• 10 juni 2022: 35+1 

  Welkom terug trouwe lezer. Welkom bij de 5e en laatste avond voor de 35+1 van het seizoen. Vandaag uit bij NFC in Amstelveen. In dit geval had Martin al vooruit gedacht en lang van te voren geïnventariseerd hoeveel spelers er zouden zijn. Uiteraard net niet genoeg. Dat weten jullie. Maarten van 35+2, Peter of Bert en Zorro waren ondertussen geregeld. Verzamelen bij het Helletje. Snel naar Amstelveen. Bij aankomst bleek er toch een soort van spanning te zijn. FC Weesp kan kampioen worden. Christian moest toch nog wat nicotine tot zich nemen. Rob moest voor de wedstrijd nog even snel naar het toilet. In kleedkamer 5 mochten de strijders van FC Weesp zich omkleden. Martin stelde zich op als een echte medicijnman. Diverse smeermiddelen voor de stramme spieren van menig speler. Aize kon nog een brace voor zijn knie lenen. 

  FC Weesp – Roda’23 2-0 

  Het was rond 20 graden. Echt zomeravondvoetbal. Kees –vader Christian- bekeek het rustig vanaf de zijlijn. Bij de warming-up ging het niet helemaal soepel. Bal in de sloot. Michael werd niet of nauwelijks ingeschoten. Dat kwam goed uit. Roda’23 wilde dat wel van ons overnemen. Michael werd diverse malen op de proef gesteld. 1 tegen 1 en met afstandsschoten. Michael pakte alles. Aanvallend creëerde FC Weesp zo nu en dan een kansje. Een mooie combinatie tussen Christian en Martin werd door Christian rustig binnengeschoten. Even later bracht Martin Maarten in stelling –dus niet Peter of Bert-. Maarten schoot zowaar met links netjes de bal in de goal. 2-0.  In de laatste seconden nog een aanval van Roda’23. Martin stopte op onduidelijke redenen met rennen. De spits van Roda’23 rende door en haalde toch uit. Strak in de bovenhoek; gevolgd door een oerkreet. Het bleek echter dat de scheidsrechter al gezegd dat de wedstrijd afgelopen was. Martin had dit gehoord. De spits van Roda’23 niet. Scheidsrechter zei nog wel gedecideerd “No goal”. 

  Koffiepauze 

  Deze keer blijven we lekker zitten in de dug-out bij veld 2 van NFC. Lekker kijken naar de wedstrijden. Kletsen met de wissels van Nautilus. Met de nodige goede, gevatte en flauwe opmerkingen zijn die 20 minuten en een beetje zo voorbij. Nautilus had met 3-0 van Roda’23 verloren. Dan zou FC Weesp daar toch van moeten kunnen winnen. 

  FC Weesp – Nautilus 3-1 

  Het zomeravondvoetbal ging min of meer door. Balletje rustig heen en weer. Kansjes over en weer. Het bleef de nodige tijd 0-0. Zorro heerste in de verdediging van FC Weesp. Er kwam niemand van Nautilus doorheen. Peter of Bert begon op de bank en viel sterk in. Met een semi-gestrekt been maakte Peter of Bert de 1-0. Zijn directe tegenstander deed dat ook. Scheidsrechter floot niet. Dus een doelpunt. Nog wel even discussie. De discussie duurde langer dan de tijd die het kostte van de aftrap tot aan de 1-1. Aanval van Nautilus leek te stoppen. Alleen als er 3 verdedigers van FC Weesp moeten kiezen wie de bal wegschiet, daar kom je niet zo snel uit. Aanvaller van Nautilus wel. Bam. 1-1. Licht gemor bij FC Weesp. Tegendoelpunt was niet nodig. In een aanval via Aize naar Vince kwam de bal bij Peter of Bert die ook de 2-1 maakte. Deze 2 doelpunten zouden overigens niet mogelijk zijn zonder de fraaie patas van Dave die Peter of Bert mocht lenen. Dat als tussendoortje. Vlak voor tijd weer een mooie aanval via Aize naar Peter of Bert. Een voorzet op Dave. Die kreeg te veel tijd om na te denken. Dan leek een zeker doelpunt opeens minder zeker en schoot Dave net naast. Niet getreurd. Weer een aanval via Vince, Aize, Peter of Bert en weer een bal op maat. Minder tijd en een lastigere hoek. Kijk. Die schiet Dave er netjes diagonaal in. 3-1. 

   

  FC Weesp – Sporting Martinus 0-1 

  Sporting Martinus wist wat het moest doen. Winnen van FC Weesp. FC Weesp wist wat het moest doen. Niet verliezen van Sporting Martinus. Sporting Martinus had de zwaarste bank van de avond. 5 man. In goede sfeer en in een lekker tempo werd de wedstrijd gespeeld. Een aantal kansen over en weer. Michael een paar lekkere reddingen. Keeper van Sporting Martinus speelde ook uitstekend. Een misverstand op het middenveld leidde balverlies van FC Weesp in. Direct werd diepte gezocht. De bal viel net goed voor Sporting Martinus en de aanval schoot vanaf de linkerkant uit een lastige hoek de 0-1 binnen. Een kleine tegenvaller voor FC Weesp. FC Weesp ging vol drukken en drukken. Sporting Martinus probeerde her en der het tempo uit het spel te halen. FC Weesp was nog dichtbij met een niet ingestuurde vrije trap met 4 spelers. Peter of Bert neemt hem. Naar Martin. Via Vince naar Dave. Dave schoot de bal goed, maar in een woud van benen van verdedigers werd de bal gestopt. Vlak voor tijd probeerde Peter of Bert nog met een omhaal te scoren. De omhaal zag er fraai uit. De rug van Peter of Bert merkte bij de landing dat deze geen 18 jaar meer is, maar dan 35 jaar. In een moment van emotie werd geroepen “ik stop ermee”. We wisten wel dat Peter of Bert de volgende wedstrijd weer mee zou doen. De stand bleef 0-1. Een tegenvaller. Dan maar gelijk spelen tegen NFC. 

  FC Weesp – NFC 1-3 

  Gelijkspelen tegen NFC. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. NFC is een lastige tegenstander voor FC Weesp. Ongelukkig balverlies in de opbouw van FC Weesp. Counter. 0-1. We wisten het. We weten het. Het gebeurt. Korte tijd later een fijne steekpass van Christian op Aize. Aize kon door op de keeper en rustig de bal in de hoek schieten. 1-1.  Misschien toch een gelijkspel. Hoe belangrijk zou deze goal zijn? Met wel of geen overtreding leed FC Weesp weer balverlies en dat leidde tot de 1-2. De scheidsrechter floot niet. Zelf vond de verslaggever dat de verdediger van NFC het kon aangeven dat het overtreding was, maar oké. We spelen geen Champions League, maar Kelderklasse. Dus even later nog een keer balverlies en 1-3. We wisten het. We weten het. Het gebeurt. 

  Met een enigszins bedrukte sfeer gingen de boys van FC Weesp naar kleedkamer. Vorige week goed spelen en 6 punten. Deze week minder spelen. Ook 6 punten. Sporting Martinus had alles gewonnen. De rekenmachines kwamen erbij. Punten gelijk. Doelsaldo dan. FC Weesp +12. Sporting Martinus +11. Christian kwam het goed nieuws brengen. Dus waar was het feestje? In kleedkamer 5 was het feestje. De dramatische passes en al het balverlies? Allemaal vergeten. Een drankje erbij. Muziek aan. Het was gewoon een topavond.  

  Door naar de kantine van NFC. Even met Sporting Martinus nagesproken. Er waren weddenschappen over en weer gesloten met beloftes voor bier indien er werd gewonnen van FC Weesp of van Sporting Martinus. Sporting Martinus was zo sportief om FC Weesp een rondje te geven en een foto van het team die de schaal (met bittergarnituur) naar Weesp mocht brengen. We kregen ook de feedback dat het net leek alsof we langer met elkaar voetbalden. Voor een aantal spelers van FC Weesp geldt dat natuurlijk ook. Bijna 1.000 wedstrijden zondag 1 in de geledingen. 2 boegbeelden van de zondag 2 aan boord. Nog 1 drankje en dan naar Weesp. Bert en Hans waren blijven hangen in het Helletje met de toezegging dat de 35+1 voor middernacht er zou zijn. 23.58 uur stond er op de klok. Goede timing. Nog een uurtje napraten en naborrelen. Top dat Pieter Kors de kroeg open had gehouden voor ons. We moeten zuinig zijn op Weespers van het Jaar. Plannen voor de rondvaart vanwege het kampioenschap werden gesmeed door aanvoerder Martin en kapitein Bert. Hopelijk kunnen Mathieu en Dirk U nog een keertje mee, ondanks dat ze stoppen met 35+ voetbal. 

  Ter afronding gaan we terug naar rond 22.30 uur die avond. Naar kleedkamer 5. De verslaggever laat de wedstrijden nog even voor de geest passeren en maakt dan nog paar notities. Als laatste klaar met douchen. Uiteraard de kleedkamer netjes achter laten. Alleen in de kleedkamer. Bezem in de hand. Dan gaan de gedachten de vrije loop en terug naar waarom we ooit zijn begonnen met de 35+ en waarom we hier vanavond aan het voetballen waren bij NFC. Uiteraard is het voetbal het excuus om elkaar te zien en nog mooie verhalen samen te maken. We weten ons gesterkt door de aanwezigheid van degene die niet meer onder ons zijn. Zij kijken van een afstand en leven de verhalen met ons mee. Dit kampioenschap is met en ook zeker voor Barry en Lars behaald. Even slikken. De bezem weer rustig in de hoek. Tas over de schouder. De deur van kleedkamer 5 gaat langzaam dicht.  

  Verslaggever 35+ 

   
  AB
  Aize