• Zaterdag 19 november 2022: NVC JO8-1 vs FC Weesp JO8-1 3-5. 

    Om 10.00 uur uit bij NVC in Naarden. JO8-1 van FC Weesp is de laatste tijd lekker bezig. Ook de sfeer om het team is prima. Veel familie langs de lijn. Zowel uit als thuis. Deze keer was de warmte ook wel nodig. Het was echt koud met een gure wind. Nog niet alle spelers waren voorzien van thermokleding. Met wedstrijden zoals deze merk je het verschil. Bij NVC heb je een speciaal veldje voor 6 tegen 6 voetbal. Erg leuk voor de boys. Door naar de wedstrijd. In de basis stonden Fedde, Mario, Roan, Sem, Job en Joah. Yoek en David begonnen in de wissel, maar zouden alweer snel meedoen. De vader van Sem was de coach vandaag.

     NVC begon sterk aan de wedstrijd. Ze kwamen snel op een 1-0 voorsprong door een goed schot in de hoek. Roan was trouwens de keeper in het begin van de wedstrijd. Dat deed Roan supergoed. Alleen kun je natuurlijk niet elke bal stoppen. Ondertussen begon Mario het best wel koud te hebben. Mario had nog geen thermokleding aan. Er zijn natuurlijk meerdere manieren om het warm te krijgen. Samen met moeder een verlengde warming-up. Hiermee was de moeder van Mario vandaag de assistent-coach. De wedstrijd ging lekker door. Yoek viel ook op door zijn goede spel. Het gercht ging rond dat Yoek extra zijn best deed omdat zijn opa kwam kijken. De ploegen waren aan elkaar gewaagd. Sem was op jacht naar de gelijkmaker. Eerst lukte het nog niet. Niet veel later deed Sem een identieke actie; alleen nu wel met een mooi resultaat. Een mooie goal waarmee de ruststand op 1-1 kwam.

     De tweede helft waren de ploegen nog best aan elkaar gewaagd. Joah stond op doel en deed dat wederom uitstekend. Joah is niet bang voor de bal. Een zeer welkome eigenschap voor een keeper. Soms ging het er fanatiek aan toe. Toen Job onderuit werd gehaald, ging hij juist een stapje extra doen. Job kan heerlijk dribbelen. Dat deed hij dus ook en schoot lekker de 1-2 binnen. Niet veel later deed Job dat weer. Alleen kon de keeper de bal tegenhouden. Daar stond David op de goede plek om de bal hard in de goal te knallen. 1-3. NVC gaf niet op en scoorde uit een corner de 2-3. Job was wederom betrokken bij een doelpunt. Een schot van Job. De keeper hield hem tegen. Ja. Wel of niet over de lijn. Ondanks dat er geen VAR beschikbaar was, werd de goal goedgekeurd. 2-4. David wilde graag de wedstrijd beslissen. Eerst lukte het nog niet, maar kort erna werd David in de diepte gestuurd. David pikte de bal op en schoot fraai de 2-5 binnen. Hiermee was de wedstrijd gespeeld. NVC maakte nog een prima 3-5. Daarna konden de boxen uitgewisseld worden en de penalties genomen. Daarna kon iedereen weer rustig huiswaarts. Hiermee is voor iedereen speltip 15 helder geworden. Onder de 10 graden; doe je thermokleding aan.

    Verslaggever JO8-1; met dank voor de input van de moeders.