• 23 april 2022: FC Weesp JO10-1 vs FC Almere JO10-2 2-6

  Het logistieke centrum voor deze wedstrijd lag niet bij de vader van Simon, maar de vader van Jip. Jip mocht met de JO11-1 meespelen; uit tegen FC Almere ook toevallig. Daarbij was ook de opa van Jip geregeld om de wedstrijd te fluiten. Topactie. De vader van Simon had 2 invallers geregeld, gezien Jip al een wedstrijd in de benen zou hebben en Alexander lekker een paar daagjes op pad was. Tigo (JO10-2) en Soufyane (JO9-2) waren de invallers. We hadden al eerder tegen FC Almere gespeeld en wisten dat dit een uitstekend team was. Begeleid door sportieve coaches.

  FC Weesp begon met Omar op doel. Simon en Tigo in de verdediging. Amr op het middenveld. Jip en Soufyane in de aanval. Hamza en Awet begonnen in de wisselen en zouden na 6 minuten alweer meedoen.

  De wedstrijd was dus best gelijk. FC Almere stond net iets beter in de positie en speelde dat ook net iets beter uit. FC Weesp heeft een aantal individuele talenten die hele mooie dingen lieten zien. Alleen in de afronding op doel lukte het net niet. Mede door een uitstekende keeper aan de kant van FC Almere. FC Weesp kwam nog bijna op voorsprong. Keeper Omar schoot ver uit. Zover dat de bal uiteindelijk over iedereen heen stuiterde. Alleen net naast. FC Almere speelde goed. In de omschakeling wisten ze FC Weesp 1x te kloppen en stond het 0-1 na de eerste periode.

  De tweede periode ging Simon keepen. Simon vond het een beetje saai. Hij kreeg niet zoveel ballen. Hij moest wel regelmatig een doeltrap nemen. FC Almere stond met hun aanvallers dichtbij de verdedigers van FC Weesp, dus werd vaak de lange bal gespeeld. Ondanks mooie acties en aanvallen geen doelpunten van FC Weesp. Helaas wel weer een goed doelpunt in de omschakeling. Een lange bal en de weg naar de doel was open. Hierdoor gingen de ploegen met een 0-2 stand de rust in.

  Moeder en broer van Jip hadden de limonade gebracht. De tops en tips werden uitgewisseld. De top was dat er echt wel goed gevoetbald werd. De tips waren om in de aanval meer samen te spelen en verdedigend goed met je tegenstander mee te blijven lopen.

  Jip ging het derde kwart keepen. Het spelbeeld bleef gelijk en dat betekende een 0-4 stand na de 3e periode. Toch even een momentje van schrik. Zouden we een wedstrijd krijgen waarin we niet zouden gaan scoren? De verslaggever kan zich niet herinneren dat dit ooit gebeurt is.

  Hamza ging het 4e kwart keepen. We hadden afgesproken dat we gewoon weer met 0-0 beginnen en proberen het laatste kwart te winnen. Jip stond linksachter en met zijn power had hij een aantal goede aanvallen vanuit achteruit. Een goed schot van Jip kon niet vast worden gehouden. Daar stond Awet die met links de 1-4 binnen schoot. Daarna speelde FC Almere een mooie aanval goed uit. 1-5. Soufyane was attent na een aanval van Awet. De bal viel ertussen en Soufyane schoot de bal hard en laag in de hoek. 2-5. Door een ongelukje in de verdediging werd de 2-6 nog gemaakt, waardoor het 4e kwart in een 2-2 stand was geëindigd.

  De boxes werden uitgewisseld en de penalty’s werden genomen. David - het broertje van Simon- mocht er ook 1 nemen en zette de keeper op het verkeerde been. Leuk om te zien.

  FC Weesp heeft zeker geen slechte wedstrijd gespeeld. Tigo en Simon hebben goed verdedigd. Amr verdeelde het spel netjes. Hamza keepte goed en speelde met veel energie aan de linkerkant. Net zoals Jip, die zelfs al een wedstrijd in de benen had. Mooie individuele acties van Soufyane, Omar en Awet. Zeker weer leuk om te zien. Goed om een tegenstander tegen te komen die net iets beter is. Voldoende aanknopingspunten om weer op te trainen.

  Verslaggever JO10-1