• 4 feburari 2023: FC Weesp JO8-1 vs Hertha JO8-1 1-4

  Vandaag om 9.00 uur stond de thuiswedstrijd tegen Hertha op het programma. De JO8-1 van FC Weesp is goed begonnen in de hoofdklassen met een overwinning en een gelijkspel. Eens kijken hoe dat vandaag zou zijn. Yoek was helaas ziek en niet beschikbaar. Job was ook wat grieperig, maar hij was er toch. Dus voorzichtig beginnen in de wissel. Roan begon op doel. David en Mario begonnen in de verdediging. Fedde en Joah op het middenveld en Sem in de aanval. De vader van Sem was vandaag de coach. De vader van Fedde de spelbegeleider. De verslaggever was vandaag afwezig ivm een andere wedstrijd, maar er was een live verbinding tussen Weesp en Amsterdam-Oost. Dus toch een kort verslagje. 

  Hertha bleek al snel een goed team te zijn. Relatief klein. Relatief snel. Erg behendig. Erg fanatiek. De spelers dan. FC Weesp was even onder de indruk hiervan. Al snel kreeg FC Weesp de 0-1 te verwerken door een onhoudbaar schot van dichtbij. FC Weesp herstelde snel. Een goede actie van Joah met een goede pass op Sem. Sem nam de bal goed aan en schoot de 1-1 binnen. Helaas kreeg FC Weesp ook nog de 1-2 te verwerken in het eerste kwart. Dit alles ondanks het goede verdedigende werk van David en Mario. 

  In het 2e kwart ging Sem op doel. Het spel ging lekker op en neer. Ook met kansen over en weer. Een licht overwicht voor Hertha, maar oke. Hertha maakte ook nog de 1-3 en dat was de ruststand. 

  In de rust een peptalk door de vader van Sem. Wat nog vermeld is, is ook deze wedstrijd er weer veel support langs de lijn stond. Leuk om te zien; leuk om te horen. 

  Het 3e kwart ging Joah keepen. Erg knappe reddingen van Joah om zijn doel leeg te houden. Fedde ging er ook weer vol tegenaan met veel energie. Helaas toch 1 doelpuntje van Hertha in het 3e kwart waardoor de stand 1-4 werd. 

  In het 4e kwart ging Fedde keepen. Dat kan hij ook erg goed. Job stond ook weer goed in de positie en bleef rustig aan de bal. Het spelbeeld bleef redelijk hetzelfde. FC Weesp lekker aan het voetballen. Hertha net ietsje beter. In het 4e kwart werd niet gescoord, waardoor de stand 1-4 bleef. 

  Na de wedstrijden werden de boxen uitgewisseld en de penalties genomen. FC Weesp speelde tegen een ploeg die gewoon beter was. Dan kun je ook een keertje verliezen. De trainers en de supporters zagen veel positieve kanten aan het spel en dat bied veel vertrouwen voor de volgende wedstrijd. Het mooie is veel van de kids na de wedstrijd gewoon samen lekker gaan voetballen bij FC Weesp. Het is en blijft een leuk spelletje. 

  Verslaggever JO8-1