• De competities zijn weer begonnen. MO11-1 reisde naar IJburg en won daar met maar liefst 1-20.  JO8-1 won thuis van ZO United JO8-1. Hieronder staan de verslagen. 
  Zaterdag 3 september 2022: IJburg MO11-1 - FC Weesp JO11-1, uitslag: 1-20

  Het nieuwe seizoen is weer begonnen. De JO11-1 is uiteindelijk geformeerd door de JO10-1 in tact te laten en aan te vullen met 3 spelers van de JO10-2. Daar gaan we een mooi team van maken. Vandaag op bezoek bij IJburg. Alleen niet op IJburg. De dag van tevoren kregen we te horen dat de wedstrijd bij FC Amsterdamse Bos gespeeld zou worden. Een van de kunstgrasvelden van IJburg was afgekeurd. Op de heenweg was Jip redelijk rustig in de auto. We kwamen erop uit dat Jip vandaag vast zijn voeten zou gaan laten spreken op het veld. Later hierover mee.  Dus rond de klok van 8.30 uur ter plaatse. Met de andere teams samen tweemaal een 8 tegen 8 veld uitgezet. Ondertussen ging het team aan de slag met de warming up. Vandaag was Amr de aanvoerder en mocht de warming up begeleiden. Na de warming up startte Omar op doel. Simon en Hamza in de verdediging. Jack, Amr en Awet op het middenveld. Jip en Jack in de aanval. Tigo in de wissel. Alexander was vandaag verhinderd. 

  We hadden ons ingesteld om er een erg sterk team. Een meidenteam die je 1e klasse bij de jongens indeelt, dat die je niet voor niets. Met die gretigheid ging FC Weesp de wedstrijd in. Dat was zeker te zien bij Jip. Jip was goed voor de 0-1 t-m 0-2. 2x door een individuele actie en 2x op aangeven van Awet. De 5-0 was een doelpunt om van te genieten. Tigo deed ondertussen mee als rechterverdediger. Die passte naar Hamza. Op dat moment linkerverdediger. Hamza passte langs de lijn naar Jip. Jip ging naar de achterlijn en gaf strak voor. Liam stond klaar bij de 2e paal om de bal netjes in de goal te schieten. De 0-5 was de stand na de eerste periode. 

  De tweede periode ging Liam keepen. Hij was niet helemaal fit. Het team had in de gaten dat het vandaag zou gaan winnen. Het werd langzaam een extra doel om eerste iedereen te laten scoren. Belangrijk onderdeel van de teamvorming. Dus Omar 0-6, Amr 0-7, Tigo 0-8 , Jack 0-9, Hamza 0-10 en Awet 0-11. Dit was ging met over het algemeen fraai samenspel. Soms werd er verdedigend wat risico genomen, maar die gaatjes werden dan snel dichtgelopen. 

  In de rust werd er even rustig gesproken. De coaches benadrukten vooral dat ze zich op het spel moesten concentreren. De uitslag / doelpunten was minder belangrijk. Er werd afgesproken dat IJburg met 9 spelers zou gaan spelen. FC Weesp bleef met 8 spelers spelen. Liam bleef nog even keepen. Gezien de uitslag en gezien Simon nog niet had gescoord, ging de opstelling op zijn kop. Verdedigers in de aanval. Aanvallers in de verdediging. Hierdoor werd het spel wat rommeliger, maar wel goed dat iedereen ervaart hoe het is om op de andere positie te spelen.

  Tigo ging voor de 0-12. Jack 0-13. En toen. En toen. Een uitbraak van IJburg. Dit leidde tot een corner. De corner kreeg FC Weesp niet weg. Toen prikte een van meiden de 1-13 binnen. Die werd uiteraard goed gevierd. FC Weesp ging stoicijns verder. Jip 1-14. Simon kreeg een aantal keer de mogelijkheid, maar na een goed schot van Jip en een goede redding van de keeper van IJburg schoot Simon de 1-15 binnen. Iedereen van het team had gescoord. 

  Het laatste kwart gingen we weer redelijk in de basisopstelling spelen. Dit bracht rust in het veld. Nadruk bleef op samenspel; ook al was de kruit wel langzaam op. Met doelpunten van Amr, Awet, een eigen doelpunt en 2x Jip kwam de score op 1-20.  

  Samenvattend was de tegenstander eigenlijk te hoog ingedeeld. Het was een sportieve wedstrijd onder leiding van een goed leidende vrouwelijke spelbegeleider van IJburg. FC Weesp mag zich klaar maken voor meer weerstand volgende week. Hier gaan we nog 2 x lekker voor trainen.

   Verslaggever JO11-1v

   

  Zaterdag 3 september 2022: FC Weesp JO8-1 vs Zuidoost United JO8-1, uitslag  4-0 

  Op een best warme zaterdagmorgen stond de JO8-1 van FC Weesp klaar voor de warming-up. Alle spelers hadden er veel zin in. Helaas was Roan verhinderd de eerste zaterdag. Dat gaat volgende week helemaal goed komen. De ouders hadden er veel zin in. De vader van Fedde ging fluiten. Vader van Mario was de back-up en had de hele ochtend al in de kantine gewerkt. De vader van Joah zorgde dat alles strak georganiseerd was. Communicatie met alle partijen ging heel soepel. De vaders van David en Sem deden de coaching vandaag. De moeders van Joek en Job maakten mooie foto's en filmpjes. Tevens hadden ook zij voor veel supporters gezorgd. 

  De tegenstander was nog niet op het veld en druppelde langzaamaan binnen. Uiteraard begrip dat de aanloop naar eerste wedstrijd rommelig kan zijn. Lang verhaal kort. We begonnen om 12.30 uur ipv 12.00 uur. Gezien de temperaturen - en de warming-up van 45 minuten van FC Weesp- gingen we voor 3 x tien minuten. Een korte wedstrijdbespreking door de vaders van David en Sem. We proberen de kinderen iets mee te geven door in linies te spelen. David benoemde de formatie "het vogelhuisje". Alle kinderen begrepen het meteen. Voor vandaag 2 tips voor de kids hoe we gingen spelen. Door naar de opstelling. Sem op doel. Fedde en Joah iets meer vanuit de verdediging. Yoek en David op het middenveld en Job iets meer vanuit de aanval. 

  Toen begon de wedstrijd. De energie kon aan beide kanten helemaal los. Het spel ging op en neer. Soms een beetje kluitjesvoetbal en soms weer mooi overpassen. Ballen op de lat en op de paal. Toen knalde Yoek de 1-0 binnen. Iedereen van FC Weesp ging uit hun dak. 

  Het tweede kwart ging Fedde op doel.  Die maakte ook mooie reddingen.  Iedereen kreeg een andere positie op het veld. Het spel ging met dezelfde intensitiet over en weer. Bal op de lat van FC Weesp. Nog een keer. Wat een spanning. Mario ging een keer mee in de aanval en schoot de 2-0 straks binnen. Supergoed. 

  Het derde kwart ging Yoek op doel. De andere spelers werden veelal weer doorgewisseld van positie. De warmte begon mee te spelen. Langzaamaan begonnen de spelers van beide teams vermoeid te raken. Zuidoost United had een paar mooie kansen, maar het lukte net niet om te scoren. Job lukte dat wel en maakte de 3-0. De 4-0 was erg mooi. Yoek schoot als keeper de bal hard naar voren. Sem pikte de bal op. Rende naar het doel van Zuidoost United en schoot de bal in het doel. Niet veel later floot de vader van Fedde voor de laatste keer. Moe en voldaan. Een prima start voor de JO8-1. Zowel voor de spelers! Goed gedaan, jongens! Als voor de ouders! Fijn hoe het samen wordt georganiseerd. 

  Verslaggever JO8-1