• In de aanloop naar de vrijdag inventariseert Martin de beschikbaarheid. Rinse is druk met marathons, dus nog even niet beschikbaar. De teller staat op 9 personen. En ja. Rob had zijn aanwezigheid nog niet aangegeven, maar die zou er toch wel bij zijn. Rob was er toch niet bij ivm de verjaardag van zijn zoon. Zeker een goed excuus. Ook via de weg nog van harte gefeliciteerd. Mario was ondertussen gepolst en beschikbaar om in te vallen. Dus toch 10 man. 21.00 uur spelen. Dus 20.00 uur verzamelen bij het Helletje. En door. Door naar Almere. Kleedkamer in. Snel omkleden. Door naar het veld voor een warming van een minuutje of 5 a 10. Direct tegen de thuisploeg.

  FC Weesp 35+1 vs Buitenboys 35+1 0-0

  Direct in de eerste minuut ging Ralph over linkerkant er vandoor en gaf een mooie voorzet op Ferdinand. Ferdinand moest met links schieten. Goed schot. Helaas geen doelpunt. Daarna volgen de volgende zetten.

  1. e4 c5
  2. Nf3 d6 
  3. d4 cxd4 
  4. Nxd4 Nf6 
  5. Nc3 a6 
  6. a4 g6
  7. Be2 Bg7 
  8. O-O O-O 
  9. Be3 Nc6 
  10. Qd2 Rb8

  Het werd een soort van schaakwedstrijd met weinig kansen over en weer. Een andere uitslag dan 0-0 zat er eigenlijk niet in. Snel maar door naar de volgende wedstrijd tegen 't Gooi.

  FC Weesp 35+1 vs 't Gooi 35+1 3-0

  't Gooi was fanatiek aan de wedstrijd gestart. Ze hadden een spits die liep op alles en werd soms ook nog best gevaarlijk. Michael werd een paar keer getest en bij deze tests stond Michael goed op zijn post. FC Weesp kwam steeds beter in de wedstrijd. Een goede pass van Vince op Aize. Aize paste achter zijn standbeen richting de 2e paal. Daar stond Friso voor de 1-0. Goed uitgespeeld. Dave en Friso stonden samen in de aanval en dus kon een goal van Dave niet uitblijven. Dat gebeurde deze keer vanuit een rebound. De derde goal was een samenspel tussen de 2. Een goede pass van Dave werd subtiel door Friso in het doel geschoten. Hierbij slaan we al het balverlies meer over. Inclusief uitglijders daarbij.

  FC Weesp 35+1 vs Zuidvogels 35+1 5-0

  Tegen Zuidvogels ging het snel. Aize maakte de 1-0 na een goede korte corner van Mario en Vince. Vince mocht de 2-0 aantekenen. Martin maakte de 3-0. Uit betrouwbare bronnen bleek dat dit een erg mooi geplaatst schot in de hoek was. Waarvan akte. Mario maakte de 4-0 en de 5-0. De 5-0 was een terugspeelbal waarbij Mario nog tussen de verdediger en de keeper stond. Dat had de verdediger even niet in de gaten. Kan gebeuren zullen we maar zeggen.

  FC Weesp 35+1 vs Eemnes 35+1 2-1

  Deze 2 ploegen zijn ongeveer even goed en dus erg aan elkaar gewaagd. FC Weesp startte goed aan de wedstrijd. Direct een paar kansen. Uiteindelijk komt FC Weesp ook op voorsprong. Na een goede een-twee tussen Aize en Friso wordt Ralph vrijgespeeld die feilloos de bal tegen de touwen schieten. Hierover later meer. Even later wordt het ook 2-0 door een strakke schuiver met links van afstand. Christiaan was de schutter De keeper zag hem niet aankomen. FC Weesp kreeg ook nog kansen op de 3-0, maar de keeper van Eemnes speelde een goede wedstrijd en die zou dus niet vallen. In de tegenaanvallen was Eemnes erg gevaarlijk. Een van die aanvallen was goed uitgespeeld en ook knap afgerond. Dus toch 2-1. Slik. Toen kwamen de kansen op de 2-2. Daar stond mighty Mike die zijn goal netjes schoon hield. Hierbij stonden Vince en Chris hem goed ter zijde. Klasse, mannen.

  Ondertussen liep de klok al richting 22.45 uur. Dus snel naar de kleedkamer. Christian was vandaag de DJ. Dus zet anders het liedje "De Toreador" op. Iedereen kan lekker meezingen. Zelfs een van de andere ploegen hoorden we meeneuriën. Aangezien de tijd doortikte, snel door naar de kantine. Uiteraard werden de wedstrijden en aanverwante onderwerpen geanalyseerd. Waar zou Rinse toch zijn? Met al het hardlopen moet hij in ieder geval topfit zijn als hij weer aansluit bij de groep. Door naar Ralph. Het was het eerste doelpunt van Ralph als vaste speler van de 35+1.  Daar moest natuurlijk op gedronken worden. Net zoals we verwachten van Rinse bleek Friso  ook topfit te zijn. Hij pakte nog wat extra meters om kannetjes bier te bestellen. Meervoud inderdaad. De drankjes werden met de pinpas van aanvoerder Martin betaald. Gezien het ouderwets goede spel van Ferdinand werd er geopperd of er voor hem niet een winstpremie bijgepind moest worden. Ferdinand was doorgeschoven als speelverdeler van de kannen bier waarbij Vince in de aangeef stond. Ondertussen door naar de wintersport. Hoe zou dat er dan voorstaan? Zou Peter of Bert ondertussen weer een fraaie locatie gevonden hebben? Hoeveel deelnemers zouden er dit jaar meegaan? Goede vragen. Antwoorden volgen mogelijk in een volgend verslag. Een aandachtspunt is dat een aantal spelers en fans de komende maanden 50 jaar oud gaan worden. 50 jaar. Even laten inwerken. Waar is de goede, oude tijd van het Cooldown Cafe gebleven?! Gelukkig blijven we nog van geest. Ondertussen gaat Friso weer op pad om 2 kannetjes bier te bestellen. Pinpas van Martin mee. Langzaam tikt de tijd weg tot rond middernacht. Nog een klein eindsprintje met het laatste biertje tussen Christian en Dave. Christian was in de kantine duidelijk sneller. Na middernacht de thuisvereniging vriendelijk bedankt en weer op weg naar Weesp. Nog een even een drankje in het Helletje. Even bijpraten met de boys van de 35+2. Die hadden ook een geslaagde avond met 1 overwinning en 3 bijna overwinningen. Dan bleek Rob van de 35+2 ook nog eens jarig te zijn. Lekker bittergarnituurtje erbij. Gezellig sfeertje. Langzaamaan gaan de gesprekken over andere belangrijke bijzaken in het leven. Dan is het op een gegeven moment tijd om naar huis te gaan.

  Verslaggever 35+1