• De JO11-2 van FC Weesp mocht deze zaterdag vroeg aantreden. Na de eerste nachtvorst van deze winter stonden de spelers al om 08.30 uur op het veld. Het was koud met een schraal oosterwindje. De spelers hadden zich warm aangekleed en er werd een goede warming-up gedaan om de spieren warm te krijgen. De opstelling werd doorgesproken en om 09.00 uur floot Miguel (vader van Sem) voor het begin. FC Weesp en IJburg 11-4 waren er klaar voor. 

    FC Weesp begon met Sem in het doel, Milan en Sven in de verdediging en Joep als verdedigende middenvelder. Links op het middenveld begon Romy en op rechts Jayden. Sam speelde weer als aanvallende middenvelder en Cody was de aanvaller. Cody had de opdracht op IJburg flink op te jagen en druk te zetten. Roeland begon in de wissel. Luke kon er vandaag helaas niet bij zijn. Het was even wennen aan de kou, maar FC Weesp kreeg na een paar minuten de wedstrijd langzaam onder controle. Door het viermansmiddenveld kon er makkelijk een vrije mannetje worden gevonden. FC Weesp kwam met een paar mooie aanvallen steeds dichterbij de goal van IJburg. De 1-0 hing in de lucht. Uit een corner maakte een speler van IJburg een slaande beweging naar de bal: penalty! Sam ging achter de bal staan en schoot goed binnen. De voorsprong was er. FC Weesp bleef geconcentreerd voetballen. Joep was de regisseur op het middenveld en Romy en Jayden waren aan de zijkanten altijd goed aanspeelbaar. Voorin wisten Sam en de Cody telkens goed de ruimte te vinden. Achterin hielden Sven en Milan IJburg ver van het doel. Het was uiteindelijk opnieuw Sam die scoorde: 2-0. Roeland kwam er daarna in voor Sam en Cody ging aanvallende middenvelder spelen. FC Weesp kreeg via Roeland, Cody en Jayden nog wat kansjes op de 3-0, maar het eerste kwart eindigde met 2-0. In het tweede kwart was Milan even wissel. Hij had het erg koud. Cody nam zijn plaats linksachter over en Sam ging weer op het middenveld. Het was even wennen en daar maakte IJburg gebruik van. De spelers FC Weesp kregen de bal niet weg en IJburg maakte de aansluitingstreffer. Daarna kreeg FC Weesp de wedstrijd weer in handen, al had IJburg nog wel kansjes op de gelijkmaker. Maar door zeer goed keeperswerk van Sem bleef het 2-1. Er werd lustig op los gecombineerd en na weer een mooie aanval kon Sam zijn derde van de ochtend binnen schieten. Dit was ook de ruststand: 3-1. 

    In de tweede helft ging Jayden op doel en kwam Sem linksmidden te spelen. Het spelbeeld bleef hetzelfde. FC Weesp zetten IJburg direct onder druk en dat leiden tot foutjes in hun verdediging. Tot twee keer toe kan Sam hier van profiteren. Inmiddels stond zijn teller al op 5. IJburg probeerde nog wel terug te komen in de wedstrijd, maar de verdediging met Milan en Sven stond in de weg. En ook Jayden keepte sterk, waardoor FC Weesp lekker kon blijven voetballen. Na een mooie combinatie tussen Milan, Joep, Sem en Roeland kwam de bal opnieuw bij Sam. En weer was het raak: 6-1. Gelukkig wist Romy daarna op aangeven van Roeland nog iemand anders op het scorebord te zetten! In het vierde kwart kreeg Joep even rust. FC Weesp denderde door. Er werd optimaal gebruik gemaakt van de ruimte. Na een goede redding zette Jayden het spel snel voort met een lange uittrap op Roeland. Roeland stuurde Sam diep en hij gaf voor op de meegelopen Romy: 8-1. Ook Roeland pikte zijn goaltje mee. De verdediging van IJburg werd helemaal weggetikt door Sem en Sam, waardoor Roeland op een assist van Sam de 9-1 binnenschoot. Het slotakkoord was voor Sem. Eerst maakte hij op aangeven van Roeland de 10-1 en later wist hij ook de 11-1, op aangeven van Joep, binnen te schieten. Wat een luxe. Niet lang daarna floot de spelbegeleider voor het eindsignaal. De boksen werden uitgedeeld en daarna werden er nog penalty’s genomen. 

    Een koude ochtend, maar van het spel werd je heel warm. Alle spelers speelden goed. De keepers Sem en Jayden lieten weer zien goed te kunnen keepen. Sven en Milan hadden de aanvallers van IJburg volledig in hun zak. Joep verdeelde het spel als Frenkie. Op flanken wisten Romy en Cody en ook Jayden en Sem het veld goed breed te houden, waardoor er altijd veel ruimte was. Sam speelde als aanvallende middenvelder een fantastische partij en was een plaag voor de verdediging van IJburg. Voorin wist Roeland en ook Cody de verdediging continu onder druk te houden en daarnaast ook goed gebruik te maken van de ruimte. Tot slot was de teamspirit erg goed! Op naar de volgende wedstrijd! 

    Joost

    Coach