• Zaterdag 11 februari 2023: SV Diemen JO8-1 vs FC Weesp JO8-1 6-2. 

  Deze zaterdag kon de JO8-1 lekker uitslapen. Deze keer pas om 9.00 uur uit spelen ipv 8.30 uur. Scheelt toch weer een half uurtje. Helaas waren Job en Yoek afwezig. Job was nog ziekig en Yoek was een weekendje op pad met familie. De moeder van Joah had nog verkend of er opties waren dat spelers zouden kunnen invallen. Die bleken er helaas niet te zijn. Dus geen wissels vandaag. Door naar de opstelling. Mario op doel. Sem en Joah iets meer vanuit de verdediging. Roan en Fedde op het middenveld. David iets meer in de aanval. De vader van Sem was vandaag de coach. De ouders konden vandaag vanaf de reservebank de wedstrijd bekijken. Zeker voor 1 van de ouders die minder goed te been was, was dat wel prettig. 

  De wedstrijd begon lekker gelijkwaardig. 2 goede ploegen die lekker aan het voetballen waren. Een goede aanval Diemen werd ook netjes binnengeschoten. 1-0. Joah zette een goede rush in. Mannetje voorbij. Door. Mannetje voorbij. Door naar de goal en 1-1. Wat een lekkere actie. Even later een goede aanval van Joah. Joah zag David vrij staan. Het eerste schot van David werd nog tegengehouden. De rebound was ook voor David en die schoot hij in de bovenhoek. 1-2. De jongens gingen uit hun dak. Diemen was lekker fanatiek en ging op jacht naar de gelijkmaker. Mario hield meerdere ballen goed tegen. Mede ook dankzij het goede verdedigen van Joah en Sem. Het lukt uiteindelijk Diemen toch nog om de 2-2 te maken door een rebound erin te schieten. 

  Het 2e kwart ging Roan keepen. Dat kan Roan goed. Wat een mooie reddingen zeg.  FC Weesp bleef lekker voetballen. Fedde en Mario stonden nu op het middenveld en maakte veel meters. David verdedigde ook goed mee. Dan heb je Sem en Joah die er ook vol voor gingen. Dan zit je gewoon lekker in de wedstrijd. Helaas toch een moment van balverlies in de opbouw. Dat kostte de 3-2. Met deze stand gingen de ploegen de rust in. Een korte peptalk van de vader van Sem. Een aantal positiewisselingen werden doorgevoerd. Ondertussen was de vader van Fedde ook als keeperscoach de spelers aan het helpen. 

  Het 3e kwart bleef Roan nog even keepen. Diemen had 3 wissels en je merkte toch langzaamaan dat de batterijtjes van FC Weesp leegliepen. Diemen was ook echt meer in de aanval. Daar kwam FC Weesp er soms gevaarlijk uit. Goede schoten van Sem en Mario, maar net geen doelpunten. Helaas twee ongelukkige momenten bij het uitverdedigen en dan staat het toch 5-2 na het 3e kwart. 

  Het 4e kwart ging Joah op doel.  Het speelbeeld bleef redelijk gelijk. Diemen net wat energieker en net wat meer balbezit. FC Weesp op karakter door. Ook mede door de aanmoedingen van de supporters. Diemen scoorde nog 1 keer door een van richting veranderd schot. Daar was niets aan te doen. 6-2 Verder was Joah ook lekker aan het keepen. Zo gingen we richting het eind van de wedstrijd. Ook een compliment voor de spelbegeleider van Diemen. Erg fijn hoe relaxed die vader aan het fluiten was. 

  Een beetje dubbel gevoel aan het eind van de wedstrijd. De jongens hadden alles gegeven. Hoever zouden we gekomen zijn met een wissel? Ach ja. We zullen het nooit weten. De penalties werden lekker genomen en de boxen uitgewisseld met Diemen. Het was uiteindelijk gewoon een leuke wedstrijd om naar te kijken. De sfeer bij de ouders onderling was top. De jongens waren na de wedstrijd alweer lekker met elkaar aan het voetballen. Dus met een prettig gevoel met de auto weer naar Weesp. 

  Verslaggever JO8-1