• 15 mei 2022: FC Weesp - Nieuw Utrecht 1-2. 

  Tijdens het doordeweeks programma had FC Weesp goede zaken gedaan door van titelkandidaat IVV te winnen met 2-3. Nu kon thuis tegen Nieuw Utrecht met een gelijkspel de handhaving definitief gemaakt worden. Coach Dick Jan Ente moest wederom schakelen in de opstelling. Jasper Foppen was ook geblesseerd. Abdelnour en Redwan Amellal waren allebei nog niet fit genoeg om te starten en zouden beiden invallen. Dus met een niet volledig fit team in warme omstandigheden tegen een lastige tegenstander. 

  FC Weesp begon goed aan de wedstrijd. FC Weesp liet de bal lekker rondgaan en kreeg wat kansjes en mogelijkheden. Na een kwartier kreeg Nieuw Utrecht een corner. Deze corner werd door de spits onhoudbaar binnengekopt. 0-1. FC Weesp moest even schakelen, maar herpakte zich. Na een half uur legde Milan Geertsma de bal klaar voor Ashraf Lamhamdi. Ashraf nam de bal goed mee en schoot met links de bal diagonaal in de verre hoek. 1-1.  FC Weesp bleef de bovenliggende partij, maar er werden over en weer niet veel kansen gecreëerd. Er was nog wel veel discussie in het veld over wel of geen buitenspel. De scheidsrechter loste dat netjes op door even met de aanvoerders te gaan praten. Ruststand 1-1.

  In de 2e helft bleef het spelbeeld redelijk gelijk. FC Weesp meer balbezit zonder veel kansen te creëren. Nieuw Utrecht loerend op de tegenaanval. In de eerste minuut was het ook bijna raak. Een aanval van Nieuw Utrecht over de linkerkant. Een goede voorzet diagonaal naar de rechtsbuiten. Zijn schot ging binnenkant paal, binnenkant paal eruit. De aanvaller had ook de rebound. Het 2e schot werd  tegengehouden door Vince van de Beek. 10 minuten later werd het publiek in spanning gelaten. Job Vermeulen onderbrak de aanval goed, alleen schoot hij de bal hoog de lucht in. De bal viel uiteindeljk op de lat van zijn eigen doel en daarna weer het veld in. Uiteindelijk kwam de bal weer bij FC Weesp in de ploeg. In de 65e minuut een diepe bal van Nieuw Utrecht. Net over de verdediging van FC Weesp. De spits van Nieuw Utrecht pikte de bal op en behield het overzicht. De linksbuiten was meegelopen en kreeg de bal netjes breed gelegd om eenvoudig binnen te schieten 1-2. FC Weesp ging op jacht naar de gelijkmaker. Uiteindelijk ook de laatste 10 minuten 1 op 1 spelend. De scheidsrechter kon er aardig wat tijd bijtellen aangezien er regelmatig een speler van Nieuw Utrecht er even bij ging zitten.  In de 90e minuut werd Ashraf Lamhamdi de diepte ingestuurd. Ashraf gaf een afgemeten voorzet op Milan Geertsma. Milan rondde goed af. Alleen vlagde de grensrechter van Nieuw Utrecht voor buitenspel. Dit leek niet mogelijk aangezien de bal werd teruggetrokken. Er is natuurlijk geen VAR. Lastige beslissing voor de scheidsrechter in de commotie die er ontstond. Geen doelpunt. De keeper van Nieuw Utrecht neemt de vrije trap. Die schiet hij in de voeten van Ashraf Lamhamdi. Ashraf door op de keeper om hem te uit te spelen. Helaas ging het schot verdedigd en eindige het met een corner die geen vervolg kreeg. Het vermeende buitenspel moment leidde nog tot enige commotie na de wedstrijd. Dat werd uiteindelijk weer gesist.

  Helaas heeft FC Weesp zich vandaag niet beloond. Het team dat week in week uit strijd voor handhaving en een zo hoog mogelijke positie bleef vandaag achter met 0 punten. Iedereen zag het wel voor zich. Handhaving. Op eigen kracht. Op eigen veld. Volgende week gaat FC Weesp op bezoek bij PVCV. Een punt is dan genoeg. Als VVIJ niet wint, is dat ook genoeg. De laatste competitiewedstrijd is 
  29 mei 2022. Zondag thuis om 14.30 uur. Aangezien het voorlopig de laatste wedstrijd van de zondag 1 is, wordt deze wedstrijd feestelijk aangekleed. Kom vooral even langs.

  Jullie Verslaggever