• Zaterdag 11 juni kon er na twee jaar afwezigheid eindelijk weer het Chris Blum toernooi worden gehouden. Ook dit jaar waren er weer veel teams vanuit alle windstreken aanwezig op het sportpark bij FC Weesp. Een gezellig en goed georganiseerd toernooi. Het zonnetje scheen en het publiek was in grote getale aanwezig.

  De JO10-3 van FC Weesp speelde ‘s middags hun toernooi. Net zoals de andere JO10 teams. De wedstrijden werden gespeeld op het gras van het hoofdveld. De JO10-3 was in de poule ingedeeld bij RKAVIC, Swift en Sporting Martinus. Een leuke, sterke poule.

  Om 13.00 uur was de eerste tegenstander RKAVIC. FC Weesp was vandaag helaas niet helemaal compleet en miste Joep en Julius. Als gastspeler speelde Hamza mee. FC Weesp begon met Luke in het doel, Milan en Hamza in de verdediging, Cody op het middenveld en Jayden en Sam in de aanval. Lise begon in de wissel. Beide teams waren redelijk aan elkaar gewaagd, maar FC Weesp had het betere van het spel. Dit leidde ook meteen tot wat kansjes, maar de scherpte voor het doel was er nog niet. Ook RKAVIC kreeg wat mogelijkheden, maar Luke hield zijn doel schoon. Het was Sam die uiteindelijk de 1-0 binnen schoot op aangeven van Jayden. Na deze goal kreeg FC Weesp de overhand en had uit moeten lopen naar misschien wel 3 of 4-0. Helaas lukte het Cody, Sam en Jayden niet om de bal in het net te krijgen. RKAVIC kwam er af en toe gevaarlijk uit en dit leidde tot een penalty. De aanvaller van RKAVIC werd aangetikt door Milan en de bal werd op de stip gelegd. Deze werd hard binnen geschoten en liet Luke kansloos: 1-1. Met nog zo’n 10 minuten te gaan, ging FC Weesp op jacht naar de overwinning. Het was Cody die de 2-1 binnenschoot. Daarna maakte Sam aan alle onzekerheid een einde door de 3-1 binnen te schieten. De eerste 3 punten waren binnen. De andere wedstrijd tussen Swift en Martinus werd gewonnen door Martinus.

  De tweede wedstrijd van FC Weesp was tegen Swift. Een leuke, goed voetballende tegenstander. FC Weesp begon met Cody in het doel, Hamza en Milan weer in de verdediging. Sam op het middenveld en Lise en Jayden in de aanval. Luke was eerste wissel. Beide teams speelden verzorgd voetbal en deden niet onder voor elkaar. Er waren kansen over en weer, maar het bleef lang 0-0. De slag op het middenveld leek gewonnen te worden door Swift. FC Weesp kwam meer en meer onder druk te staan en moest verdedigend alle zeilen bij zetten. Toch was het Swift die de 0-1 maakte. Na de aftrap was het snel weer 1-1. Sam speelde zich vrij en gaf de bal op Jayden. Die bedacht zich niet en schoot de bal hard tegen de touwen. In de daarop korte pauze, wisselde Jayden Cody af in het doel. Cody moest zorgen voor meer balans op het middenveld. Dat leek zeer goed te werken. FC Weesp controleerde de wedstrijd en Sam maakte zijn naam als goalgetter meer dan waar. Hij maakte zowel de 2 als 3-1. Swift kwam
  vlak voor tijd nog wel terug in de wedstrijd door de 3-2 te maken, maar het was Hamza die met een bekeken afstand schoot de wedstrijd in het slot gooide: 4-2.
  FC Weesp ging aan de leiding in de poule met 6 punten. Sporting Martinus speelde gelijk tegen RKAVIC en stond dus op 4 punten.

  De laatste wedstrijd was tegen Sporting Martinus. FC Weesp had aan een punten genoeg om het toernooi te winnen. Met gezonde spanning in de benen en een bomvolle tribune begonnen beide teams aan deze ‘finale’. Luke stond weer op doel. Jayden en Milan vormden de verdediging. Cody speelde centraal en Sam en Lise speelden in de aanval. Hamza begon op de bank. De wedstrijd ging gelijk op en beide teams wisten wat er op het spel stond. Er werd goed gevoetbald, maar tot echt grote kansen leidde dat nog niet. Met Hamza voor Jayden bleef FC Weesp op zoek naar de voorsprong. Uit een hoekschop en Hamza aangespeeld. Hij omspeelde zijn tegenstander en haalde verwoestend uit. De keeper was kansloos. FC Weesp stond op 1-0. In de korte pauze werden de puntjes op de i gezet, waarna FC Weesp op zoek ging naar een 2e treffer. Lise was even wissel en maakte zich klaar voor haar invalbeurt. Op het greep Milan verdedigend af en toe goed in waardoor Martinus niet gevaarlijk kon worden. Voorin waren het Sam, Jayden en Cody die Martinus flink onder druk wisten te zetten, waardoor er minder makkelijk kon worden gevoetbald. Toch wist een Martinus beetje gelukkig de 1-1 te maken, waardoor de spanning weer toenam. Met nog zo’n 5 minuten te spelen kwam Lise weer in het veld. Vanaf de tribune werd FC Weesp hartstochtelijk aangemoedigd. In de linkerkant wist Sam zich te ontdoen van zijn tegenstander en gaf de bal vanaf de achterlijn voor. Bij de tweede paal was het Lise die de bal binnen tikte: 2-1! De spelers van FC Weesp waren uitzinnig en ook op de tribune klonk een enorm gejuich. Dit kon niet meer fout gaan! FC Weesp speelde de laatste minuten ‘professioneel’ uit en na het laatste fluitsignaal barstte het feest los: ‘kampioenen, kampioenen, ole ole ole’ klonk het. De eerste prijs was binnen!

  Supertrots lieten de spelers van FC Weesp de gouden medaille aan iedereen zien. Hun eerste Chris Blum toernooi en meteen de eerste prijs! Een fantastische afsluiting van het seizoen.

  Veel dank aan de organisatie van het toernooi! Er waren veel complimenten van de andere teams en voor de JO10-3 van FC Weesp zal het toernooi voor altijd in het geheugen gegrift staan!

  Joost
  Coach JO10-3