• Dit jaar starten alle jeugdteams gelijk: we gaan de eerste training van het seizoen samen met jou afspraken te maken, over hoe jullie er een topseizoen van gaan maken. Sowieso een goede vraag, wat betekent voor iedereen in het team 'een topseizoen' eigenlijk? Zijn dat de resultaten, de vooruitgang of toch vooral de gezelligheid?

  Een mooi moment, samen na de zomervakantie elkaar weer zien op het voetbalveld. Van dat moment willen we dit jaar gebruik maken, om tijdens de eerste training ook echt als team samen te komen en de koppen bij elkaar te steken. Natuurlijk over de vakantie-verhalen, maar vooral om afspraken te maken, als team, voor komend seizoen.

  Denk hierbij aan:

  • Hoe ga je samen het seizoen in?

  • Welke afspraken maak je over de trainingen?

  • Wat vinden jullie belangrijk?

  • Hoe ga je om met de trainer, de scheids en met elkaar?

  • Wat zijn de consequenties als je je niet aan de teamafspraken houdt? 

  Maar ook:

  • Hoe blijven jullie de sfeer in het team houden, ook na een verloren wedstrijd of als de scheids in jouw ogen een onterecht besluit neemt?

  • Hoe kan je de verantwoordelijkheden verdelen en je allemaal verantwoordelijk voelen voor dat 'top seizoen'?

  • Welke rollen zijn er te verdelen binnen het team?

  En..... last but not least:

  • Wat verwacht je van de ouders?

  Naast dat bovenstaande leuk is om te doen, sfeer geeft, en bijdraagt aan de teambuilding, is het ook nodig. Afgelopen jaar zijn er helaas te veel (onnodige) voorvallen geweest die hebben geleid tot schorsing. Onze 'tuchtcommissie', die overigens bestaat uit twee vrijwilligers van onze club, hebben overuren gedraaid en in de avonduren heel wat leden en ouders uitgenodigd en gesproken. Niet de makkelijkste en leukste gesprekken om te voeren en zeker niet hoe we onze vrijwilligers in willen zetten voor de club. Dit moet wel echt anders komend seizoen.

  Om jullie op weg te helpen hebben we twee zaken georganiseerd: 

  1. Een team-formulier voor de team afspraken 

  2. Twee avonden 'pass-play' waarbij jij (onze trainers en coaches) begeleid wordt op teamvorming.

  1. Team Formulier

  We hebben dit onderstaande formulier gemaakt om tijdens de eerste training te bespreken en samen in te vullen. Print deze uit en neem er 1 per team mee voor de eerste training. Deze wordt ondertekend door alle spelers in het team.

  Het is aan elk team hoe je deze bewaart, maar zorg dat je hem er later in het jaar ook weer bij kan pakken. Ook juichen we toe om de inhoud (op welke manier dan ook) te delen met de ouders.

  1. Pass Play (lees ook het volgende artikel!)

  Hoe ben jij als trainer niet altijd verantwoordelijk voor ALLES? Hoe creëer je een team waarin de verantwoordelijkheid onderling gedragen wordt en je geen politie-agent aan het spelen bent? Heerlijk klinkt dat 😉 de focus op waar deze hoort: 'VOETBAL'

  Op maandag 18 september en 2 oktober (19 - 22 uur) hebben we een (Pass Play) workshop georganiseerd die gefaciliteerd worden door professionals op het gebied van TEAM (de eerder aangekondigde bijeenkomst op 4 september vervalt).

  Graag zien we dat alle leeftijdscategorieën hierbij vertegenwoordigd zijn. Alle essentiële onderdelen over teambuilding komen hierbij aan bod. Er is genoeg ruimte voor zowel theorie als praktijk. De tweede avond ga je dan ook samen het veld op. 

  Je kan je opgeven door door een mail te sturen aan si_simone@hotmail.com. 

  Laten we er samen een top seizoen van maken.... en voor mij betekent dat 'samen'. Elkaar helpen, durven vragen, verbinden, luisteren en samen plezier maken.

  Namens het bestuur,
  Simone