• Nadat er vorige week niet gevoetbald kon worden, omdat er teveel sneeuw lag, stond er deze zaterdag wel weer een wedstrijd op de agenda. FC Weesp 11-2 mocht thuis aantreden tegen Victoria 11-6. De tweede wedstrijd in deze competitieronde. 

  Door ziekte van een tweetal spelers, Romy en Luke, moest er iets worden geïmproviseerd. Jesper, van de 10-2, wilde graag mee doen als keeper. Zo gezegd, zo gedaan. Om 08.30 uur stonden de spelers van FC Weesp op het veld voor de warming-up. Jesper werd goed ingeschoten en hij liet zien dat hij een goede keeper is. In de opstelling hoefde niet teveel te worden gewijzigd ten opzichte van andere wedstrijden. Voor Jesper stonden Sven en Milan in de verdediging en speelden Cody en Sem rechts en links op het middenveld. Joep en Sam speelden centraal; Joep met de punt naar achter en Sam met de punt naar voren. In de spits begon Roeland. Jayden was als eerste wissel en zou er in komen voor Cody.  

  Om 09.00 uur floot André (vader van Milan) voor het begin. Victoria startte sterk en combineerde er lustig op los. Een lekker voetballend team. FC Weesp was een beetje aan het zoeken hoe Victoria aan te pakken. Victoria kon elkaar tot op de helft van FC Weesp goed vinden, maar daarna liep het zich telkens vast op het verdedigende blok van FC Weesp. Milan en Sven pakten - ondersteunt door de middenvelders - de bal elke keer goed af, waardoor FC Weesp de ruimte meteen goed kun benutten. Tot echte kansen kwamen beide teams nog niet. FC Weesp begon meer controle over de wedstrijd te krijgen en kreeg controle over het middenveld. Dit leverde mooie combinaties op. Uiteindelijk werd Sam door Jayden in de diepte gestuurd. Sam zag de meegelopen Sem en bediende hem op maat. Sem schoot knap de 1-0 binnen. De ban was gebroken. Victoria bleef van achteruit opbouwen, maar daar had FC Weesp nu goed antwoord op. Er werd goed, gezamenlijk druk gezet, waardoor FC Weesp telkens snel weer in balbezit kwam. Pogingen van Roeland, Sam en Joep troffen echter nog geen doel. Sem zette daarna goed druk en veroverde de bal. Hij kon alleen op de keeper af. Hij omspeelde de keeper en schoot de 2-0 tegen het net. Een mooie afsluiting van het eerste kwart. 

  In het tweede kwart trok FC Weesp de wedstrijd steeds meer naar zich toe. Er werd flink op los gecombineerd. Een één keer raken aanval over meerdere schijven, kon net niet door Sem in een doelpunt worden omgezet, maar wat een mooie aanval. Het was daarna Jayden die de keeper testte met een goed afstandsschot. De keeper verwerkte de bal tot corner. Uit de corner kreeg Jayden opnieuw de bal en nu schoot hij de bal knap over de keeper in de verre hoek: 3-0. FC Weesp bleef Victoria onder druk zetten en kwam zo tot meer kansjes. De 4-0 zat er nog niet in. We gingen rusten met 3-0. 

  Na de rust bleef Jesper op doel. Hij keepte een uitstekende eerste helft en ging proberen de nul te houden. Sam ging even in de wissel en Joep ging aanvallende middenvelder spelen. Ook goed om ‘uit te proberen’. Victoria werd helemaal teruggedrongen op eigen helft en telkens goed vast gezet. Toch lukte het niet om de voorsprong te vergroten. Met Sam in het veld voor Roeland, wijzigde het wedstrijdbeeld niet. Uiteindelijk kreeg Sam, door opnieuw druk te zetten, de bal en hij wist wel raadt met dit soort kansjes: 4-0. FC Weesp bleef de bovenliggende partij, maar ging wel steeds aanvallender spelen. Hierdoor kon Victoria af en toe gevaarlijk counteren. Nadat Jesper een paar keer goed reddend optrad, wist Victoria toch te scoren. Helaas geen ‘clean sheet’ voor Jesper. Na deze goal ging FC Weesp weer beter in de organisatie spelen en kwam Victoria er niet mee aan te pas. Na een mooie aanval via links wist Sem op aangeven van Roeland zijn derde van de ochtend te maken. Dat was ook meteen het einde van het derde kwart. 

  In het vierde kwart bleef FC Weesp geconcentreerd voetballen. Victoria probeerde iets verder van hun doel te spelen, maar kwam er nog steeds lastig uit. In de verdediging bij FC Weesp wisten Cody, Sven en Milan de bal vaak te onderscheppen. Via het middenveld met Joep, Jayden en Sem werd het spel verder voortgezet en voorin bleven Sam en Roeland die een plaag voor de verdediging van Victoria. Omdat Victoria aanvallender speelde, kwam er meer ruimte achter hun verdediging. Na goed keeperswerk van Jesper en een goede voortzetting via links naar Jayden, kon de Jayden de bal diep geven op Roeland. Samen met Sam en Sem kon Roeland op het doel af. De keeper was kansloos op het harde schot van Roeland: 6-1. Zo pakte ook Roeland z’n goaltje weer mee. Daarna speelde FC Weesp het ‘professioneel’ uit, al hadden Sven en Sam nog goede kansen op 7-1. En wist Sem na een voorzet van Jayden beide doelpalen te raken, maar verdween de bal niet in het doel. Het bleef bij 6-1. En mooie, terechte overwinning. De boxen werden uitgewisseld en daarna werden er nog penalty’s genomen.  

  Opnieuw 3 punten, maar belangrijker nog: het voetbal wordt steeds beter en leuker om naar te kijken. Complimenten voor de spelers. Volgende week een lastige uitwedstrijd in Almere tegen AS’80. 

   
  Joost
  Coach 11-2