• Zondag 20 november was het zover! Het FC Weesp FIFA tournament vond plaats in de kantine van FC Weesp. 

  50 deelnemers in de leeftijd van 8 tot 12 jaar streden om de titel: beste FIFA speler van FC Weesp en Pelle ging er met de beker vandoor. 

  Om 11.00 uur kwam organisator Weplay Esports de gamecases en playstations installeren. Maar liefst negen schermen waarop de strijd kon worden aangegaan. Rond 11.30 uur kwamen de eerste spelers binnen. Na registratie kon iedereen alvast kijken hoe de schermen en controllers eruit zagen en natuurlijk aan de voorbereiding beginnen. Nadat iedereen om 12.00 uur binnen was, werd de poule-indeling bekend gemaakt. Hierbij werd ook de opzet van het toernooi meteen medegedeeld. Heel belangrijk was de insteek dat het een fair-play toernooi moest worden. Hier was iedereen het mee eens. Vandaag zouden we alleen goede, sportieve verliezers en goede, sportieve winnaars hebben! Rond 12.15 uur klonk het startschot en konden eerste spelers hun wedstrijd spelen. 

  Met veel ‘oeh’ en ‘aah’ werd er geconcentreerd gespeeld en meegekeken. Bij doelpunten werd flink gejuicht, maar ook bij goede reddingen en aanvallen klonk veel enthousiasme! Naarmate het toernooi vorderde, nam de spanning toe. Uit de poules gingen namelijk de nummers 1 en de vier beste nummers 2 door naar de knock-out ronde. Er werd al gerekend en ingeschat wat de kansen nog waren. Bij het spelen zagen we grote uitslagen, maar ook hele spannende wedstrijden, die heel dicht bij elkaar bleven. Opvallend was wel dat de spelers slechts voorkeur hadden voor een aantal clubs of landen. Aangezien iedereen ‘vrij’ kon kiezen, waren het vooral PSG, Real Madrid, Liverpool, Barcelona, Manchester City en Frankrijk waar het meest voor werd gekozen. Rond 14.30 uur waren de poulerondes klaar en werden de knock-out wedstijden bekend gemaakt. Een aantal teleurgestelde gezichten van spelers die nét niet de pouleronde hadden overleefd. Tijdens de eerste knock-out ronde (achtste finale) nam de spanning verder toe. Na deze ronde waren er nog 8 spelers over. Allemaal erg aan elkaar gewaagd. De kwartfinales waren opnieuw spannend. De vier spelers die zich voor de halve finale plaatsten waren Siem, Bram, Pelle en Sam. In de halve finale stonden Bram en Sam en Siem en Pelle tegenover elkaar. Beide wedstrijden waren erg leuk om naar te kijken. De FIFA skills van de spelers waren erg goed. De overwinning in de halve finales ging naar Bram en naar Pelle. Zij konden zich klaarmaken voor de échte eindstrijd. Sam en Siem speelden eerst nog de troostfinale. Dee wedstrijd ging gelijk op en werd vlak voor tijd door Siem beslist. Siem won het brons. 

  De finale. Met heel veel toeschouwers begonnen Bram en Pelle aan de wedstrijd. Super leuk om naar te kijken. Dan weer was het Bram en dan weer Pelle die de kansen kreeg. Beide spelers hadden hun supporter-schare en die lieten het duidelijk merken. Het lukte Pelle iets beter om de kansen te benutten en daarmee nam hij een voorsprong. Bram kwam met een mooie goal nog dichterbij, maar Pelle hield uiteindelijk stand. Na het laatste fluitsignaal klonk er een flink gejuich: Pelle was de winnaar!  

  Met Pelle met de gouden beker, Bram met de zilveren en Siem met de bronzen beker werd het toernooi afgesloten. Maar niet alleen de top 3 kreeg een prijs. Voor iedereen was er een aandenken aan het toernooi. Een hele leuke middag met uiteindelijk veel vrolijke en blije gezichten. Een event dat zeker voor herhaling vatbaar is! 

  Tot slot nog de waardering voor Maxime, Dennis, Alexander en de dochter van Yvonne. Bedankt voor jullie hulp! 

  Sportieve groet,

  Joost

  Jeugdcommissie

  Nb. Denk je na het lezen: dit vind ik ook leuk om (mee te helpen) te organiseren, meld je dan aan door een mailtje te sturen naar jeugdcommissie@fcweesp.nl