• 18 november 2023: FC Weesp JO9-1 vs AS'80 JO9-3 3-3. 
  Vandaag stond de thuiswedstrijd tegen AS'80 JO9-3 op het programma. Helaas waren Mario en Fedde niet van de partij ivm andere verplichtingen. Invallers waren goed geregeld door de moeder van Joah. Siem van de JO9-3 en Youssef van de JO9-4 waren hun waardige vervangers. Allebei met een wedstrijd in de benen. Joah had op zijn beurt al een wedstrijd met de JO9-3 meegespeeld. Zo moet je elkaar toch helpen. Vandaag was de vader van David de coach. Hierbij met support van de vaders van Roan en Sem. De vader van Joah was vandaag spelbegeleider. Zo waren de taken goed verdeeld. Ondanks het onstuimige herfstweer stonden veel familie en vrienden langs de lijn.

  De basisopstelling was als volgt. Siem op doel. Job en Roan iets meer vanuit de verdediging. Yoek centraal op het middenveld. Sem en David iets meer vanuit de aanval. Joah begon in de wissel en zou na 5 minuten alweer meedoen. Youssef was nog onderweg en zou eind van de 1e helft aansluiten.

  AS'80 begon gretig aan de wedstrijd. Goede individuele acties en doelgericht. FC Weesp had ook een aantal goede aanvallen. Alleen de afronding lukte niet zo goed. De bal leek door het net te moeten. Alleen tegen het net aan voldoet ook al. Ondertussen maakte AS'80 de 0-1 en de 0-2. Dit ondanks het goede keeperswerk van Siem. Sem maakte na een goede dribbel de 1-2 met goed straks schot vanaf de linksvoor positie. Dit was de stand na het 1e kwart.

  Het 2e kwart ging David keepen. Dat deed David ook goed. Zeker met zijn verre uittrappen. In de time out voorafgaand had de vader van David de blauw-witte leeuwen in de spelers wakker gemaakt. Het samenspel was prima. Alleen met een beetje extra pit zou FC Weesp meer duels winnen en nog lekkerder kunnen gaan voetballen. Bij alle spelers hoorde je de blauw-witte leeuw brullen. Zeker bij Job en Roan die in de verdediging echt heel veel duels wonnen. Brullll! Na een goede actie van Yoek schoot Yoek de bal ook goed binnen. 2-2. Helemaal weer terug in de wedstrijd. Het spel ging over en weer. Met kansen over en weer. Voor de rust kwam AS'80 weer op voorsprong. Een hard schot kan David nog wel pareren. Alleen de rebound was te lastig. Hiermee gingen de ploegen met een 2-3 stand de rust in.

  In de rust een kort praatje. Er werd goed gespeeld. Goed verdedigd. Iets meer rust in de afronding. Toen iedereen weer klaar stond voor de 2e helft, was het opeens stil. Iedereen keek om zich heen. Waar was de spelbegeleider? Die was gewoon even drinken halen. Die kwam later zeker nog van pas. Yoessef ging meteen starten in het 3e kwart en ging lekker pittig de duels in. Siem stond in de verdediging en liet zien dat hij dat ook heel goed kan. Het spel bleef over en weer gaan. Kansen ook over en weer. Roan stond op doel en redde veel ballen. Ook een aantal netjes met de knie achter de bal. Goed hoor. Yoek gebruikte zijn grote, sterke lichaam goed. Hiermee creëerde een aantal goede kansen. 1 ervan ging er ook in. 3-3 stand na het 3e kwart.

  Bij het wisselen naar het 4e kwart vroeg Roan of misschien iemand anders wilde keepen. Yoessef bood dat aan en zo gebeurde dat. Yoessef liet zich als keeper van zijn goede kant zien. Niet bang voor de bal. David en Job stonden in de verdediging. Dat scheelt natuurlijk ook. Zij stonden goed in de positie en gingen nog steeds goed de duels in. Brul! Joah stond centraal op het middenveld en maakte veel goede acties. Op een gegeven een mooie slalom tussen de verdedigers van AS'80 door. Een schot. Zou het de de winnende goal zijn? Net onderkant lat eruit. Wat een spanning. Sem en Yoek zette de verdediging van AS'80 goed onder druk en creëerde een aantal goede kansen. Helaas geen goals. De laatste 5 minuten kwamen Roan en Siem weer het veld in. Allebei als aanvallers. Dat wilde ze graag. Maar hiermee hadden ze allebei ook gekeept, verdedigend en dus ook even aangevallen. Ze gingen er vol voor. Een paar goede kansen. Alleen geen doelpunten meer. Aan beide kanten. Na 4 x 10 minuten kneep de goed leidende scheidsrechter voor de laatste keer in de knijpfluit. Ik heb die term ook niet bedacht. Anders even googlen wat het is. Daarna de boxen uitgewisseld met de tegenstander. Ondanks het wisselvallige weer met harde en zachte regen toch penalties nemen. Yoek ging tellen hoeveel FC Weesp er raak ging schieten. Gewoon 8x. Iedereen schoot raak. Dat is een lekkere afsluiter.

  Nog steeds in de regen ging iedereen zijn weg. David had nog wel een goede vraag aan zijn vader. Waarom hij hem in het 4e kwart niet 1 keer gecoacht had? Daar kon papa even over na gaan denken.

  Verder als positieve afsluiter is de JO9-1 op de 2e plaats geëindigd in het klassement met de meeste Grote Clubactie loten verkocht. Een nette prestatie waar FC Weesp weer zijn voordeel mee kan doen.

  Volgende week een uitwedstrijd. Uit tegen Spakenburg. Nu al zin in.

  Verslaggever JO9-1