•  
  17 september 2022: FC Weesp JO8-1 vs IJburg JO8-3 7-4
   
  Bij de JO8-1 was het goed georganiseerd. Het was tegen 12.00 uur. Veel regen was er al gevallen. De JO8-1 speelde deels lekker in het zonnetje. De vader van Joah was coach vandaag. Hij had de jongens goed voorbereid voor de wedstrijd. De vader van Fedde was vandaag de scheidsrechter. Ook deze keer waren de supporters in ruime mate aanwezig.
  De vader van Joah speelde in het ondertussen bekende vogelhuisje systeem. Fedde op doel. Roan en Job iets meer vanuit de verdediging. David en Mario op het middenveld. Yoek iets meer vanuit de aanval. Joah begon in de wissel. Sem was deze wedstrijd helaas verhinderd.
  Wat een spannende wedstrijd was het zeg. IJburg en FC Weesp waren bijna even goed. Het spel golfde op en neer. Het publiek leefde erg mee. De coaches waren erg betrokken om de spelers goed te laten spelen. De scheidsrechter was de rust zelfde en hield de wedstrijd op een relaxte manier onder controle. IJburg kwam door een verrassend afstandsschot op een 0-1 voorsprong. In een gevaarlijke counter van FC Weesp kon Mario alleen door op de keeper van IJburg en maakte de 1-1. FC Weesp kwam steeds beter in het spel. Fedde had zelfs de tijd om even rustig met de supporters te praten. Tijd maken voor je fans is natuurlijk ook gewoon erg belangrijk.Het veldoverwicht kwam ook mede dankzij Job en Yoek die veel op de goede plek stonden om de bal snel van IJburg af te pakken.
  Roan ging het 2e kwart keepen. Wat een reddingen zeg. IJburg zat er alleen wel kort op bij FC Weesp. 1-2 voor IJburg. 2-2 door een mooi doelpunt van Yoek. 2-3 en 2-4 voor IJburg. O jee. Ging dat wel goed komen?!De vader van Joah gaf enkele tips mee in de rust voor de jongens. De jongens van FC Weesp bleven vol enthousiasme doorgaan. Doordat de teams nagenoeg even goed waren, leefde het publiek ook erg mee. Over rustig gesproken. Hoe Roan soms uitverdedigde, kunnen we rustig ijskoud noemen. Wat een beheersing van de bal. Dan ook nog rustig naar je teamgenoot passen. In het 3e kwart liet Mario blijken dat hij vandaag Super Mario zou zijn. Niet alleen moest hij nog voor C-diploma afzwemmen. Mario maakte de 3-4 en de 4-4. Die laatste goal schoot hij een uittrap van de keeper van IJburg in 1x terug. Wat een knal zeg. 4-4 aan het eind van het 3e kwart.Joah op doel. Die deed dat net zo goed als vorige week. Fedde had al goed gekeept. Als speler was hij ook goed bezig. Bij een aanval van FC Weesp kreeg hij de bal voor zijn voeten en schoot die netjes in de verre hoek in het doel. FC Weesp voor het eerste op voorsprong. 5-4. De 4-4 was een mooi doelpunt. De 6-4 ook. Joah gaf de bal mee aan David. David dribbelde met de bal bijna het hele veld over. Daar zag hij zijn maatje Mario vrij staan. Een pass op maat. Mario zei dankjewel en schoot de bal strak binnen. Het thuispubliek werd uitzinnig van blijdschap. Om de 5 doelpunten vol te maken schoot Mario ook nog de 7-4 binnen. Niet veel later zat de tijd erop en floot de vader van Fedde voor de laatste keer.Boxen uitwisselen met de tegenstanders en nog even penalties. En toen. En toen. Ja, er waren springkussens op veld 4 neergezet. Die moesten natuurlijk even getest worden. Een echt voetbalfeest was. Ook –zeker niet vergeten- met dank aan de sportieve spelers en ouders van IJburg.
  Verslaggever JO8-1
   
  17 september 2022: FC Weesp JO11-1 vs TABA JO11-1 2-13
   
  Het was een wisselvallige ochtend in Weesp. Een aantal stevige buien trokken over de velden aan de Papelaan. De jongens waren mooi op tijd. Het was bekend dat we tegen een sterke ploeg moesten, die 2x ruim hadden gewonnen. Achteraf bleek dat ze vorig seizoen hoofdklasse hadden gespeeld en dit seizoen ook hoofdklasse hadden aangegeven, maar dat was niet goed doorgekomen bij de KNVB. Bovendien miste FC Weesp ook nog eens Jip.
  FC Weesp begon met Liam op doel. Liam en Hamza hadden namelijk keeperstraining gehad van de week. Topactie van de club. Alexander en Simon  in de verdeding. Awet, Tigo en Hamza op het middenveld. Omar en Amr in de aanval. Jack begon deze keer in de wissel en zou na 5 minuten alweer meedoen. Een aantal spelers van FC Weesp waren erg onder de indruk. Een aantal spelers van FC Weesp juist niet en gingen er vol voor. TABA maakte er goed gebruik van. FC Weesp kreeg weinig ruimte om te voetballen, leidde balverlies en kreeg een aantal doelpunten tegen. 0-3 na het eerste kwart.
  In het tweede kwart ging Omar op doel. FC Weesp probeerde bij te schakelen, maar in het 2e kwart had dat nog beperkt effect. 0-8 in de rust.
  In de rust even de tijd om door te nemen hoe het was op het veld. Wat ging er goed en wat kon er beter. Fanatieker in de duels en beter samenspelen kwam uit de evaluatie. Het derde kwart ging goed. Hamza op doel. Dat ging ook goed. Op doorzettingsvermogen ging Tigo door op de doel van Taba en maakte de 1-8. Uiteindelijk moest FC Weesp 1 doelpunt incasseren. 1-9 aan het eind van het 3e kwart. Bij de evaluatie aan het eind van het 3e kwart gaf Tigo het team een compliment dat we een goed kwart hadden gespeeld. Dat was een mooi moment.
  Hamza bleef ook het 4e kwart keepen. FC Weesp kwam steeds meer in het spel. Er werd regelmatig lekker over gespeeld, zonder dat er veel kansen werden gecreeerd. TABA counterde er lekker op los en zou nog 4 keer scoren. Het laatste doelpunt was een mooi schot van Omar op aangeven van Tigo. Hiermee kwam de eindstand op 2-13.
  Aansluitend boxen uitwisselen en nog even penalties nemen. Het was voor FC Weesp een goed meetmoment. Niet goed spelen in de eerste helft. Een nette tweede helft. De hoofdklasse is nu echt nog een stapje te hoog. Dat was even incasseren. Letterlijk en figuurlijk. Genoeg aanknopingspunten om op te trainen. Bij alle spelers zien we ook genoeg potentie om nog beter te worden. Ze kunnen het.
   
  Verslaggever JO11-1