Met een snelle spits komen ze er gevaarlijk uit. Robert zat er lekker kort op. De spits vroeg ook om rust en bekeek de wedstrijd van de kant. Wouter was dichtbij het eerste doelpunt met een knal op de paal. Een fraaie aanval met Martin en Rinse bracht Rinse helemaal vrij voor de goal. Meestal schiet Rinse niet op doel. Nu deed hij het wel. De keeper kon er nog net bij. Als je niet scoort. Dan valt de goal inderdaad aan de andere kant. In een goede tegenaanval met meerdere Roda’23 spelers kon uiteindelijk een van de spelers vrij van dichtbij binnenschieten. 0-1. Roda’23 ging een soort 1-4-0-2 spelen. Hierdoor had FC Weesp het middenveld in handen. Per definitie. Diverse uitgespeelde en opgelegde kansen. Zelfs Roda’23 dacht soms al dat de bal erin zou gaan. Dat ging uiteindelijk ook wel gebeuren. Een corner genomen door Aize. Een-tweetje met Martin. Aangezien er veel spelers voor de goal en dus voor de neus van keeper stond, zag de keeper niet zo veel. Aize schoot de bal geplaatst in de verre hoek. 1-1. FC Weesp door. Vol in de aanval. Dan voel je hem wederom aankomen. Een snelle counter. De snelle spits was alweer ingevallen. Frommel frommel. Opeens zat de bal erin. 1-2. In de laatste minuut. Blijdschap bij Roda’23 was groot. En terecht. En ja zo. Inderdaad zo duurt de reeks voort met nederlagen bij Roda’23 uit. Dan is die verhaallijn ook weer rond.

  Klein drankje in de kleedkamer. Door de kantine van Roda’23 in. 2 vrijwilligers van Roda’23 op respectabele leeftijd zorgen op uitstekende wijze voor een drankje en een hapje. Op een hoge staftafel werden de wedstrijden nabesproken. Het was duidelijk waarom Chris lekker in Frankrijk zat. Michael had een lekker feestje met zijn werk. Dave is een uitstekende stand-in. Hoe zou het eigenlijk met Dirk in de buurt van Valencia gaan? Gaat Mathieu inderdaad stoppen? De tijd tikt rustig door. Ondanks de gezelligheid weer terug naar Weesp. Naar het Helletje. Daar konden de ervaringen worden uitgewisseld met de 35+2 en met Zorro. Zorro was speciaal nog even blijven plakken om de 35+1 te ontvangen. Zo gaan we langzaam naar het einde van de avond en naar het einde van dit verslag. Een lekkere voetbalavond met een prettige, sportieve tegenstanders. Lekker relaxed. Alle pijntjes kunnen rustig genezen. De volgende voetbalavond is pas weer 20 mei.

  Verslaggever 35+1