• Lekkere pot voetbal JO10-3 met veel strijd.

  Het seizoen zit er bijna op. Op 21 mei speelde de JO10-3 zijn één na laatste wedstrijd. Tegenstander was BFC 10-5 uit Bussum. Ook aan het begin van het seizoen werd al eens tegen dit team gespeeld. Toen werd er nog ruim verloren. Er stond FC Weesp dus wat te wachten.

  Om 10.00 uur stonden de meeste spelers van FC Weesp al op het veld om de warming-up te doen. Omdat BFC ook in blauw-wit speelt, speelde FC Weesp in het geel. Vandaag was Lise er nog niet bij en ook Sam ontbrak. Het was dus even puzzelen met de opstelling. Vooraf werd kort besproken hoe we zouden spelen. Lekker fel, flink opjagen en de tegenstander niet laten schieten.

  Jayden begon op doel en Milan en gastspeler Hamza vormden de verdediging. Joep speelde weer centraal en Luke en Cody vormden de aanval. Cody had vooral de ‘opdracht’ mee gekregen om de verdediging van BFC flink op te jagen. Julius begon in de wissel. Vanaf de aftrap deed FC Weesp precies wat we hadden besproken. BFC kwam niet aan voetballen toe, omdat FC Weesp heel kort op de man zat. Cody zette de verdediging telkens onder druk, waardoor zij de lange bal moesten spelen. Dit was goed te verdedigen voor Milan en Hamza. In bal bezit werd snel Joep gezocht en zo kwam FC Weesp tot wat kansjes. Luke schoot de bal in de handen van de keeper en Cody raakte de bal net niet goed genoeg en schoot hard naast. Voetballend was BFC wel de wat betere partij, maar met veel strijd en passie ging de wedstrijd gelijk op. Nadat BFC de 0-1 had gemaakt, was het Cody die snel daarna de stand weer op 1-1 bracht. Een droge knal in de hoek. Het bleef lang 1-1 en over en weer waren er kansen. Joep wist een mooie aanval net niet af te ronden en Julius kwam net een teenlengte te kort om de bal in te tikken. Aan de andere wist Jayden af en toe knap te redden. In het tweede kwart liep BFC toch uit. Met een paar afstandsschoten en een knappe combinatie stond er een 1-4 ruststand op de borden.

  In de rust pepten de spelers van FC Weesp elkaar op en gingen we op zoek naar de aansluiting. Luke ging op doel en Jayden ging samen met Cody in de aanval. Het spelbeeld veranderde niet. FC Weesp ging de strijd met BFC opnieuw aan en bleef de spelers flink op hun huid zitten. Cody zette druk op de achterhoede en wist uiteindelijk de bal in bezit te krijgen. Met rechts schoot hij binnen: 2-4. Het startsein voor FC Weesp om op deze manier door te zetten. Joep, Milan en Hamza zorgden ervoor dat FC Weesp de bal telkens weer snel in de ploeg kreeg. De 3-4 hing in de lucht. Deze viel ook. Hamza dribbelde vanuit het middenveld in en schoot hard op de handen van de keeper. In de rebound wist Jayden de bal knap in het doel te werken. Het was weer een wedstrijd. BFC greep in en zette hun beste speler op het middenveld. Met een paar mooie dribbels en schoten zette hij BFC weer op een ruime voorsprong: 3-7. Toch gaf FC Weesp niet op. Jayden dribbelde aan de linkerkant in, speelde zijn mannetje uit en zocht de achterlijn op. Zijn voorzet kon net niet door Julius worden ingetikt. Ook Joep en Milan kregen nog de kans op een doelpunt, maar de keeper van BFC liet zich niet verrassen. De energie raakte langzaam op en BFC kon nog een paar keer gevaarlijk worden. Luke wist met een aantal goede, mooie reddingen FC Weesp nog in de wedstrijd te houden. Cody bleef voorin jagen en daardoor kwam de bal bij Hamza. Hij aarzelde niet en schoot de bal hard in het doel: 4-7. FC Weesp zette nog een keer aan, maar het lukte niet om nog dichterbij te komen. De wedstrijd eindigde in 4-7.

  Een goede, knappe teamprestatie tegen een betere tegenstander. Met z’n allen strijdend ten onder. Nu nog één keer opladen voor de laatste wedstrijd van het seizoen: de derby tegen Muiden.

  Joost
  Coach JO10-3