• Deze zaterdag stond de laatste wedstrijd van het seizoen gepland. Voor de vijfde keer dit seizoen de derby tegen Muiden. De wedstrijd zou om 12.00 uur beginnen en de spelers van FC Weesp waren al vroeg aanwezig. Er werd een serieuze warming-up gedaan en de opstelling werd alvast doorgenomen. De klok tikte echter verder richting 12.00 uur en er was (nog) geen tegenstander. Stond Muiden in de file of waren ze op de fiets? Om vijf voor twaalf werd contact met Muiden gezocht en daar kregen we te horen dat zij niet kwamen. Heel vervelend, want er stonden acht spelers op het veld, die heel graag wilden voetballen en ook de ouders waren in grote getale aanwezig. Met de excuses van Muiden voor het niet afmelden, hebben we besloten de wedstrijd niet in te halen, maar een overwinning voor FC Weesp te noteren. Voor de bühne, want het seizoen was toch al voorbij.

   

  Terug op het veld kwam het idee om met de ouders tegen de kinderen te gaan spelen. Oftewel de Juniors tegen de Seniors. De juniors waren direct heel enthousiast, terwijl de seniors nog wat twijfel hadden. De oude spieren moesten wel even worden opgewarmd. Na wat rek-en-strek oefeningen stonden beide teams klaar. Bij de juniors begon Luke op doel en vormden Milan, Joep en Jayden de driemansverdediging. Op het middenveld speelden Lise en Cody en in de aanval stonden Julius en Sam. Bij de seniors begon Daan (vader van Joep) op doel. In de verdediging speelden Alexander (vader van Cody), André (vader van Milan) en Sven (vader van Luke). Ivar (vader van Lise) was verdedigende middenvelder en Joost (vader van Jayden) aanvallende middenvelder. Op de linkerflank speelde Jolanda (moeder van Milan) en op de rechterflank stond Marloes (moeder van Sam). Bij de seniors waren er ook een flink aantal wisselspelers: Patrick (vader van Sam), Joan (moeder van Lise), Bregje (moeder van Joep) en Isabelle (familie van Luke).

   

  De juniors begonnen fel en lieten de bal het werk doen. Er werd goed overgespeeld en de seniors moesten veel achter de bal aanlopen. Dat kostte best wat energie en zweetdruppels. Toch lukte het de seniors (gelukkig) op voorsprong te komen. Het was André die vanuit de achterhoede mee opgekomen was en op aangeven van Joost de 0-1 achter Luke schoot. De juniors zetten een tandje bij en lieten de seniors flink lopen. De leidde direct tot een aantal kansjes. Julius schoot in de handen van Daan en Sam mikte net naast. Uit een hoekschop wisten de juniors toch gelijk te maken. Het was Cody die de bal een laatste zetje gaf: 1-1. Bij de seniors werd er al flink doorgewisseld. Met deze nieuwe energie maakte Alexander de 1-2. De wedstrijd bleef gelijk opgaan met mooie duels tussen de juniors en seniors. Sam maakte de 2-2 nadat hij eerst zijn moeder had uitgespeeld en daarna de bal geplaatst in de linkerhoek schoot. Ook de seniors kregen kansen, maar Luke liet zich op de inzetten van Jolanda en Joost niet verrassen. Voor de rust vielen er nog wel wat doelpunten. Bij de seniors waren het Jolanda en André die het net wisten te vinden, terwijl bij de juniors Joep en Julius trefzeker waren. De ruststand was 4-4.

   

  Na de rust wilden de seniors toch de praatjes die de juniors in de rust hadden een beetje ‘afstraffen’. Na een paar mooie combinaties stond er 4-7 op de borden. Patrick had er twee gemaakt en Joost had na een knappe solo ook binnen geschoten. De juniors waren nu weer wat ‘stiller’. Toch begon de conditie een rol te spelen. De seniors lieten teveel ruimte en daar maakten de juniors dankbaar gebruik van. Eerst was het Jayden die op aangeven van Sam de bal hard in de touwen schoot. Daarna tikte Lise de bal knap langs keeper Alexander. Een overtreding van Ivar op Cody leverde de juniors een penalty op. Cody ging achter de bal staan en schoot de keurig in de linkerhoek. Onhoudbaar voor keeper Patrick. De seniors spraken hun laatste restjes energie aan en zochten opnieuw de aanval. Alexander en Joost vergrootten de voorsprong weer naar twee: 7-9. De juniors bleven rustig op zoek naar de aansluiting. Met de hulp van alle broertjes en zusjes lukte het om de stand weer gelijk te trekken. Luke maakte de 8-9 na een mooie actie en Milan zorgde voor de gelijkmaker uit een goed genomen hoekschop. Het was 9-9.

   

  De seniors vonden het wel mooi geweest, maar de juniors wilden nog voor de winnende goal gaan. De seniors kregen hier opgelegde kansen voor. Patrick raakte de paal en Joost kopte op aangeven van André op de handen van de goed keepende Cody. De juniors zaten nog in de wedstrijd. Van achteruit speelde Joep naar Sam, die op zijn beurt de bal goed doorspeelde naar Jayden. Jayden haalde uit, maar het schot werd nog geblokt door de verdediging. Jayden kon opnieuw aanleggen en liet Ivar kansloos. De juniors hadden de wedstrijd gewonnen!

   

  Uiteraard moesten er ook penalty’s worden genomen. De seniors moesten echter wel met hun ‘chocoladebeen’ schieten. Hierdoor wonnen de juniors ook (met gemak) de penalty’s.

   

  Ondanks het niet kunnen spelen van de derby, was de wedstrijd tussen de juniors en seniors zeer geslaagd en heeft iedereen enorme lol gehad (en de seniors waarschijnlijk ook spierpijn). Een mooie, sportieve afsluiting van het seizoen!

   

  Joost

  Coach JO10-3