• Zaterdag 11 maart zijn alle thuiswedstrijden afgelast. Dit proces is niet perfect verlopen.

    De veldkeuring wordt gedaan door de gemeente Amsterdam. Om 7.30 uur meldden zij dat het hoofdveld was afgekeurd. Pas om 8.15 uur kwam het bericht dat ook de kunstgrasvelden waren afgekeurd. In de tussenliggende periode hebben wedstrijdsecretariaat en infodienst zelf besluiten moeten nemen over al dan niet afkeuren van de kunstgrasvelden. Rond 8.00 uur is besloten om alle velden vanwege de speel-veiligheid af te gelasten en dit via de KNVB apps bekend te maken. De communicatie via de app Voetbal.nl werkte vandaag echter niet goed. De afgelastingen die wij al voor 8.00 uur in de app hebben gedaan, waren pas na 9.00 uur als 'afgelast' zichtbaar in de app Voetbal.nl en in de afgelastings-widget op onze clubsite. Wij hebben dit probleem inmiddels aan de KNVB voorgelegd. 

    Wat betreft het afkeuren voor de hele dag: Amsterdam keurt onze velden en heeft om 8.15 uur uiteindelijk dus alle velden afgekeurd.
    Vroeger keurden we zelf en planden we in bijzondere gevallen wel eens een herkeuring om circa 12.00 uur voor de wedstrijden van na 14.00 uur. We willen die optie met Amsterdam bespreken bij de evaluatie van het keuringssysteem.

    William Recker
    wedstrijdzaken@fcweesp.nl