• Verslag van EVC. Na 3 vrije zaterdagen heeft EVC de competitie hervat met een mooie 6-2 overwinning op FC Weesp. Vanaf de 1e minuut was EVC de bovenliggende partij, maar hadden we nog wat moeite met het maken van de doelpunten. Didier Karregat stuitte op de keeper en Brian Rossenaar mikte iets te hoog, maar in de 29e minuut was het uiteindelijk toch raak. Didier rondde een mooi aanval rustig af, 1-0.

    Het was het startsein van een fase waarin FC Weesp helemaal overlopen werd en Brian binnen 5 minuten met 2 doelpunten de score verhoogde naar 3-0. En direct na de rust was het Brian die met een mooie uithaal en zijn 3e doelpunt van de middag er 4-0 van maakte. De toeschouwers gingen er eens goed voor staan, zeker toen de ingevallen Quino Idsinga er met een fraaie actie 5-0 van maakte en de weer fitte Eric Tol in de 65e minuut de stand op 6-0 bracht.

    FC Weesp was nergens meer, de ‘10’ leek nog haalbaar. Helaas raakt hierna de fut eruit. Bij 2 glijpartijen gaven we FC Weesp nog 2 doelpunten cadeau en lukte het in de laatste fase niet meer om nog een 7e doelpunt te scoren. De laatste 20 minuten snel vergeten, eindstand 6-2.

    Zo geven we een goed vervolg aan de mooie overwinning (3-5) in de oefenwedstrijd van vorige week tegen Always Forward, de ongeslagen koploper van de 3e klasse. Volgende week zaterdag gaan we naar Marken voor de enige derby van dit seizoen. We rekenen op de steun van vele Edammers, aanvang 14.30 uur.