• 18 november 2022: 35+1 naar Eemnes. 

  Dag lieve lezer. Goed dat je er weer klaar voor zit. Pak nog even wat drinken erbij voor zover je dat nog niet hebt gedaan. Het was weer een gezellige avond. Dus een mooi verhaal is weer in de maak. Deze keer een traditionele week. Rob kwakkelde en meldde zich half af. Vince kwakkelde en meldde zich half af. Martin was nog niet hersteld van 2 weken geleden en meldde zich half af. Kijk daar kan Martin als aanvoerder wat mee. Na het succes van vorige keer was broer Konijn al gecharterd. Ondertussen had Rob de knoop doorgehakt en zich afgemeld. Had ik trouwens al gemeld dat Christian zich ook nog half had afgemeld? Je leest het dus. Een voorbereiding van de wedstrijd zoals gebruikelijk. Met 3 halffitte spelers kun je best spelen. Als op de vrijdag rond 18.00 uur nog een afmelding komt van Buitenboys, dan is aanvoerder Martin op zijn best. Snel even appen of iedereen al om 19.00 uur bij het Helletje kan verzamelen. Dan kunnen we al rond 20.00 uur spelen in Eemnes. Zo gezegd zo gedaan. Go go go. Door naar het Helletje. Nog zonder Martin. Broer Konijn zit niet in de groepsapp. Die zou hij toch wel even apart geappt hebben. Zou eigenlijk wel iedereen het berichtje gelezen hebben dat we eerder moesten verzamelen? De antwoorden laten zich raden. Het was nee en nee en we vertrokken dus op het oorspronkelijke tijdstip. Bij Eemnes snel omkleden. Een korte warming up. Dan meteen de kraker tegen Huizen. 

  FC Weesp - Huizen 2-0

  Een 6-punten wedstrijd. FC Weesp was er klaar voor en ging lekker voetballen. Zorro had balbezit op de linkerflank. Hij keek rustig naar rechts en zag daar Broer Konijn vrijlopen. Een nette pass op maat werd door Broer Konijn direct omgezet in een goal. Dat speelt toch net even wat lekkerder. Huizen ging er vol tegenaan. Gelukkig stond Michael steeds op de goede plek met een aantal knappe reddingen. Langzaamaan kwam FC Weesp steeds beter in de wedstrijd. Alleen de kansen werden niet benut. Dus goed spel. Geen goals. Dus bleef het lang spannend. Uiteindelijk was het een goede inspeelpass van Christian. Aize kon zich goed vrijdraaien om vervolgens met een listig puntertje de 2-0 te maken. FC Weesp bleef lekker voetballen. Huizen kwam er afentoe gevaarlijk uit, maar met Martin en Rinse in het team staat de organisatie doorgaans goed. Wat er doorheen komt was wederom een prooi voor Michael ook wel bekend in de huidige vorm als Mighty Mike. 

  FC Weesp - Eemnes 0-1

  Direct in de 1e minuut. Martin brengt Vince in stelling. Vince schiet op doel. Was het een doelpunt? Met het kunstlicht en dan naar het andere kant van het veld turen, dan zie je het niet altijd even scherp. De bal kwam op de paal en ging het veld weer in. Dus geen doelpunt. Een paar minuten later. Aanvaller van Eemnes. Een nette schaar werd vervolgd met een knal hard en hoog in het doel. 0-1. Applaus. Echt een mooie goal. Onhoudbaar. Eemnes zakte toen iets in en stond erg goed in de organisatie. FC Weesp bleef deze keer de bal rustig rondspelen. Van links naar rechts. Wachten op het gaatje. Wachten op het kansje. De kansen kwamen. Bal op de lat. Bal op de paal. Net naast. Redding van de keeper. Van richting veranderd en toch net over. FC Weesp had nog een uur door kunnen voetballen, maar de bal ging er gewoon niet in. Het bleef 0-1 in een verder zeer sportieve wedstrijd. Zonder scheidsrechters trouwens. Alles werd relaxed onderling opgelost. Na de high fives door weer naar de andere helft van het veld voor de 3e wedstrijd. 

  FC Weesp - Zuidvogels 3-1

  Zuidvogels kwam er in het begin een aantal keer gevaarlijk uit met een paar listige schoten. Net naast. Redding Michael. FC Weesp opende uiteindelijk de score. Broer Konijn legde de bal klaar voor Aize. Aize gaf een half schot cq halve voorzet die Vince netjes bij de 2e paal omzette in de 1-0. Niet veel later. Een aanval waarbij bijna iedereen van het team balcontact had. Rinse pakt de bal af. Passje naar Aize. Aize terug naar Rinse. Nog op eigen helft. Rinse opent op links naar Chrstian. Christian passt door naar Broer Konijn. Broer Konijn ziet Dave vrij staan. Een nette pass die Dave omzette in de 2-0. Wat een teamgoal! Friso vond wel dat Dave een publiekswissel verdiende, maar Dave was nog niet klaar. Niet veel later. Lange bal van Christian op Aize. Aize ging diep over de rechterflank. De verdediger leek in te houden of was wat moe aan het worden, dus Aize kon door richting de goal. Een strakke pass naar de 2e paal waar Dave de bal binnenkant paal erin schoot. Dave. Je weet het ondertussen. De man in vorm. Daarover later meer. Zuidvogels had afentoe een gevaarlijke tegenaanval. Zorro twijfelde even en trok bij een van de tegenaanvallen toch niet aan de noodrem. Het was er ook niet de wedstrijd naar. Dus Zuidvogels met 2 man alleen op Michael af. Dat was natuurlijk niet te redden en dat werd 3-1. Een ander hoogtepunt in de wedstrijd was de wissel van Martin. Het leek wel betaald voetbal. Martin liep eerst helemaal naar het andere kant van het veld, voordat hij aangaf gewisseld te willen worden. Sterk staaltje temporiseren van de wedstrijd. Die ervaring die de 35+1 in de ploeg heeft, blijkt van grote waarde te zijn. 

  Wedstrijden klaar. Snel even douchen. Door de kantine in. Eemnes heeft zoals het eruit ziet best een nieuwe kantine met een toch wel traditioneel sfeertje. Er werd geklaverjast in de kantine. Lang niet meer gezien. Tijd voor een grondige analyse van de wedstrijden. Om positief te starten was dit een van de avonden met het minste balverlies en goed en sterk positiespel. Iedereen binnen het team was daar onderdeel van. Daar konden de mannen elkaar echt wel een compliment voor geven.  Dat werd aangekleed met enkele drankjes met en zonder alcohol. En missen van kansen is ook maar hoe je er naar kijkt. Christian had vandaag alleen maar naast geschoten en niet over. Kijk. Ik bedoel maar. Dave blijkt braces te maken. Op zich wisten we dat. Wellicht wil zijn werkgever de 35+1 sponsoren. Martin, Vince en Aize bieden zich aan als pilot voor een brace voor de knie. Broer Konijn zat nog niet in de groepsapp, dus werd snel toegevoegd door Martin. Het eerste berichtje van Broer Konijn is dat hij zich afmeldt voor het volgende toernooitje. Hij begrijpt precies hoe het werkt bij de 35+1. Terug naar de wedstrijd van Zuidvogels. Was het nu inderdaad Friso die vroeg of Dave wilde wisselen? Is er een soort van concurrentiestrijd op de spitspositie van de 35+1? Is er onrust in het team? Gaat dit wel goedkomen? Friso stond een avondje droog. Mede aangezien hij zijn dochter nog van het schoolfeest moest halen even alcohol. Niet veel later vertrok de rest van het team. De speler die de wereldgoal tegen FC Weesp had gemaakt, had ook bardienst. Dus snel de bon betalen. Bedanken voor de gastvrijheid en hem nogmaals te complimenteren met de wereldgoal werd de reis huiswaarts ingezet. Het was even zoeken naar de auto van Vince. Door alle dennenaalden die op zijn auto lagen, leek het net alsof er een camouflageprint op zijn auto zat. Rustig terugrijden naar Weesp. In het Helletje nog een paar drankjes gedaan. Uiteraard moest er gewacht worden totdat de 35+2 ook terug was gekomen om even de verhalen uit te wisselen. Ze hadden gewonnen van Abcoude en nog 3 wedstrijden gespeeld. Mooie anekdotes over en weer. Als er nog de nodige mensen terugkomen van het Toppers concert om nog een drankje te doen, wordt het zowaar nog druk in het Helletje en ondertussen ook tijd om naar huis te gaan. Over 2 weken bij Buitenboys. Ho. Wacht eens even. Voordat we het verslag afronden. FC Weesp is door het resultaat van vandaag opeens op de 1e plaats terecht gekomen. Oke. Nou ja. Over 2 weken maar weer verder. 

  Verslaggever 35+1