• De pupillen JO11-1 denderen door en zijn stevig aan het scoren in de wedstrijden. 

  10 september 2022: FC Weesp JO11-1 vs AS'80 JO11-5 13-2. 

  De wedstrijd werd om 10.45 uur gespeeld op veld 2a. Het werd voor de wedstrijd duidelijk dat de tegenstander maar 7 spelers had. AS'80 was toch gekomen om te spelen. In goed overleg besloten we 7 tegen 7 te spelen.

  Simon begon op doel. Alexander en Tigo in de verdediging. Liam, Amr en Jack op het middenveld. Jip was vandaag aanvoerder en stond in de aanval. Awet, Hamza en Omar begonnen in de wissel.

  De vader van Liam was de coach vandaag. De vader van Simon was de scheidsrechter. 

  AS'80 begon fanatiek aan de wedstrijd. FC Weesp moest even schakelen en begon zijn draai te vinden. Simon werd een aantal keer getest. Simon liet zien dat hij goed kan keepen en maakte een paar fraaie reddingen. Alexander liet zich verdedigend van zijn goede kant zien. Langzaamaan nam FC Weesp het initiatief. Een goede vrije trap van Tigo 1-0. Jip zette goed druk en pakte de bal af. Hij kon alleen door op de keeper. 2-0. Onder druk van FC Weesp maakte AS'80 een eigen doelpunten. Hiermee was het 3-0 na een kwartier. 

  Het tweede kwart zette FC Weesp goed door. Amr verdeelde het spel goed op het middenveld. Awet maakte erg fraaie acties. Omar maakte uiteindelijk de 4-0 na een goede pass van Tigo. Helaas moest FC Weesp toen de 4-1 incasseren na een goede aanval van AS'80. Een goede voorzet van Omar werd door AS'80 in eigen doel gewerkt. 5-1. Jack was alert bij een moment dat FC Weesp snel druk zette en hij schoot de ruststand van 6-1 op het scoreboard. 

  In de rust een kort praatje over hoe FC Weesp het beste om kon gaan met de situatie. Het 3e kwart werd het eenrichtingsverkeer. Eerlijk gezegd begon bij AS'80 de vermoeidheid ook al een beetje mee te spelen. De ene aanval van FC Weesp was mooier dan de andere. De ene goal was mooier dan de andere goal. 1 goal pik ik er even uit. Tigo dribbelde vanaf de linkerkant naar binnenkant en schoot met rechts hard op doel. De bal kwam op de lat. Jack stond daar op de goede plek en kopte de rebound mooi in het doel. Een klein geniet momentje. Jack scoorde in het 3e kwart nog een keer. Jip ook 1 keer en Tigo 3 keer. Tigo had er vandaag veel zin in. 12-1 aan het eind van het 3 kwart. 

  Het vierde kwart was het wederom eenrichtingsverkeer. Alleen in een lager tempo. Liam was nog niet helemaal fit en werd gespaard voor volgende week. In overleg met de coaches werd het 4e kwart ingekort. De energie bij AS'80 was op. De wedstrijd was gespeeld. Hamza maakte nog een mooi doelpunt. Vanaf de rechterkant naar binnen met zijn mooie linkerbeen. Overigens wederom op aangeven van Tigo. In een counter maakte AS'80 hun 2e doelpunt. Niet veel later was het laatste kwart voorbij. Boxen met de tegenstanders. Nog even penalties nemen op Hamza. Daarna lekker naar huis. 

  Mooie aanvallen gezien. Mooie doelpunten gezien. Goede verdedigende acties gezien. Goede reddingen gezien. Zeker aanknopingspunten gezien om mee verder te gaan. Een kritische noot is dat deze ploeg niet in de 1e klasse blijft spelen. Dus volgende week weer 100% starten. Tegen TABA die dit seizoen 2x heeft gewonnen.

   Verslaggever JO11-1

  Zaterdag 10 september 2022 De Dijk JO8-1 - FC Weesp JO8-1 12 - 3

  Het was een vroegertje vandaag. 8.30 uur bij De Dijk spelen. 8.10 uur op locatie verzamelen. Onderweg nog een flinke bui. Die kwam goed uit. We speelden op veld 4 op natuurgras. Die was nu netjes gesproeid.

  Mario was vandaag helaas verhinderd ivm proefzwemmen voor zijn C-diploma. Roan was er nu weer bij. Hierdoor met 7 man. Fedde begon op doel.  Joah en David iets meer vanuit de verdediging. Roan en Yoek op het middenveld. Job iets meer vanuit de aanval. Er was een ruime vertegenwoordiging van ouders van FC Weesp langs de lijn. 

  FC Weesp moest even wennen. De Dijk zat er kort op. Op een sportieve manier. Stevig in de duels. FC Weesp kreeg soms de bal niet goed weg. Soms maakte De Dijk gewoon mooie aanvallen. Het stond na het eerste kwart 4-0. De tegenstander bleek al een jaar in een JO7-competitie gespeeld te hebben. Dat was goed zichtbaar. De blikken bij FC Weesp stonden waren wat sipjes aan het eind van het eerste kwart. De vraag was toen wat er goed ging. Dat was eingelijk best veel. Goede passes. Goede reddingen. Goede dribbels. Er werd eigenlijk goed gevoetbald. De stand is nu nog even niet zo belangrijk. 

  In het tweede kwart ging Yoek keepen. Yoek voelde zich even niet zo fit. Dus dan maar even lekker keepen. Wat een lekkere reddingen van Yoek. David en Job stonden weer top te verdedigen. Fedde was overal op het veld te vinden. Wat een energie. Toch kreeg FC Weesp nog 2 doelpunten tegen. FC Weesp kreeg meer zijn draai te pakken en kwam er regelmatig gevaarlijk uit. FC Weesp kreeg een vrije trap niet zo ver van de goal van De Dijk. Die bal schoot Sem hard in de bovenhoek. Lekker hoor. Hiermee kwam de ruststand op 6-1. Het derde kwart ging Roan keepen. Daar had Roan superveel zin in. Roan ging vol voor elke bal.

  Het spel ging op en neer. De Dijk was nog wel steeds iets beter, maar dat mocht letterlijk en figuurlijk de pret niet drukken.  In een van de goede aanvallen ging Fedde goed door op de keeper en maakte een mooie goal. De Dijk maakte ook nog 3 doelpunten en daarmee kwam de stand op 9-2 aan het eind van het derde kwart.

   Het vierde kwart ging Joah keepen. Nou. We hebben een verborgen talent ontdekt. We wisten dat Joah goed kon voetballen, maar hij blijkt ook heel goed te kunnen keepen. Wat een reddingen met een mooie duiken en met mooie reflexen. Toch wist De Dijk 3 doelpunten te maken. In de slotminuut maakte Sem nog een mooi doelpunt door een corner tegen een speler van De Dijk in het doel te schieten. Hiermee werd de eindstand 12-3.

   Daarna door naar de penalties. Die waren duidelijk voor FC Weesp. Joah pakte veel van de penalties. FC Weesp schoot bijna alle penalties erin. Een positieve afsluiter van een wedstrijd waarin FC Weesp met veel plezier voetbalde.

   Verslaggever JO8-1