• Met ingang van 1 mei 2022 is Martin Steenvoorden gestart als Hoofd Opleiding (HO) bij FC Weesp. De Amsterdamse voetbalclub en Steenvoorden tekenden recent een contract tot het eind van komend seizoen met een wederzijdse intentie voor een langere samenwerking. 

    Martin geeft aan: “Mijn doel is om de juiste leeromgeving te bieden, zodat iedereen op zijn of haar niveau met voetbal bezig kan zijn en gestimuleerd wordt om elke keer weer meer uit zichzelf te halen. Dit zodat iedereen een kans krijgt om zijn of haar eigen top te bereiken en dus om alle kinderen met plezier (beter) te leren voetballen. Daarnaast gaan we ook aan de slag met de doorstroom naar de selectie. Een mooie uitdaging!"  

    De Hoofd Opleiding moet bij FC Weesp de voetbaltechnische spil in onze snel groeiende jeugdopleiding worden en heeft als hoofdtaak het begeleiden en ontwikkelen van de jeugdtrainers binnen de vereniging. Rutger ter Hoeven, bestuurslid Voetbalzaken Jeugd bij FC Weesp, is zeer content met de aanstelling van Steenvoorden: "Martin past zeer goed in ons profiel van Hoofd Opleiding. Hij brengt jaren ervaring als hoofd opleiding en trainer in het amateurvoetbal mee, heeft een uitstekend netwerk, en is in het bezit van het KNVB-diploma UEFA A. Hiernaast heeft hij ervaring met het vormgeven van een goede jeugdopleiding in samenwerking met Ajax en de KNVB, en het begeleiden van stagiairs en jonge jeugdtrainers. 

    Deze ervaring is ontzettend waardevol voor FC Weesp als snel groeiende vereniging met een relatief nieuw bestuur. We willen in samenwerking met Martin een goede structuur  van onze jeugdopleiding neerzetten. Wij kennen hem als zeer gedreven en gestructureerd, een ‘mensenmens’ die het leuk vindt om het technisch kader te ontwikkelen, met echte passie voor zowel het jeugd- als het seniorenvoetbal. We vinden het belangrijk dat hij deze drive en kennis overbrengt op de jeugdtrainers en technisch jeugdcoördinatoren die hij gaat aansturen."

    Naast zijn rol bij de jeugdopleiding gaat Martin ook een belangrijke rol spelen bij de doorstroom naar de senioren en het ondersteunen van de hoofdtrainer van de zaterdag-1 selectie. Sasja Fransen, bestuurslid Voetbalzaken Senioren bij FC Weesp: “Ik heb een enorm goed en fijn gevoel bij Martin, hij heeft precies dezelfde filosofie als ons. Een opleiding stopt niet bij het eind van de jeugd, het is juist enorm belangrijk dat de jeugdspeler een goed overgang heeft naar de senioren. Met de toevoeging van zijn enthousiasme en kennis verwacht ik dan ook dat Martin een mooie bijdrage kan leveren aan de toekomst van FC Weesp.”

    Het bestuur