• FC Weesp zet in op een eerste elftal met goede mix van lokale jongens en talent van buitenaf. 

  Komend seizoen zal het eerste elftal van FC Weesp naar verwachting uitkomen in de 3e klasse zaterdag en we zullen het seizoen beginnen met een nieuwe trainer, omdat we aan het eind van dit seizoen afscheid zullen nemen van onze trainer, Petar Djenic. 

  Daarom willen wij alvast onze visie delen met de leden van FC Weesp. Wij zijn van plan om een team te formeren van mannen die zich verbonden voelen met de club. Uiteraard kunnen dit spelers vanuit FC Weesp zijn maar ook spelers van omringende verenigingen die goed in de groep passen. We willen in ieder geval een team formeren met spelers die zich gedragen als ambassadeurs van de vereniging.

  Wij hopen dat dit zal bijdragen tot een goede teamspirit binnen het team, maar ook dat er een team ontstaat dat er echt voor wil gaan en dat gezelligheid creëert op de zaterdagmiddag rondom de wedstrijden van het eerste elftal. Wij hopen dat onze trouwe supporters die al jaren naar de club komen op zaterdag of op zondag, maar ook de jeugdafdeling zich hierdoor nog meer verbonden gaan voelen met het eerste elftal, en andersom.

  Onze voormalige aanvoerder van het eerste team, Aize Burggraaff, organiseert sinds dit seizoen de 'pupil van de week', waar een jeugdspeler aan mag sluiten bij de selectie bij de wedstrijdbespreking, de warming-up, en de aftrap van de wedstrijd. Een mooi initiatief dat voor verbinding binnen de vereniging zorgt. Hiernaast zijn er al eerste elftalspelers die actief zijn bij FC Weesp als jeugdtrainer. Mooie voorbeelden van de verbinding waarop wij voort willen bouwen.

  We roepen onze leden die het eerste elftal willen ondersteunen op om aanwezig te zijn bij de wedstrijden als supporter, zodat het iedere zaterdagmiddag dat het eerste thuis speelt weer ouderwets gezelligheid is bij FC Weesp. De volgende thuiswedstrijd is op zaterdag 11 maart om 14.30 tegen Zandvoort. De lente begint binnenkort, en gelukkig is het ondanks de hoge energiekosten altijd lekker warm in de kantine.

  Mochten er mensen zijn die het team willen ondersteunen als teamstaf, sponsor, of als onderdeel van de kantine-commissie, dan horen wij natuurlijk heel graag van jullie, want we blijven een club die in de lucht gehouden wordt door vrijwilligers. En mocht je de kans willen om onderdeel te worden van de eerste elftalselectie van komend seizoen, meld je dan even bij de Technische Commissie (tc@fcweesp.nl).

  Met sportieve groet,

  Het bestuur (bestuur@fcweesp.nl)