• Zaterdag 4 november. Na een lange vakantie, zonder competitie voetbal, stond deze zaterdag weer de eerste wedstrijd op het programma. Met een nieuwe indeling. FC Weesp 12-2 moest thuis aantreden tegen de 12-7 van AS’80 uit Almere. 

  Om 12.30 uur klonk het fluitsignaal voor de aftrap. De spelers van FC Weesp hadden een goede warming-up gedaan en waren er klaar voor. Vandaag waren Joep en Milan er niet bij. Joep heeft een gebroken arm en Milan heeft teveel last van zijn knie. Om toch een wisselspeler te hebben, deed Sam als gastspeler mee. In de opstelling moest hierdoor wel een en ander worden geschoven. Luke begon, zoals vertrouwd, op doel en Sven en Iris vormden het verdedigingsduo. Links op het middenveld stond Romy en Jelle was vandaag rechtermiddenvelder. Centraal op het middenveld begonnen Jayden en Sem. En in de spits startte Roeland. Sam begon in de wissel.

  Meteen vanaf de aftrap werd duidelijk dat het een leuke strijd zou worden. Zowel AS’80 als FC Weesp probeerden voetballend tot aanvallen te komen, maar schuwden het duel zeker niet. Van AS’80 zijn we dat gewend en FC Weesp moest er toch even aan wennen. Het spel golfde over en weer, maar echt grote kansen waren er nog niet. Een afstandsschot van Roeland was tot nu toe het enige wapenfeit van FC Weesp. Het was duidelijk dat de spelers van FC Weesp even moesten wennen aan de ‘nieuwe’ opstelling. Door wat miscommunicatie wist AS’80 te profiteren en maakte de 0-1. De kopjes bij FC Weesp gingen een beetje omlaag. In het eerste kwart bleef het 0-1. In de korte pauze werden de puntjes op de i gezet. En de spelers pepten elkaar op. Nog 45 minuten te spelen. In het tweede kwart kreeg FC Weesp meer controle. Iris en Sven stonden sterk te verdedigen, waardoor AS’80 niet meer in de buurt van de goal van Luke kwamen. Op het middenveld hadden Sem en Jayden ook de touwtjes in handen. En via de zijkanten met Romy en Sam en voorin met Roeland werd FC Weesp steeds gevaarlijker. De 1-1 hing in de lucht. En deze viel ook. Na goed uitverdedigen kwam de bal via Romy bij Sam. Sam dribbelde goed door en haalde hard uit. De keeper was kansloos. FC Weesp zette na de gelijkmaker door. Opnieuw verdedigden Iris en Sven sterk en wist Jayden Sam diep te sturen. Sam kwam één-op-één met de keeper en wist wel raadt met deze kans: 2-1. Een verdiende voorsprong. De 2-1 was ook de ruststand.

  Na de rust pakte FC Weesp het goede spel van het tweede kwart weer op en ging op zoek naar de 3-1. Zowel achterin als op het middenveld had FC Weesp de controle. Jayden kon het spel goed verdelen en voorin waren Jelle, Roeland en Sam een plaag voor de verdediging. Uiteindelijk werd een mooie aanval via links door Roeland voorgegeven. Een overstapje van Jelle bracht Sem in scoringspositie: 3-1. AS’80 probeerde daarna de aansluitingstreffer te forceren, maar liep telkens stuk op de verdediging van FC Weesp. Het derde kwart werd met een 3-1 stand afgesloten. FC Weesp wilde in het vierde kwart de wedstrijd snel beslissen. Jayden wist de bal op het middenveld af te pakken en speelde goed in op Sem. Sem zag de meegelopen Jelle vrijkomen voor de keeper en gaf de bal op maat. Jelle schoot knap de 4-1 binnen. Daarmee was de koek nog niet op. FC Weesp bleef geconcentreerd voetballen en zette continu goed druk. Dit leidde telkens tot snel balbezit. AS’80 werd goed vastgezet en na een uittrap van de keeper kwam de bal bij Roeland. Roeland aarzelde niet en haalde hard uit. Via een speler van AS’80 verdween de bal in het doel. FC Weesp stond inmiddels met 5-1 voor. Romy was weer in het veld gekomen voor Jayden en deed meteen een duit in het zakje. Zij schoot een hoekschop in één keer achter de keeper. Een prachtige goal. De wedstrijd was met nog zo’n vijf minuten wel gespeeld. FC Weesp bleef wel loeren op de 7e goal en liet daardoor op het middenveld wel heel veel ruimte. Iris en Sven kwamen tegen een overtal te staan. AS’80 wist hierdoor toch nog een tweede goal te maken. Met Jayden weer in het veld voor Sem was de balans op het middenveld weer terug. FC Weesp speelde de wedstrijd daarna professioneel uit. Een knappe, verdiende 6-2 overwinning!

  Na de wedstrijd de nodige boxen, want het was een felle, maar faire wedstrijd. Ook de penalty’s werden goed genomen. Daarna lekker naar binnen, naar een warme kleedkamer en kantine. Volgende week op bezoek bij Victoria in Hilversum.

  Joost
  Coach 12-2