• Al enige tijd koestert ‘FC Weesp’ de wens om het clubhuis attractiever te maken voor verschillende groepen. Onder het mom van ‘FC Weesp, een ontmoetingsplek voor alle Weespers, willen wij het de club transformeren tot een plek waar alle Weespers van jong tot oud en van alle verschillende culturele achtergronden welkom zijn om te sporten, iets leuks te organiseren, of gewoon om andere mensen te ontmoeten.

  Samenwerking met HMC
  Maar dat is uiteraard makkelijker gezegd dan gedaan. Hoe moet dat er dan uit gaan zien en wat kost zoiets wel niet? Om in deze complexe materie meer inzicht te krijgen zijn wij een samenwerking aangegaan met het Hout- en Meubileringscollege (HMC) uit Amsterdam. Onder de bevlogen leiding van Ton Huynink en Michèle Groenewegen van HMC zijn 4 teams (3e jaars studenten) gevormd die zich over 2 afzonderlijke projecten hebben ontfermd. 2 teams hebben zich gebogen over de re-styling van de vergaderruimtes en entree en 2 teams zijn aan de slag gegaan met de re-styling van de kantine.

  Resultaten
  Woensdag 29 juni zijn de resultaten gepresenteerd aan een jury bestaande uit vrijwilligers en bestuursleden van FC Weesp, interieur designer Lieke Sanders en Ilona Broné van BSO Kind&Co. De 4 teams hebben uitgebreid hun plannen uiteen gezet inclusief een gedetailleerde kostenraming van hun voorstellen. We waren dan ook zeer onder de indruk van de mate van professionaliteit die hierbij tentoon werd gespreid. Ronduit fantastisch. Ieder team heeft naar eigen inzicht en met goede inachtneming van de wensen een doordacht ontwerp opgeleverd. We kunnen deze samenwerking dan ook aan iedereen aanraden!

  Vervolg
  Aan FC Weesp nu de taak om uit al deze mooie plannen een definitief ontwerp te distilleren dat uitvoer en financieel haalbaar is. Uiteraard zoeken we hiervoor vrijwilligers binnen FC Weesp die de plannen verder willen helpen uitwerken en realiseren (projectplan opstellen, financiën rond krijgen, klusteam enz).  In ieder geval hebben wij genoeg inspiratie opgedaan om hiermee serieus verder te kunnen gaan. Namens het bestuur van FC Weesp willen wij iedereen bedanken die deze prachtige samenwerking mogelijk hebben gemaakt.

  To be continued.