• 4 februari 2023: Tos Actief JO11-2 vs FC Weesp JO11-1 2-8

  Om 8.30 uur uit bij Tos-Actief spelen. Dus 8.10 uur verzamelen in Amsterdam. Parkeren in Watergraafsmeer is lastig, dus de woonwijk in. Uiteindelijk 8.15 uur op het veld. 10 minuutjes warming up. 3 minuten wedstrijdbespreking. En dan gaan. Hamza wilde wel in de wissel beginnen. Simon weer terug en begon op doel. Amr en Alexander in de verdediging. Omar, Tigo en Liam op het middenveld. Jip en Awet in de aanval. Jack was helaas ziek en niet aanwezig. De vaders van Liam en Simon waren de coach vandaag. De wedstrijd stond onder leiding van een van de vaders van Tos Actief. Die deed dat prima. 

  De wedstrijd begon best gelijkwaardig. Tos Actief was gemiddeld een maatje groter en maakte daar in het begin goed gebruik van. FC Weesp kwam steeds beter in de wedstrijd. Jip schoot knap een corner in 1 keer op de verste paal. Even later. Tigo en Jip maakte ene mooie een-twee en Tigo schoot de 0-1 binnen. Niet veel later kreeg Awet een mooie kans, maar schoot die op de lat. Dat was jammer. 0-1 na het eerste kwart. Complimenten voor het spel en de inzet. De tactiek werd iets fijngeslepen. 

  Tos Actief kwam er ook afentoe goed uit en kreeg een aantal kansen. Ze hadden uiteraard ook een aantal goede voetballers. Balverlies in de opbouw van FC Weesp leidde de gelijkmaker in die onhoudbaar werd ingeschoten. 1-1. Awet had vandaag zijn draai gevonden en koos goed om soms een actie te maken en soms te passen. Awet had een afgeslagen bal opgepikt en legde de bal goed klaar voor Liam. Liam schoot de bal goed in de verre hoek 1-2. Deze mooie goal verdiende Liam zeker vandaag gezien zijn spel. Tigo en Jip hadden er vandaag veel zin in. Jip legde de bal goed klaar voor Tigo. Tigo stifte de bal met een boogje over de keeper heen. 1-3. Wat een goal! Zelfs complimenten van de tegenstander voor deze fraaie goal. In een onoplettendheid kon Tos Actief nog een keer goed counteren. Met 3 aanvallers en 2 verdedigers hadden ze een man meer en speelde dat goed af. De afronding in de bovenhoek mocht er overigens ook zijn. Dat leidde tot een 2-3 ruststand. 

  FC Weesp speelde vandaag erg goed. Alleen beloonde FC Weesp zichzelf niet door niet meer te scoren. Met de middenvelders nog een extra afspraak gemaakt hoe te verdedigen. Simon, Tigo en Amr begonnen op het middenveld de 2e helft. Dat stond als een huis. Eigenlijk met Simon als extra verdediger op het middenveld. Omar stond op doel. Hij kreeg een aantal ballen te verwerken en deed dat netjes. FC Weesp werd steeds beter en beter. Awet schoot nog een keer op de paal na een mooie aanval met voorbereidend werk van Tigo en Jip. Het was wachten tot er meer doelpunten vielen. Awet dribbelde vanaf de rechter zijlijn het veld in. Awet passte naar Tigo die op de achterlijn stond. Tigo keek goed en legde de bal klaar voor Amr die de 2-4 scoorde. Erg leuk voor Amr. Ook Amr speelde vandaag erg goed. Na een goede pass van Tigo in de diepte, knalde Jip de 2-5 binnen. Daarna volgde een kansenregen voor FC Weesp. Net naast. Goede redding keeper. Net naast. Tos Actief wilde eigenlijk opgeven, maar het lukte net niet om door te drukken. We zouden toch niet tegen een counter aanlopen. Hamza en Alexander stonden goed in de verdediging en pakten veel ballen af. Dus geen tegengoal in het 3e kwart. 

  In het 4e kwart werd het verschil alsnog gemaakt. Ook Awet beloonde zijn goede spel door een mooi doelpunt te maken op aangeven van Jip. 2-6. Tos Actief speelde meestal de lange bal. Toen ze het toch een keer kort probeerde, pakte Jip meteen de bal af en schoot de 2-7 binnen. Hierna was het de beurt voor Jip om wissel te zitten. Hamza ging nog even in de aanval. Niet voordat Jip nog tegen de lat had geschoten. Tigo schoot ook nog een keer tegen de lat en tegen de paal. Hamza had ook een mooie kans, maar schoot ook tegen de paal. Een paar minuten voor tijd ging Tigo nog even in de wissel. Jip op zijn plek op het middenveld. Jip zag dat er veel ruimte lag en vond dat we met 3 aanvallers konden gaan spelen. Hamza vond dat ook een goed idee. Hamza gaf een afgemeten voorzet op Jip en die schoot netjes de 2-8 binnen. Een mooie score! Toen werd er afgefloten. De boxen werden uitgewisseld en de penalties werden genomen. 

  FC Weesp speelde vandaag erg goed. Het samenspel was gaaf om te zien. Hoe er verdedigd werd; zeker de 2e helft door de verdedigers en de middenvelders was van een hoog niveau. Hiermee wordt het aanvallen ook makkelijker. Als je goed verdedigt. Hier zal Cruyff vast wel een mooie zin voor hebben. 8 doelpunten en 7 keer tegen paal of lat geeft aan dat er echt veel kansen zijn gecreerd door het zeer goede veldspel. Wellicht nog enige training komende week op de afronding. Dit kunnen we goed gebruiken volgende week thuis tegen AS'80 JO11-3. Eerst nog even nagenieten. 

  Verslaggever JO11-1