• Zaterdag 14 januari 2023: FC Weesp JO8-1 vs Huizen JO8-1 5-2. 

  Na een korte winterstop begon vandaag competitie alweer. 9.00 uur thuis. Het was bijna zo donker dat de verlichting aan kon. Dit kwam door de wolken en de vele regen die eruit viel. Non-stop. Helaas was het team vandaag niet compleet. Sem was de hele week ziek geweest. Net zoals de hele familie. Ook via deze weg beterschap toegewenst! De vader van Mario liep met krukken. Ook beterschap voor hem! David was gevallen bij de BSO en had nog wel pijn in zijn voet, maar wilde het toch graag proberen. David zou in de wissel beginnen. Roan op doel. Job en Mario iets meer vanuit de verdediging. Yoek en Fedde op het middenveld. Joah in de aanval. Dit verzoek was via via ingediend bij de vader van David en vandaag dus ook ingevuld. Ondanks al het slechte weer was er veel support langs de lijn. Hartverwarmend! De vaders van Joah en Roan hadden het veld al uitgezet. De vader van David was vandaag de coach en de vader van Fedde was de scheidsrechter. O ja. Bijna vergeten. De JO8-1 is sinds deze periode in de Hoofdklasse ingedeeld.  

  FC Weesp en Huizen waren erg aan elkaar gewaagd. Het spel ging lekker op en neer. Kansen over en weer. FC Weesp kwam op knappe wijze op voorsprong. Een goede corner van Fedde werd door Joah netjes binnen gekopt. Echt knap. Dat zie je niet zo vaak bij de JO8. 1-0. Huizen ging zeker in de aanval. Knappe reddingen van Roan. Goede verdedigende acties van Mario, Job en later ook David. Lang kon de 0 vast gehouden worden. Uiteindelijk viel er net een balletje tussen. In een moment van twijfel van wie de bal zou moeten wegschieten, pakte een speler van Huizen haar moment en schoot de aanvaller van Huizen de 1-1 binnen. Deze tussenstand was een goede weerspiegeling van de wedstrijd. 

  Roan bleef nog een kwartje keepen. Er was niet zo veel animo om te keepen in de regen. De rest van de spelers schoof 1 positie door met klok. Joah en Job stonden samen op het middenveld. Die jongens speelden lekker samen. Job maakte een goede actie en gaf een mooie voorzet op Joah. Joah schoot hem ook goed in. Alleen net op de paal. Huizen was ook goed aan het aanvallen en kreeg veel corners. De verdedigers van FC Weesp stonden goed -goed bezig Yoek en David!- en dan kunnen je ook goed een tegenaanval plaatsen. Mario pakte de bal af en gaf de bal diep op Fedde. Fedde ging als een speer in de aanval en schoot de 2-1 erin.  Fedde speelt graag in de aanval. Dat was de ruststand. 

  In de rust een kort praatje van de coach met complimenten voor het goede spel. Er werd echt goed samengespeeld. Nog een kleine tactische tip en de opstelling werd weer doorgenomen. De coach was vergeten voor de wedstrijd af te stemmen wie er vandaag zou keepen. Een getal onder de 6. Yoek had het geraden en ging keepen. Yoek pakte het zeker sportief op en maakte er ook het beste van. Een speler van Huizen kwam 1 op 1 op hem af. Yoek was buiten zijn doelgebied en zette een goed getimede sliding in. Precies op de bal. Topactie. Mario speelde rechtshalf ondertussen.  Joah was weer lekker aan het spelen. Hij behield het overzicht en gaf d bal aan Mario die de 3-1 erin schoot. Niet veel later pakte Mario direct een bal van een verdediger af en schoot ook nog de 4-1 erin. Huizen speelde ook goed en na een mooie aanval werd het 4-2. Zou het dan toch nog spannend worden? Daar dacht Joah anders over. Joah pakte de bal goed af en maakte de 5-2. Dit was de stand na het 3e kwart. 

  4e kwart. Nog steeds wilde niemand keepen. Getal onder de 5 en Joah ging keepen. Dat deed Joah ook erg goed. Het hele team speelde eigenlijk gewoon goed. Het is niet duidelijk of Job kan skien, maar hij slalomde tussen meerdere verdedigers door. Job keek om zich en zak Yoek vrij voor de goal. Yoek schoot de bal knap "tegendraads" in, maar de bal ging tegen de paal. Deze mooie aanval had meer verdiend. Na 4 x 10 minuten floot de vader van Fedde voor de laatste keer. 

  Boxen werden uitgewisseld. De coaches hadden afgesproken om geen penalties te nemen aangezien iedereen doorweekt was. Alleen de kids wilde het wel heel graag. Dus toch. Penalties. De werden lekker genomen. Hiermee eindigde de 1e wedstrijd van de 3e periode. Echt complimenten voor de spelers. Ze hebben echt goed gespeeld vandaag. 

  Verslaggever JO8-1