• Opnieuw 3 punten mee naar Weesp

  De derde tegenstander van dit seizoen is Almere FC. Opnieuw een uitwedstrijd voor de JO11-2. De aftrap tegen de groen-zwarten was om 11.00 uur. FC Weesp was ruim op tijd aanwezig en kon een goede warming-up doen. De opstelling werd doorgesproken en de laatste aanwijzingen werden gegeven.

  Om 11.00 uur klonk het beginsignaal. FC Weesp begon in de al redelijk vaste formatie. Luke op doel, met nu Romy en Sven voor hem in de verdediging. Op het middenveld speelde Joep weer centraal en stond Sem op links en Cody op rechts. Voorin vormden Jayden en Roeland de aanval. Milan begon als wissel en Sam was vandaag helaas niet aanwezig. FC Weesp begon voortvarend en zetten Almere FC goed vast op hun eigen helft. Dit leidde telkens tot weer snel balbezit. Tot grote kansen leidde het nog niet, maar FC Weesp had controle over de wedstrijd. Achterin heerste Sven en via Romy werd er goed opgebouwd. Doordat Almere FC helemaal terugzakte, was het erg druk op het middenveld. Voor Sem en Joep lastig om zich daar onder uit te voetballen. Er werd nog iets te weinig gebruik gemaakt van de ruimte die bij Roeland en Jayden lag. Via Cody werd Roeland uiteindelijk wel langs de lijn gestuurd. Hij gaf goed voor. De bal kwam bij Joep voor de voeten en die schoot de 1-0 binnen. De ban was gebroken. FC Weesp bleef de aanval zoeken. Sem wist zich knap vrij te spelen en de bal naar de vrijstaande Cody de passen. Cody twijfelde niet en schoot hard de 2-0 binnen. Daarna viel ook snel de 3-0. Het was Roeland die opnieuw op aangeven van Sem de marge verder vergrootte. Aan het einde van het eerste kwart maakte FC Weesp nog de 4-0. Een aanval uit het boekje. Roeland dribbelde een uitbal snel in, speelde op Cody en ging zelf diep. Cody gaf de bal weer terug op Roeland. Vanaf de achterlijn gaf Roeland voor op de meegelopen Jayden, die de bal tegen de touwen schoot. In het tweede kwart ging Almere FC nog verdedigender spelen en was het erg lastig om er door heen te komen. Ook wilden de spelers van FC Weesp zelf allemaal graag scoren, waardoor er niet echt meer werd gevoetbald. Toch werd het nog wel 5-0. Een voorzet van Jayden op Romy werd door een speler van Almere FC in eigen doel geschoten. De ruststand was 5-0.

  In de rust werd afgesproken om weer meer over te gaan spelen. Dat werd ook meteen zichtbaar. De spelers van FC Weesp lieten zien hoe goed ze kunnen samenspelen. De ene na de andere mooie aanval werd op de mat gelegd. Heerlijk om naar te kijken. De score werd ook snel opgevoerd. Cody maakte zijn tweede op aangeven van Roeland en Roeland maakte zelf de 7-0. FC Weesp bleef goed druk zetten, waardoor Almere er bijna niet meer uit kwam. Bij een sporadische aanval stond Luke telkens goed opgesteld. Hij onderschepte de bal, voordat Almere gevaarlijk kon worden. FC Weesp bleef er op los combineren. Romy maakte op aangeven van Jayden de 8-0 en de 9-0 werd door Sem op de borden gezet. Het tiende doelpunt viel bijna toen FC Weesp een keer kon counteren. Luke speelde Jayden aan, die op zijn beurt Sem in de diepte stuurde. Helaas wist de keeper van Almere de inzet van Sem te pareren. Het bleef 9-0. In het vierde kwart werd de opstelling enigszins omgegooid. Een soort ‘fantasie’ opstelling. Milan en Sven in de aanval, Jayden, Cody en Roeland op het middenveld, Luke en Joep verdedigend en Romy op doel. Het was duidelijk dat dit erg wennen was. Voor velen een wat ‘vreemde’ positie. Toch kreeg FC Weesp wel kansen op de 10-0, maar ontbrak het net aan een beetje geluk. Almere kwam nu wat meer aan voetballen toe en wist een paar gevaarlijk te worden. Een afstandsschot verraste Romy, waardoor Almere hun eerste doelpunt van dit seizoen maakte. FC Weesp bleef daarna op jacht naar de tiende, maar die viel niet meer. Het bleef bij 9-1. Dit keer helaas ook geen penalty’s, maar wel de 3 punten mee terug naar Weesp.

  Opnieuw een leuke wedstrijd. Vooral het derde kwart was heel sterk. Daar zullen we op verder bouwen. Volgende week een thuiswedstrijd. Dan komt Victoria uit Hilversum op bezoek.

  Joost
  Coach 11-2