• Zaterdag 11 november een middagwedstrijd. Om 13.40 uur moest de JO12-2 aantreden in Hilversum tegen Victoria. Beide teams hadden de eerste wedstrijd van deze periode gewonnen, dus een interessant affiche.

  Bij FC Weesp was iedereen aanwezig. Ook Joep was meegereisd, ondanks dat hij nog niet mee kon voetballen. Zijn gebroken arm herstelt goed en wellicht kan later dit kalenderjaar nog een wedstrijd mee doen. FC Weesp begon na de warming-up in dezelfde opstelling als vorige week. Dus Luke in het doel, Sven en Iris in de verdediging. Jelle rechts en Romy links op het middenveld. Sem en Jayden centraal en Roeland in de spits. Milan begon in de wissel.

  FC Weesp mocht aftrappen en begon meteen goed te combineren. Het spel werd van links naar rechts verplaatst. Positioneel stond het goed en FC Weesp drong Victoria verder terug. FC Weesp kreeg wat doelpogingen, maar echt gevaarlijk werd het niet. Victoria kon er moeilijk uitkomen, omdat FC Weesp het goed vastzette. Hierdoor hield FC Weesp het balbezit en het veldoverwicht. Toch lukte het niet de 0-1 te maken. Een inzet van Jelle en een schot van Sem waren makkelijke prooi voor de keeper. Ook Roeland en Jayden hadden het vizier nog niet op scherp staan. Hun schoten verdwenen naast of over de goal. Achterin stonden Iris en Sven sterk te verdedigen, waardoor de spitsen van Victoria het erg lastig hadden. Na weer een goede aanval wist Roeland voor de verdiende 0-1 te zorgen. Uit een rebound schoot hij hard binnen. FC Weesp ging daarna ook op zoek naar de 0-2. Het kreeg hiervoor een aantal goede mogelijkheden, maar de bal ging niet tegen het net. Uit een spaarzame uitval van Victoria stond FC Weesp op het verkeerde been. Dit werd hard afgestraft: 1-1 en einde eerste kwart. In het tweede kwart bleef FC Weesp de beter voetballende partij, maar drong Victoria wel meer aan. FC Weesp werd slordig en vergat af en toe de ‘afspraken’. Victoria maakte hier dankbaar gebruik van en wist de 2-1 te maken. FC Weesp was de controle even kwijt. Het was volhouden tot de rust. Dat lukte en de ruststand was 2-1.

  In de rust werden de ‘afspraken’ weer goed doorgesproken. Ook was duidelijk dat er iets feller gespeeld mocht worden. De spelers van FC Weesp beseften dit. Het derde kwart werd meteen duidelijk dat FC Weesp de knop had omgezet. De wedstrijd kwam weer in handen van FC Weesp. Er werd hoe druk gezet en doorgedekt. In balbezit was het weer mooi om naar de kijken. Goede combinaties en mooie loopacties. Na een mislukte poging van Victoria speelde Luke de bal snel in op Milan, die op zijn beurt Jayden in het middenveld aanspeelde. Jayden draaide zich weg en stuurde Romy in de diepte. Romy soleerde op het doel af en schoot de 2-2 binnen. FC Weesp was weer helemaal terug. Niet lang na de gelijkmaker was het bijna 2-3, maar een laag schot Roeland kon net niet door Iris worden ingetikt en belandde op de binnenkant van de paal. FC Weesp bleef doorgaan en een goede actie van Iris op rechts zorgde dat Sem de bal voor het inschieten had: 2-3. FC Weesp stond weer op voorsprong. Daarmee was het derde kwart nog niet klaar. Roeland vergrootte de voorsprong met zijn tweede goal van de wedstrijd. Op aangeven van Sem schoot Roeland met een mooie boogbal de 2-4 binnen. Einde derde kwart. In het laatste kwart zette Victoria weer aan en moest FC Weesp alle zeilen bijzetten. Luke redde een paar keer goed op de inzet van Victoria. FC Weesp vocht als leeuwen en leeuwinnen en kreeg op de counter nog een aantal mogelijkheden om de wedstrijd te beslissen, maar zowel Jelle als Sem wisten helaas niet te scoren. Het bleef spannend en na een scrimmage voor het Weesper doel gaf de scheidsrechter een goal voor Victoria. Of de bal echt over de lijn was, blijft de vraag. Maar wel 3-4 en nog zo’n vijf minuten te spelen. De spelers FC Weesp pepten elkaar op en bleven geconcentreerd spelen. Victoria kreeg geen kansen meer en FC Weesp besliste de wedstrijd na een mooie aanval. Jayden speelde Roeland in, die Iris op rechts in de diepte stuurde. Iris gaf de bal voor op Jelle en Jelle schoot FC Weesp naar de overwinning. Vlak na de 3-5 klonk ook het eindsignaal.

  Opnieuw 3 punten voor FC Weesp. Vandaag was het vooral op inzet. Al werd in het derde kwart ook wel weer erg sterk gevoetbald. Volgende week staat de derby tegen Nederhorst op het programma. Een thuiswedstrijd, dus we hopen weer op veel support!

  Joost
  Coach