• Op de Ledenvergadering van 15 juni 2022 kan, naast Arjan Soer (beoogd Secretaris), ook Joost Olde Riekerink tot bestuurslid benoemd worden. Zijn beoogde functie is Jeugdzaken. 

  Joost stelt zich voor: 

  Mijn naam is Joost Olde Riekerink en ik ben 46 jaar oud. Sinds 2016 woon ik samen met mijn vrouw en 9-jarige tweeling, jongen en meisje in Weesp. Ik ben geboren in Twente en heb daarna tot mijn 18e in Groningen gewoond. Mijn studie heb ik in Amsterdam gedaan en ben hier uiteindelijk blijven hangen. Mijn zoon voetbalt bij FC Weesp en mijn dochter hockeyt bij MHC Weesp. Sinds 2019 ben ik betrokken bij FC Weesp als trainer en coach van het team van mijn zoon en sinds 2020 ook als leeftijd coördinator voor de 2012-lichting. Ook bij de hockey ben ik actief als hulptrainer bij het team van mijn dochter. 

  Zelf heb ik altijd gevoetbald. Tot mijn 18e veelal op regio- en districtsniveau bij SC Stadskanaal. Na mijn 18e in een vriendenteam op de zaterdag, waar het presteren in de loop der tijd meer plaats maakte voor plezier. Uiteindelijk ben ik daar gestopt en heb ik nog even gezaalvoetbald, maar andere ‘vrijetijdsbestedingen’ kregen de overhand en hield ik ook het zaalvoetbal voor gezien. 

  Bij FC Weesp zie ik dat er een gezonde, goede en enthousiaste sfeer hangt. Er wordt veel gedaan om iedereen bij de club welkom te heten en zich op zijn/haar plaats te laten voelen. Een club voor iedereen! De hele corona pandemie heeft voor het gevoel voor een soort stilstand gezorgd, maar achter de schermen is er hard gewerkt om FC Weesp nóg leuker, beter en gezelliger te maken. Dit trekt mij erg aan en ik zou daar ook graag mijn steentje aan bijdragen. Zeker nu we het hele corona hopelijk ook achter ons kunnen laten.

  Daarnaast groeit FC Weesp ongelooflijk hard. Vooral in de jeugd. Dit zal ook de komende jaren door gaan. Belangrijk dus om deze nieuwe jeugdleden én hun ouders op een passende manier bij de club te verwelkomen. De jeugd heeft niet voor niets de toekomst. Maar ook bestaande leden moeten zich uiteraard thuis blijven voelen bij FC Weesp. Niet alleen is het voetbaltechnische gedeelte daarbij belangrijk, maar ook het clubgevoel. Vanuit Jeugdzaken binnen het bestuur is het mogelijk om hier verdere invulling aan te geven. Ik wil mij dan ook graag inzetten om dit ‘clubgevoel’ verder uit te bouwen. Hopelijk in samenwerking met de vele andere, enthousiaste vrijwilligers bij FC Weesp!

  Joost Olde Riekerink