• Op 1 van de 22 voetbalvelden van het Sportpark Middenmeer was vandaag de wedstrijd van de boys van de JO9-1 van FC Weesp. Altijd spannend of / waar je een parkeerplekje kunt vinden. Uiteindelijk allemaal gelukt. Waarbij een aantal spelers op tijd waren en een aantal spelers te laat. Gelukkig nog wel op tijd voor de start van de wedstrijd. Dan lekker voetballen op het goede kunstgrasveld van WVHEDW. De vader van Roan was vandaag de coach. Helaas was Job afwezig. David was niet helemaal fit. Hiervoor had de moeder van Joah een invaller weten te regelen. Dat was Youssef uit de JO9-4. Vandaag begon Mario op doel. Met David, Roan, Joah, Yoek en Youssef in de basis. Sem en Fedde in de wissel.

    Youssef wilde zich van zijn beste kant laten zien. Dat deed hij ook. Een goede voorzet van Youssef die Joah zoals we hem kennen knap in de doel schoot. 0-1. Yoek heeft ook een goed schot in zijn benen en niet veel later stond het 0-2. Lekker hoor. Mario was ondertussen als een tijger aan het keepen. Dit onder persoonlijke en zorgvuldige begeleiding van de vader van Fedde. David bood veel support door sterk te verdedigen. Ondanks vele mooie reddingen van Mario en het goed verdedigende werk van David kwam WVHEDW terug in de wedstrijd. Zelfs tot een 3-2 voorsprong. Na een mooie dribbel maakte Youssef zelf de 3-3. Dat was de ruststand. De vader van Roan gaf een aantal tops en een aantal tips. Zo gingen de ploegen de 2e helft spelen. Nu met Roan op doel die dat ook uitstekend deed. Hiermee liet hij zien hoe veelzijdig Roan is.

    De tweede helft ging FC Weesp lekker van start. Fedde liet zich ook weer van zijn goede kant zien door op een hoog tempo te voetballen. De 3-4 werd met een mooie punter door Yoek gemaakt. Als na een kluts voor het doel van WVHEDW de bal maar niet weggaat, dan staat Sem daar op de goede plek om de 3-5 te maken. Daarna ging het spel op en neer. FC Weesp speelde bij vlagen heerlijk spel. Soms was het ook nog even zoekende. WVHEDW had ook een goede ploeg en kwam met een goed afstandsschot terug tot 4-5. Dat beloofde een spannend laatste kwart te gaan worden. Dus toch Mario weer op doel bij FC Weesp.

    Een uittrap van de keeper van WVHEDW ging een keer niet zo lekker. De bal kwam in de voeten van Sem. Die schoot de bal direct strak in de doel. 4-6. Bij Youssef was de energie nog lang niet op. Youssef pakte de bal goed af op het middenveld en paste naar Yoek. Yoek rondde ook deze keer bekeken waf. 4-7. Yoek bracht ook nog een aantal keer zijn maatjes in stelling, maar dat leidde niet meer tot een doelpunt. Nog wel een doelpunt van WVHEDW waardoor de eindstand 5-7 zou worden.

    Hiermee komen we aan het einde van het verslag van deze wedstrijd; welke niet mogelijk zou zijn geweest zonder de assistenten-verslaggevers. Winnen is niet het belangrijkste op deze leeftijd. Toch wel lekker om afentoe een potje te winnen. Over de moeder die toe is getreden tot de groepsapp deze keer geen update. Wellicht de volgende keer wel. Volgende wedstrijd is trouwens thuis tegen AS'80. Daar gaat het team zich op passende wijze op voorbereiden. Zo rond de klok van 11.30 uur. Kom vooral kijken.

    Verslaggever JO9-1