• Goedemorgen! Dat is een goed begin. Rond 7.45 uur vertrekken om rond 8.10 uur bij Amstelveen Heemraad aan te komen. Het zonnetje kwam al langzaam door. Tijdens de warming up kon bij een aantal kids de thermokleding al uit, want het begon alweer best warm te worden. Sommige ouders moesten nog even op gang komen. Met een positieve uitzondering voor de vader van Yoek! Die kon nog even lekker naar zijn zoon kijken voordat hij moest gaan werken. Lekker bezig. De vader van Roan was vandaag de coach. Het plan voor vandaag startte met Fedde op doel. Mario en David vanuit de verdeding. Roan en Joah op het middenveld en Yoek in de aanval. Sem begon in de wissel, maar zou na 5 minuten alweer meedoen. Helaas was Job vandaag verhinderd. Volgende week weer beter.

  De teams waren best aan elkaar gewaagd. Het spel ging op neer. FC Weesp leek individueel wat beter. Amstelveen speelde lekker samen en bouwde goed op via de keeper. FC Weesp had ook een variant erop. Fedde rolde de bal naar David die de bal dan doorpaste naar de middenvelders of de aanvaller. Mario zorgde ervoor dat zijn mannetje niet aan voetballen toekwam. Uiteindelijk maakte Amstelveen de 1-0 via een goede actie. De voorsprong duurde niet lang. Joah nam een indribbel snel en paste naar Yoek die de dag in 1x erin schoot. 1-1. Dat was de stand na de 1e periode.

  Het tweede kwart ging Roan keepen. Je kunt wel zien dat Roan keepen echt te gek vindt. Stijlvolle reddingen liet hij vandaag wederom zien. Dit was het kwart van de intrap vanaf de zijkant. Amstelveen dribbelde vanaf rechterzijlijn en schoot de 2-1 erin. Even later leek de uitbal voor FC Weesp te zijn. Volgens de coach van Amstelveen was de bal toch voor Amstelveen. Voordat FC Weesp zich kon opstellen was Amstelveen er met 2 man uit en maakte de 3-1. Een beetje een ongelukkig moment. FC Weesp liet zich niet kennen. Fedde nam ook indribbel vanaf de linker zijkant goed en bereikte Joah, die de bal knap voorbij de keeper schoot. Een 3-2 ruststand. Het kon nog alle kanten op.

  Het derde kwart ging Joah keepen. Gezien de vele arbeid die hij in de eerste helft had geleverd, leek het een soort van extra rustmoment. Het was alleen niet echt een rustmoment. Wat een reddingen waren er nodig in het begin van de 2e helft. Helaas viel de 4-2 ook nog uit een scrimmage. FC Weesp laat zich niet kennen. Fedde pakte de bal af rond de middellijn. Hij dribbelde richting het doel, maakt een goede actie en schoot de 4-3 binnen. De keeper uit de eerste helft van Amstelveen bleek ook goed te kunnen voetballen. Hij maakte de 5-3 na een goede actie.

  Joah was zo lekker aan het keepen. Hij bleef nog een kwart op doel. Dat deed hij wederom uitstekend. FC Weesp was lekker aan het voetballen. Het spel ging over en weer. Ondertussen kwam Martin -hoofd Opleidingen FC Weesp- ook even kijken bij de wedstrijd. Erg gezellig. De sfeer langs de lijn was sowieso goed.  Fedde had weer een goede actie. Hij werd alleen onderuitgehaald door een speler van Amstelveen. De scheidsrechter besloot tot een penalty en een verplichte wissel voor het jongetje. Op zich een hele nette beslissing. Alleen het jongetje ging met tranen op het gezicht het veld af. De scheidsrechter bleek zijn vader te zijn. De scheidsrechter bekende achteraf dat hij boos was op zijn zoon dat hij een doorgebroken speler onderuit haalde. Dat is erg oprecht van hem. Waarvoor via ook deze weg dank voor het fluiten. Terug naar de penalty. Iedereen wilde wel nemen. David mocht hem nemen. Het hoefde niet van hem. Andere spelers wilde het liever. Dus Yoek ging achter de bal staan en bam. 5-4. Netjes in de bovenhoek. Amstelveen had genoeg goede aanvallen. Joah hield veel ballen tegen. Alleen uit een scrimmage voor zijn doel. Tja, daar kon hij de bal niet goed zien. Die ging er toch net in. 6-4. Met niet veel tijd op de klok. Yoek, Sem en David gingen goed druk zetten. Door de druk kon Yoek de bal afpakken en de 6-5 erin schieten. Zou het dan toch nog kunnen. De laatste minuten waren spannend. Nog een kans aan beide kanten van het veld. Alleen geen goals meer.

  Na de sportieve wedstrijd volgden de boxen en de penalties. Ook daar liet Joah zich weer gelden. Daarna in het zonnetje weer langzaamaan naar de auto. Terug naar Weesp. Dan ben je voor 10.00 uur alweer thuis. Dan heb je de hele dag nog. Bijvoorbeeld voor een verslag schrijven als dit.

  Verslaggever JO8-1