• Zaterdag 12 november stond er weer een thuiswedstrijd op het programma. Om 10.30 uur trad FC Weesp 11-2 aan tegen Almere FC 11-2. De wedstrijd werd gespeeld op veld 2. Het zonnetje kwam langzaam achter de wolken vandaan en de mist was opgetrokken. De spelers van FC Weesp waren er klaar voor. 

    Om strak 10.30 uur floot spelbegeleider André (vader van Milan) voor het beginsignaal. FC Weesp startte in dezelfde opstelling als vorige week. Met Luke op doel en Sven en Milan als rechter- en linkerverdediger. Op het middenveld speelde Joep met ‘de punt naar achteren’ en was Sam de aanvallende middenvelder. Sam en Jayden speelden respectievelijk links en rechts op het middenveld. In de aanval stond Roeland. Romy en Cody begonnen in de wissel. Ook nu had FC Weesp direct het overwicht in de wedstrijd. Vooral op het middenveld was FC Weesp de baas, aangezien daar altijd een overtal situatie ontstond. Almere FC had hier niet direct antwoord op. Dit overwicht werd ook in kansen omgezet. Roeland schoot van afstand hard naast en Sam kon op een voorzet van Jayden de bal net niet binnenglijden. FC Weesp bleef geconcentreerd spelen en wist Almere FC van het eigen doel te houden. De aanvallers van Almere FC kwamen er bij Milan en Sven niet langs. Van achteruit werd er telkens goed opgebouwd en de vrije man werd makkelijk gevonden. Bij balverlies werd er goed druk gezet, waardoor er snel weer balbezit was. De 1-0 hing in de lucht. Na een goede aanval door het midden via Joep en Sem werd Sam diep gestuurd. Roeland had ruimt gecreëerd door naar rechts uit te wijken, waardoor Sam aan de linkerkant het gat in kon duiken. Sem bediende hem en Sam kon alleen op de keeper af. Hij schoof de bal kalmpjes langs de keeper in het doel: 1-0. Dat was ook de stand na het eerste kwart. In het tweede kwart had Almere FC iets aangepast in de opstelling waardoor het voor FC Weesp lastiger werd op het middenveld. Er moest meer gestreden worden om de bal en FC Weesp kon minder makkelijk de vrije man vinden. Almere FC zette meer druk naar voren, waardoor zij ook snel weer in balbezit kwamen. Dit leidde tot een aantal kansen, maar Luke stond goed te keepen en hield zijn doel schoon. FC Weesp speelde iets meer de counter. Met de snelle Roeland en Sam voorin leverde dit ook wat kleine kansjes op, maar de keeper van Almere FC liet zich niet verrassen. Valk voor rust wist Almere FC toch de gelijkmaker binnen te schieten. De bal was voor het doel van FC Weesp in een soort flipperkast gekomen en kwam uiteindelijk voor de voeten van een speler van Almere FC. Die schoot hem onhoudbaar hard binnen: 1-1. Gezien het wedstrijdbeeld een terechte tussenstand. 

    In de rust werd er rustig met elkaar gesproken over hoe we het spel van het eerste kwart weer konden oppakken. Aan de linkerkant wilden we wat meer snelheid, dus ging Sam linksmidden spelen, waardoor Sem doorschoof naar aanvallende middenvelder. Cody ging als verdedigende middenvelder speler. Sven verving Luke op doel en Jayden en Milan vormden de verdediging. Romy stond rechts op het middenveld en Roeland bleef de voorste man. Het idee was om via rechts op te bouwen en dan via Sem Roeland of Sam in stelling te brengen. Mooie plannen, maar nu de uitvoering. De spelers van FC Weesp pakken het meteen goed op en ondanks dat Almere FC fel druk zette, wist FC Weesp zich er onderuit te voetballen. Sven bouwde rustig op via Jayden. Jayden wist Romy te vinden en Romy speelde goed door op de vrijgelopen Roeland. Roeland haalde de achterlijn en zette voor op de meegelopen Sam en Sem. De inzet van Sem werd helaas gekeerd door de keeper. Een mooie team aanval, maar daarna kreeg FC Weesp het moeilijker. De bal kon niet lang in bezit worden gehouden en Almere FC kreeg wat meer kansen. Sven wist een aantal keer goed te redden, maar kon helaas net voorkomen dat de bal er uit een rebound toch in werd geschoten: 1-2. Met Joep weer in het veld voor Cody en Luke in de spits voor Roeland ging FC Weesp op zoek naar de gelijkmaker. Het spel golfde over en weer. Beide teams kregen kansen, maar de stand bleef 1-2. In het vierde kwart ging FC Weesp met twee aanvallers spelen om de gelijkmaker te forceren. Almere FC moest hier even aan wennen en FC Weesp maakte daar bijna gebruik van. Sam was een continue plaag voor de verdediging van Almere FC. Telkens dook hij de ruimte in en werd dan bediend door Joep, Jayden or Romy. Maar het lukte niet om de bal in het net te krijgen. Almere FC kwam een paar keer heel goed weg. Naarmate het eindsignaal dichterbij kwam, ging FC Weesp steeds meer in de aanval. De verdediging met Sven, Milan en Luke moest af en toe alle zeilen bij zetten om niet tegen een tegengoal aan te lopen. Dat lukte goed en daardoor kon FC Weesp blijven aanvallen en werden er wat kansjes gecreëerd. Een schot van Joep werd geblokt en Sam kon net niet bij een voorzet van Jayden. Ook uit een hoekschop van Jayden lukte het de mee opgekomen Sven niet om de bal binnen te koppen. Een gelijkmaker was nu wel verdiend geweest. Maar zoals gebruikelijk: als jezelf niet scoort, doet de tegenstander het wel. Zo ook vandaag. Een goed uitgespeelde counter van Almere FC besliste de wedstrijd: 1-3. De energie was er bij FC Weesp nu uit en niet veel later klonk het eindsignaal. 

    Opnieuw een mooie, spannende wedstrijd met goed voetbal en veel inzet. Helaas geen overwinning, maar het niveau gaat wekelijks omhoog! Komende weekend komt IJburg op bezoek; nieuwe ronde, nieuwe kansen! 

    Joost

    Coach 11-2