• Zondag 29 mei 2022 FC Weesp - Hooglanderveen 5-5
   
  De laatste wedstrijd van de zondag 1 van FC Weesp. Een historische wedstrijd. Een einde van een tijdperk. FC Weesp gaat dus over naar de zaterdag. Als team was er nog 1 punt nodig om zeker te zijn van handhaving in de 2e klasse. Dat tegen een sterke tegenstander Hooglanderveen. Voor best veel spelers was het voorlopig de laatste wedstrijd in blauw wit van FC Weesp. Belangrijk om dat goed te doen. Pupil van de week was deze keer Simon Burggraaff. Leuk om te zien hoe de spelers hem begeleiden bij deze speciale middag.
   
  FC Weesp schoot uit de startblokken. Een goede dieptebal van Jesse Rijnsburger op Ashraf Lamhamdi. Ashraf kon alleen door op de keeper van Hooglanderveen. De keeper van Hooglanderveen dwong Ashraf naar een moeilijke hoek. Ashraf kapte de bal goed af en schoot hard binnen in de korte hoek. 1-0. FC Weesp bleef lang de bovenliggende partij en creëerde een aantal goede kansen. Langzaamaan kwam Hooglanderveen beter in de wedstrijd en kreeg de overhand. Een breedtebal van FC Weesp leidde ertoe dat de rechtsbuiten van Hooglanderveen alleen door kon op keeper Vince van de Beek. Vince bleef lang staan en redde de bal vakkundig.  Na 35 minuten moest het spel korte tijd gestaakt worden. Er was een veldbestormer. Het was een kat die maar op het veld bleef rondlopen. De linksachter van Hooglanderveen begeleidde de kat van het veld af. In de laatste 5 minuten van de 1e helft ging het hard. Abdelnour was door over de rechterkant en werd gevloerd binnen het strafschopgebied. Milan Geertsma ging achter de bal staan en schoot de 2-0 binnen. 3 minuten later. Job Vermeulen stuurde Ashraf Lamhamdi de diepte in. Ashraf legde de bal klaar voor Milan Geertsma die de 3-0 goed binnen schoot. In blessuretijd was er een ongelukkige handsbal in het strafschopgebied van FC Weesp. De penalty voor Hooglanderveen werd omgezet in een doelpunt wat leidde tot een 3-1 ruststand.
   
  De 2e helft ging Hooglanderveen op jacht naar de aansluitingstreffer. FC Weesp weerde zich kranig. Ridwan Khanfour pakte rond de 60e minuut de bal goed af in de opbouw van Hooglanderveen. Een voorzet op maat die Jesse Rijnsburger bij de 2e paal feilloos binnen kopte. 4-1. Wat een luxe. Hooglanderveen ging juist nog een stapje extra doen. Na een paar goede kansen van Hooglanderveen was het in de 70e minuut raak. Een afgeslagen bal uit een corner kwam bij een van de middenvelders die de bal strak tussen de palen schoot. Doelpunt. 4-2. 2 minuten later. Vrije trap voor Hooglanderveen. Bal gaat hoog de 16 in. Uiteindelijk was het de linksbuiten van Hooglanderveen die het laatste zet gaf. 4-3. 3 minuten later. Balverlies Hooglanderveen in hun opbouw. Milan Geertsma pikt de bal op. Loopt door op de keeper van Hooglanderveen om rustig de 5-3 binnen te schieten. Aansluitend op dit doelpunt kregen Milan Geertsma en Job Vermeulen een publiekswissel voor bewezen diensten bij FC Weesp. Beide spelers gaan volgend seizoen bij FC Abcoude op de zondag spelen. Hooglanderveen moest de tegengoal even verwerken, maar ging daarna weer vol door op de aanval. 5 minuten voor tijd schot uit de 2e lijn op de paal. De rebound werd erin geschoten. De aanvaller leek buitenspel te staan, maar de scheidsrechter nam het vlagsignaal niet over. In de laatste minuut kwam FC Weesp er gevaarlijk uit. Wellicht had FC Weesp nog een vrije trap of een penalty kunnen krijgen, maar die kreeg FC Weesp niet. In de tegenaanval maakte de linksbuiten nog de 5-5. Tijd voor meer was er niet meer. De scheidsrechter floot aansluitend direct voor het laatst.
   
  Een spectaculaire wedstrijd. Het publiek was winnaar met 10 doelpunten en een vermakelijke wedstrijd. In de kantine was er nog tijd voor een aantal laatste dankwoorden. Hiervoor ook enige ruimte in dit verslag. Hoofdtrainer Dick Jan van Ente heeft een uitstekende prestatie verricht door met een krappe selectie op eigen kracht te handhaven. Hierbij in de winterstop zelfs op de 3e plaats te hebben gestaan. Hans van de Beek voor het dichtlopen van alle organisatorische gaatjes. Joop Wijshake voor de uitstekende verzorging en alle spelers zo fit mogelijk te houden. Jan Veldhuijzen en Michel van Gemert voor soms ondankbare taak van vlagger. Complimenten voor de jongens van de zondag 1 door het laatste seizoen goed af te ronden.
   
  Hiermee gaan we ook het laatste verslag van de zondag 1 van FC Weesp afronden. Ik ben nog op zoek gegaan naar het eerste verslag uit oktober 2011, maar helaas zonder succes. -Mocht iemand het nog hebben, dan houd ik me aanbevolen- Samen met Koen Buddenberg geblesseerd mee met de bus naar de uitwedstrijd tegen VVZA. Deze wedstrijd staat op Youtube: Samenvatting VVZA - Weesp 1-4 - YouTube Naast de jonge koppies van deze jongens, wellicht ook nog even doorspoelen naar de 1-4 van Dino Cornet. Wat een goal was dat, zeg.
   
  Een einde aan tijdperk. Wat een geweldige periode is het geweest. Ik kijk er met veel plezier op terug. Ik had het voor geen goud willen missen.

  Jullie verslaggever.