• Deze zaterdag geen ochtendwedstrijd, maar een lunchduel. FC Weesp 11-2 mocht om 13.00 uur aantreden tegen AS’80 11-5 in Almere. De wedstrijd werd niet op kunstgras gespeeld, maar op gewoon gras. Veel ouders, broertjes en zusjes waren meegekomen en zorgden voor veel support. 

  Om 12.30 uur begonnen de spelers aan de warming-up. Het was erg wennen aan het veld. Veel hobbels en weinig gras. Ook was het veld ‘stroef’ waardoor de bal snel aan snelheid verloor. Na de warming-up werd de opstelling door gesproken en werden nog wat laatste aanwijzingen gegeven. 

  Luke begon op doel en Milan en Cody startten in de verdediging. Op het middenveld Jayden op rechts, Romy op links, Joep als verdedigende middenvelder en Sem als aanvallende middenvelder. En in de spits opnieuw Roeland. Sven en Sam begonnen als wissel. Na de aftrap probeerde FC Weesp AS’80 meteen de wil op te leggen. Dit lukte aardig en FC Weesp was veel in balbezit. Het ontbrak echter aan zuiverheid, waardoor er ook veel balverlies werd geleden. AS’80 had weinig in te brengen, maar FC Weesp kon het optische overwicht niet in kansen omzetten. Het hobbelige veld maakte het er ook niet makkelijker op. Het bleef lang 0-0. Sam was ondertussen in het veld gekomen voor Roeland en Sven was Joep komen vervangen om het middenveld. Het spelbeeld veranderde niet: FC Weesp had de controle, maar bleef slordig. Uiteindelijk wist Sam op aangeven van Sem aan de linkerkant aan zijn man te ontsnappen. Hij kon voor geven op de meegelopen Jayden. Jayden nam de bal aan en schoot keurig binnen: 0-1. Hopelijk lukte het FC Weesp om na dit doelpunt wat vrijer te gaan spelen, maar dat gebeurde niet. Het bleef ‘ploeteren’ op het zware veld. Dit leverde AS’80 ook wat kansjes op, maar Luke wist zijn doel goed schoon te houden. In het tweede kwart probeerde FC Weesp van achteruit op te bouwen. Via Milan op links en Sven op rechts verliep dit goed. Op het middenveld waren Sem, Romy en Jayden goed aanspeelbaar aan de zijkanten. En van daar konden Roeland en Sam worden bereikt. Maar bij de goal van AS’80 stokte het en ontbrak het aan zuiverheid. Ook ballen in de diepte bereiken het eindstation vaak niet, omdat de bal erg geremd werd door het veld. De spelers van FC Weesp gaven ook duidelijk aan dat het een vervelend veld was om op te spelen. Toch bleven de spelers op inzet door voetballen. Een overtreding op Sam leverde een vrije trap op een gevaarlijke plek op. Sam ging zelf achter de bal staan, maar zijn schot werd in eerste instantie geblokt. In de rebound was het wel raakt: 0-2. Vlak daarna floot Miguel (vader van Sem) voor de rust. Miguel was spelbegeleider, omdat er van AS’80 niemand kon.  

  In de rust werd er vooral gesproken over het samen hard blijven werken voor de overwinning. In het derde kwart speelde AS’80 iets feller en kwam FC Weesp er niet meer uit. Luke moest af en toe reddend optreden en Milan, Sven en Joep moesten flink verdedigen. AS’80 kreeg een vrije trap niet ver van het doel. Een knap schot verdween achter Luke in de goal: 1-2. Het was weer een wedstrijd. FC Weesp zette een tandje bij, maar had het voetballend lastig. AS’80 drong aan en kreeg ook kansjes op de gelijkmaker. Doordat FC Weesp gezamenlijk goed stond te verdedigen, viel deze niet. In de korte pauze tussen het derde en vierde kwart werden de mouwen nog eens opgestroopt en pepten de spelers elkaar op. Er kwam wat meer rust in het spel van FC Weesp en de bal ging af en toe weer goed rond. Toch kwam AS’80 er soms gevaarlijk uit, maar Cody en Milan stonden verdedigend goed opgesteld. Op links wist Sam op aangeven van Joep opnieuw de achterlijn te halen. Hij gaf voor op de vrijstaande Jayden en die schoot de bevrijdende 1-3 binnen. FC Weesp bleef daarna de aanval zoeken en op rechts speelde Cody Jayden goed aan. Jayden passeerde zijn mannetje en gaf de bal diep op Sam. Sam zag de meegelopen Sem vrij staan voor de goal. Sem leek de 1-4 binnen te schieten, maar de bal sprong op het hobbelige veld omhoog waardoor Sem de bal niet goed kon raken. De bal verdween naast het doel. Het was wel weer een aanval zoals FC Weesp dat kan. Mooi om te zien. Uiteindelijk floot Miguel voor het eindsignaal. Opnieuw drie punten. Niet een hele beste wedstrijd, maar op een dergelijk veld en met een te zware bal een knappe overwinning! 

  Door de nederlaag van Waterwijk staat FC Weesp nu alleen bovenaan in de competitie. Volgende week de laatste wedstrijd in deze competitieronde. Een overwinning of gelijkspel tegen BFC is voldoende voor het ‘kampioenschap’. Maar eerst weer een weekje lekker trainen! 

  Joost

  Coach 11-2