• 7 oktober 2023: FC Weesp JO9-1 vs Zuidvogels JO9-1 4-6

  De wedstrijd van vandaag werd weliswaar op veld 4 van FC Weesp gespeeld. Alleen wel op een ander kwartje van het veld. Nu aan de kant van de Heemraadweg. Voor de ouders of grootouders die minder goed ter been zijn, heb je het voordeel dat je rustig op de bank kunt gaan zitten. Er waren alleen meer supporters dan plekken, maar dat werd onderling goed opgelost. Het was vandaag ook nog eens de verjaardag van Roan. Dus voor de wedstrijd moest er wel even gezongen worden. Als cadeautje mocht Roan ook in de spits spelen. Job en Sem op het middenveld. David en Joah in de verdediging. Fedde op doel. Yoek en Mario begonnen in de wissel, maar zouden al snel weer meedoen. Dit alles onder leiding van de vader van Roan met de vader van Fedde als spelbegeleider.

  Het eerste kwart ging gelijkwaardig op. Helaas een goaltje tegen. Na een goede dribbel van Yoek kwam de stand alweer snel op 1-1.  

  Mario ging in het 2e kwart keepen. FC Weesp had het moeilijk in het 2e kwart. Ze konden de bal niet goed kwijt, waardoor Zuidvogels veel kansen kon creëren en meerdere goals kon maken. Dit ondanks het goede keeperswerk van Mario.

  De vader van Roan voerde een aantal tactische veranderingen door. In de 2e helft bleef Mario nog een kwartje op doel. Mario laat zien een grote dosis doorzettingsvermogen te hebben. David en Job in de verdediging om de boel even goed dicht te spijkeren. Dat deden de boys uitstekend. Net zoals vorige week blokten ze allebei veel ballen.  Job speelde ook met een hand in verband. Hiermee zag hij er nog gevaarlijker uit dan anders. Fedde laat zien dat hij in goede vorm is de laatste weken en maakte de 2-4. Lekker bezig.

  In het 4e kwart ging Roan op doel.  Sem en Joah gingen voorop in de strijd en won veel duels. Er volgde zelfs een aansluitingstreffer. Yoek liep goed in de weg bij de keeper.  Fedde schoot de bal er lekker in. 3-4. Het is weer een wedstrijd.  Zuidvogels deed weer wat terug. 3-5. Yoek met een straks schot. 4-5. Vlak voor tijd vloog er nog een hoge bal in met de harde wind. Daarmee kwam de stand op 4-6. De goed leidende spelbegeleider floot toen voor het laatst.

  Afsluitend nog de high fives en penalties. Na de penalties nog traktaties voor zowel de jongens op het veld als de vaste supporters langs de lijn. Deze actie zou niet mogelijk zijn geweest zonder de inzet van de trouwe supporters en de moeder die nu in de groepsapp zit. Na de traktaties ging ieder zijn weg en was het ondanks een nederlaag een prima wedstrijd en een prima begin van het weekend.

  Dit verslag zou ook niet mogelijk zijn geweest zonder de input van een trouwe supporter. De verslaggever heeft zijn best gedaan om daar weer een passend verhaal van te maken.

  Verslaggever JO9-1